פרסום ראשוןענקית הנדל"ן האמריקאית לנאר השלימה את ההשתלטות על Veev הישראלית
פרסום ראשון
ענקית הנדל"ן האמריקאית לנאר השלימה את ההשתלטות על Veev הישראלית
Veev פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לייצר קירות שלמים הכוללים כבר אינסטלציה וחשמל. תוך פחות משנתיים צנח השווי שלה מיותר ממיליארד דולר ל-100 מיליון דולר, לאחר שכספי גיוס שהובטחו לה - לא הגיעו. על פי הערכות, מתכוונת לנאר להשאיר את הפעילות הטכנולוגית של החברה בישראל
ענקית הנדל"ן האמריקאית לנאר (Lennar) השלימה את השתלטותה על חברת טכנולוגיות הבנייה הישראלית Veev. אתמול (ג') קיבל הכונס המטפל בנכסי Veev את הצעתה של החברה האמריקאית לרכוש את כל הפעילות של החברה הישראלית בסכום המוערך בכ-100 מיליון דולר.
Veev אשר רק במרץ 2022 גייסה לפי שווי של יותר ממיליארד דולר, נאלצה לפנות לכונס נכסים בארצות הברית לפני מספר שבועות לאחר שלא הצליחה לעמוד בתשלומים לספקים ולעובדים. בעקבות ההשתלטות, שניים ממייסדי החברה עמי אברהמי ודפנה עקיבא יעזבו את החברה.
על פי הערכות, מתכוונת לנאר להשאיר את הפעילות הטכנולוגית של Veev בישראל. הודעה לעובדי החברה נמסרה היום (ד') בשעות אחר הצהריים.
ההשתלטות על לנאר, הנסחרת לפי שווי של 41 מיליארד דולר בבורסת ניו יורק, נעשתה לאחר שחברת הנדל"ן העמידה ל-Veev הלוואת גישור למשך שלושה שבועות. לאחר שהיתה היחידה שהציעה לרכוש את Veev, השלימה לנאר את רכישת החברה מכונס הנכסים.
ל"כלכליסט" נודע כי כמה גופים גילו עניין ברכישה, אך לנוכח הזמן הקצר שהוקצב להם לא הגHשו הצעות נוספות. לנאר היתה עד לפירוק החברה הישראלית גם אחת המשקיעות הבולטות בה.
קיבלה רק חצי מהכסף שהובטח לה בגיוס לאחר ששינתה כיוון
במרץ 2022 דיווחה Veev על גיוס של 400 מיליון דולר לפי שווי שוק שעלה על מיליארד דולר בהובלת קרן בונד ובהשתתפות לנאר ומשקיעים נוספים. אלא שבפועל החברה קיבלה 200 מיליון דולר בלבד, ואת הסכום הנוסף היא היתה אמורה לקבל במרץ 2023.
אלא שבסופו של דבר Veev לא קיבלה את יתרת הסכום. לאחר שהחליטה לצאת לדרך חדשה ולהתמקד בהקמת בתים פרטיים במקום בבנייני מגורים, הודיעו לחברה חלק ממשקיעיה - ובכלל זה לנאר וקרנות נוספות - שלא יעבירו לידיה את החלק השני של ההשקעה.
המשקיעים הציעו להחליף את הסכום הנותר בגיוס צנוע יותר מהמשקיעים הקיימים בהיקף של 120 מיליון דולר, מה שאמור היה לספק לחברה אורך נשימה.
אלא שגם גיוס זה והלוואת גישור שהובטחו לחברה על ידי משקיעיה לא הגיעו לידיה, מה שאילץ את Veev לפנות לכונס נכסים על פי חוקי מדינת קליפורניה.
Veev הוקמה בשנת 2008 על ידי עמית הלר, עמי אברהמי ודפנה עקיבא. היא פיתחה טכנולוגיית בנייה לייצור של קירות שלמים הכוללים את כל המערכות - אינסטלציה, חשמל ומערכות מכניות וטכנולוגיות נוספות. הקירות הסגורים, שנבדקו וקיבלו אישור כבר במפעל, מועברים לאתרי הבנייה ומורכבים בקלות באמצעות מערכת Plug & Play של החברה.
בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את קרן BOND, את LenX (שהיא קרן ההשקעות של לנאר), את קרן ההשקעות של אורן זאב. עוד משקיעים בולטים בחברה הם Fifth Wall Climate Tech, JLL Spark Global Ventures, מגדל, פסגות גמל ופנסיה, בית ההשקעות מור וקרן שביט.