בדרך להנפקה הגדולה של השנה: יצרנית השבבים הבריטית ARM הגישה תשקיף
בדרך להנפקה הגדולה של השנה: יצרנית השבבים הבריטית ARM הגישה תשקיף
הרווח הנקי ירד ב-4.6% בשנה שעברה ל-524 מיליון דולר. מאז הקמתה נמכרו יותר מרבע טריליון שבבים המבוססים על הארכיטקטורה שלה; החברה לא נקבה בסכומים שמעוניינת לגייס או בשווי ההנפקה בנאסד"ק, אך לפי הערכות היא מקווה לגייס 10 מיליארד דולר לפי שווי של 70-60 מיליארד - ההנפקה הגדולה ביותר בענף הטכנולוגיה מאז הנפקת עליבאבא ב-2014
ההנפקה הגדולה של 2023 יוצאת לדרך: מפתחת השבבים הבריטית Arm הגישה הלילה את התשקיף לקראת ההנפקה שלה בנאסד"ק, שצפויה להיות הגדולה ביותר בסקטור הטכנולוגיה מאז הנפקת עליבאבא ב-2014 לפי שווי של 168 מיליארד דולר. בתשקיף, לא נקבה החברה בשווי ההנפקה או בסכום שהיא מתעדת לגייס. ואולם, לפי הערכות Arm, שנמצאת בשליטת סופטבנק, מקווה לגייס 10 מיליארד דולר לפי שווי של בין 60 מיליארד ל-70 מיליארד דולר.
Arm מעצבת ארכיטקטורת ייסוד למעבדים וזו נמצאת בבסיס של מרבית המעבדים בשוק. החברה מעצבת ומתכננת את הארכיטקטורה שנחוצה כדי לפתח מעבדים ושבבים, ונותנת לחברות אחרות רישיון להשתמש בארכיטקטורה זו כדי לפתח ולעצב את השבבים עצמם. אין כמעט מכשיר מתקדם – מחשב, סמארטפון, טאבלט, שעון חכם ועוד – שלא משלב שבבים שמבוססים על הארכיטקטורה של Arm. בין החברות הבולטות שעושות שימוש בארכיטקטורה של Arm נמנות אפל, סמסונג, קוואלקום ואנבידיה. זו הסיבה שמרבית החברות האלו, וכן אינטל שהשבבים שלה מבוססים על ארכיטקטורה משלה אך שמעוניינת להתחיל לייצר שבבי Arm, התעניינו בהשקעה משמעותית בחברה במסגרת ההנפקה. כן ניתן למצוא את מעבדי החברה במכשירים ביתיים, מכוניות וציוד תעשייתי. Arm מדווחת שמאז הקמתה נמכרו יותר מרבע טריליון שבבים מבוססי השבבים שלה, 30.6 מיליארד מתוכם בשנת הכספים שהסתיימה ב-2023.
לפי הנתונים הכספיים שמסרה בתשקיף, בשנת הכספים שהסתיימה ב-31 במרץ 2023 רשמה החברה הכנסות של 2.68 מיליארד דולר, ירידה של 0.9% לעומת שנת הכספים הקודמת. עם זאת, הרווח הגולמי רשם עלייה מזערית של 0.04% ל-2.57 מיליארד דולר. הרווח התפעולי עלה גם הוא ב-6% ל-671 מיליון דולר, והרווח הנקי ירד ב-4.6% ל-524 מיליון דולר. ברבעון השני של 2023 היו לחברה הכנסות של 675 מיליון דולר (ירידה של 2.5% לעומת הרבעון המקביל ב-2022), ורווח נקי של 105 מיליון דולר (צניחה של 53.3%). הרווח הגולמי והרווח התפעולי רשמו גם הם ירידה ברבעון זה.
לפי התשקיף, Arm עצמה לא תגרוף לכיסה אף סנט מהסכום שיגוייס, וזה יזרום כולו לבעלי המניות שימכרו את אחזקותיהם, ובראשם סופטבנק. הסכום עתיד לאפשר לחברה לתדלק את השקעותיה בסטארט-אפים, כאשר היא מתעדת לבצע השקעות משמעותיות. גם לאחר ההנפקה ומכירת חלק מאחזקותיה צפויה סופטבנק להישאר בעלת השליטה ב-Arm. עתה, לאחר פרסום התשקיף, צפויה החברה לצאת ברודשואו למשקיעים. בסיומו וקרוב יותר למועד ההנפקה, על סמך תגובת השוק, היא תקבע את הסכום שתגייס בהנפקה ואת שוויה.