סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

חברת Beewise הישראלית גייסה 80 מיליון דולר; בין המשקיעים - ממשלת אבו דאבי

הגיוס של חברת הכוורות הרובוטיות התבצע בהובלת אינסייט פרטנרס ובהשתתפות פורטיסימו קפיטל, לול ונצ'רס, אטורו, מיטב דש וסנאד אבו דאבי, שהיא חלק מקרן מובאדלה של ממשלת אבו דאבי. מנכ"ל החברה: "סנאד היא הכסף הפרטי של שיח' ח'אלד. אני משער שנתחיל לפעול באבו דאבי"

חברת הכוורות הרובוטיות ביווייז (Beewise) גייסה 80 מיליון דולר בהובלת אינסייט פרטנרס ובהשתתפות פורטיסימו קפיטל, לול ונצ'רס, אטורו (Atooro) של יעקב אנגל, מיטב דש וסנאד אבו דאבי, שהיא חלק מקרן מובאדלה של ממשלת אבו דאבי. עד היום גייסה החברה 120 מיליון דולר.


החברה הוקמה בשנת 2018 על ידי חמישה שותפים: אליה רדזינר, הלל שרייר, בועז פטרזיל, יוסי סורין וסער ספרא. מרכז החברה נמצא בישוב כליל בגליל המערבי. החברה מציעה פיתרון לאחת הבעיות הקשות בעולם הכוורנות - קריסת כוורות. החברה פיתחה את פלטפורמת BeeHome, כוורת המשלבת מערכת רובוטית מודולרית עם תוכנה המבוססת בינה מלאכותית ומאפשרת אוטומציה מלאה של ייצור הדבורים והדבש. המערכת מזהה מחלות, רודה את הדבש, מאתרת בעיות טרם פריצתן ומאפשרת ירידה משמעותית של עשרות אחוזים בקריסת הכוורות.
2 צפייה בגלריה
חלדון אל מובארק מנכ"ל מובאדלה Mubadala אבו דאבי
חלדון אל מובארק מנכ"ל מובאדלה Mubadala אבו דאבי
חלדון אל-מובארק, מנכ"ל מובאדלה אבו דאבי
(צילום: arabianbusiness)
סער ספרא, מנכ"ל החברה, אמר לכלכליסט: "גדלנו בשנה האחרונה בצורה משמעותית - יש לנו 110 עובדים, והרבה מאות מכונות שלנו כבר בשטח".
ספרא התייחס גם להשקעה שהגיעה מאבו דאבי: "סנאד היא הכסף הפרטי של שיח' ח'אלד. החקלאות מאוד חשובה להם ודבש הוא מאכל אסטרטגי עבורם. הם משקיע אסטרטגי עבורנו ואני משער שנתחיל לפעול שם".
"יצאנו לגייס 40 מיליון דולר בשביל הגדילה אבל הוא תפח לממדים יותר גדולים", הוסיף ספרא. "נשתמש בהון לגדילה בארה"ב וייצור של מכונות ותמיכה בלקוחות. אנחנו מייצרים כיום את המכונות בארץ ונעבור לייצר אותן בארה"ב בגלל עלויות השינוע שתפחו משמעותית".
2 צפייה בגלריה
סער ספרא BeeWise
סער ספרא BeeWise
סער ספרא, מנכ"ל BeeWise
(צילום: BeeWise)
ספרא הסביר את חשיבות הפיתוח של החברה: "האבקה ודבש הם השירותים שהדבורה נותנת, אבל אם אין תשתית של דבורים לא יהיה דבש, והתשתית היא הכוורות, שקורסות באחוזים גבוהים. ברגע שאתה נכנס לעומק של הסיפור אתה מבין שתשתית התזונה העולמית תלויה בהאבקה של דבורים, ואם יש קריסה של כוורות יש קשר ישיר לתצרוכת המזון". על פי נתוני החברה, הפיתוח שלה מפחית תמותת דבורים בכ-80% ומגדיל את התפוקה של הכוורות בכ-50%. החברה מדווחת שב-12 החודשים האחרונים היא הצילה יותר מ-160 מיליון דבורים.