סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

קרן Takwin תגייס 80 מיליון דולר להשקעה בחברות סטארט אפ של יזמים ערבים ישראלים

מדובר בקרן שנייה של Takwin, לאחר שהקרן הראשונה של טקווין יצאה לדרך כבר ב-2015 והשלימה את השקעותיה. בין המשקיעים בקרן החדשה יו"ר JVP אראל מרגלית וחמי פרס, שותף מייסד בקרן הון הסיכון פיטנגו. יו"ר החברה: "החברה הערבית עשירה ביזמים צעירים מוכשרים שחלומותיהם מוגבלים"

קרן Takwin הודיעה היום (ד') על גיוס קרן שנייה להשקעה בחברות סטארט אפ ישראליות שנוסדו על ידי יזמים ערבים ישראלים. הקרן צפויה לגייס 80 מיליון דולר וגייסה עד כה כבר כמה עשרות מיליונים. הקרן הראשונה של טקווין יצאה לדרך כבר ב-2015 והשלימה את השקעותיה. בין המשקיעים בקרן החדשה יו"ר JVP אראל מרגלית וחמי פרס, שותף מייסד בקרן הון הסיכון פיטנגו.


"החברה הערבית עשירה ביזמים צעירים מוכשרים שחלומותיהם מוגבלים על ידי ההזדמנויות המוגבלות העומדות בפניהם במגזר ההייטק בישראל", אמר עימאד תלחמי, מייסד שותף ויו"ר Takwin. "גורמים גיאוגרפיים וחברתיים מהווים חסמים משמעותיים אך לא בלתי עבירים".
2 צפייה בגלריה
חמי פרס ואראל מרגלית
חמי פרס ואראל מרגלית
חמי פרס ואראל מרגלית, מהמשקיעים בקרן החדשה
(עמית שעל)
עוד הוסיף תלחמי: "ההתמודדות עם החסמים הללו לא רק עוזרת לקדם את השאיפות של פלח אוכלוסייה גדול ומתעלמים ממנו, אלא גם מקדמת את טובתם הקולקטיבית של כלל הישראלים, אם תעשיית ההייטק תעמוד בדרישות ההולכות וגוברות לכישרון וחדשנות. הקמנו את טקווין מתוך כוונה עיקרית ליישר את מגרש המשחקים הזה ולהביא ערבים-ישראלים מבריקים ושאפתנים לקבוצה".
הערבים מהווים כיום כ-20% מאוכלוסיית ישראל, אך הם מהווים רק 3% מכוח העבודה בהייטק, ובוחרים במקום זאת בקריירה בתחום הבריאות והרפואה. חברות בהנהגת ערבים מהוות רק 1.3% מהסטארט-אפים הישראליים. בין 2012 ל-2020, ערביי ישראל הלומדים תארים בתחומי ההייטק יותר מהכפילו את עצמם, ויותר מ-25% מהערבים שנכנסו לתחומים אלו הן נשים.
2 צפייה בגלריה
עימאד תלחמי
עימאד תלחמי
עימאד תלחמי, מייסד שותף ויו"ר Takwin
(צילום: עמית שעל)
בהודעה כותבת הקרן שהשקת קרן Takwin 2 באה בעקבות הצלחת קרן ההשקעות הראשונית שלה. קרן Takwin 1 הושקה ב-2015 עם השקעות במיזמים בתחומי הרכב האוטונומי, החקלאות, הסיסמולוגיה, הננוטכנולוגיה ועוד. בין חברות הפורטפוליו של הקרן ניתן למנות את SOOS, OvoTech, Feelit ואימאגרי. השווי הכולל של התיק צמח מ-6.2 מיליון דולר בהשקעה הראשונית ל-61.3 מיליון דולר ב-2019 ול-179.9 מיליון דולר עד 2021. שווי השוק של אחזקות טקווין צמח מ-10.5 מיליון דולר ב-2019 ל-30.8 מיליון דולר ב-2021.
"לא מספיק להשקיע כסף ביזמים ערבים בישראל", אמר איציק פריד, השותף והמנכ"ל של Takwin. "הם גם צריכים משאבים, כמו שטחי משרדים מחוץ למרכזי הטכנולוגיה העיקריים במדינה וקרוב יותר למקום מגוריהם. הם צריכים קשרים לאנשים וארגונים שיכולים לעזור להם להצליח. הם גם צריכים סיפורי הצלחה כדי שהם ומשפחותיהם יוכלו לראות מה ניתן להשיג ולתת להם את האומץ לחלום. כאן נכנס טקווין לתמונה".