ארבעה מיתוסים שגויים לגבי אבטחת אפליקציות
ארבעה מיתוסים שגויים לגבי אבטחת אפליקציות
האם אי פעם בדקת אם יש מפלצות מתחת למיטה? מה לגבי אלה שמסתתרים באפליקציות שלך?
מהתקפת כופר מתקדמת (ransomware) ועד להתקפות אוטומטיות, איומי סייבר מודרניים מכוונים ללא הרף לאפליקציות והשירותים הקריטיים שלך. עסקים רבים מאמינים שהם מוגנים מפני סכנות אלה, אך נקודות עיוורות שאינן גלויות לעין, עלולות להשאיר את האפליקציות שלך - והארגון שלך - פגיעים. בואו נדבר על ארבעה מיתוסים נפוצים בעולמות אבטחת אפליקציות, שמסבירים מדוע הגנות מהימנות הן קריטיות.
מיתוס 1 | אבטחה מסורתית מכסה אותי
איומי סייבר התפתחו, ומביאים לידי ביטוי את התחכום וההשפעה של תוקפים. במקביל, גם סביבות העבודה הדורשות הגנה השתנו, כאשר עסקים מודרניים מפעילים כעת אפליקציות בו זמנית במרכזי נתונים, עננים ונקודות הקצה השונות. האתגר? הסתמכות על כלים מסורתיים לאבטחה יכולה ליצור פערים בהגנה, ולהשאיר שירותים קריטיים פגיעים לגל חדש של התקפות חמקמקות ומתוחכמות יותר.
כדי להגן ביעילות על האפליקציות שלך, הגנות חייבות להתפתח לצד איומי סייבר. הן צריכות לפשט משמעותית את הפעולות לאבטחת אפליקציות בכל מקום שבו הן פועלות. דבר זה מאפשר לארגונים ליישם אמצעי אבטחה עקביים באופן נרחב ברחבי הארגון, ובכל סביבה בה הוא פועל.
מיתוס 2 | ממשקי API הם הכי פחות מדאיגים
אימוץ API זינק ככל שעסקים עוברים לארכיטקטורות מבוססות ענן ומיקרו-שירותים. עם זאת, אבטחה היא לפעמים המחשבה האחרונה באימוץ ה-API. כך הופכים הממשקים לפגיעים ונוצר נתיב ישיר, ללא הפרעה, עבור תוקפים לפגוע במערכות ונתוני הארגון. לאור הסטטיסטיקה שעומדת על 90% מההתקפות הסייבר מבוססות האינטרנט מכוונות לנקודות קצה של API, עסקים חייבים לתעדף את אבטחת ה-API כדי להגן על הנכסים הדיגיטלי שלהם.
ארגונים זקוקים לפתרונות שמאפשרים להם להשיג פיקוח, בקרה והגנה נאותים של שכבת ה-API הגדלה שלהם. בעת הטמעה של פתרונות כאלו, הם יוכלו לגלות ממשקי API לא ידועים בקלות, לתקנם ולהטמיע מדיניות אבטחה בכל ממשקי ה-API, על מנת למנוע חיבורים מזיקים ולהגן על ממשקים חדשים ומורשים מפני התקפות, הכל ממקום מרכזי.
מיתוס 3 | יש אבטחה מובנית בפיתוח אפלקציות
צוותי DevOps נמצאים תחת לחץ מוגבר להשיק אפליקציות חדשניות לשוק, ובמהירות רבה יותר. בקרות אבטחה, למרות שהן קריטיות, נתפסות לעתים כמכשולים המאטים את מחזורי הפיתוח וגורמים לדחייה של הטמעת האפליקציות והשירותים החדשים. כתוצאה מכך, צוותי DevOps רבים מנסים לשלב אבטחה מאוחר יותר בתהליך, מה שמעלה את העלות והמורכבות תוך הגדלת הסבירות לפערים בהגנה.
מפתחים יכולים לבנות הגנות יעילות ועקביות בשלבים המוקדמים של מחזורי חיי האפליקציה מבלי להתפשר על מהירות וקנה מידה. פירוש הדבר שצוותי DevOps יכולים ליישם הגנה יעילה של אפליקציות מההתחלה - תוך הפחתת הזנחת אבטחה תוך כדי האצת מחזורי המסירה.
מיתוס 4 | קישוריות ל-Multicloud נבנית כל מקרה לגופו
אסטרטגיות היברידיות ומרובות עננים יכולות להיות מורכבות. הן גם הנורמה החדשה, כפי שמוצא המחקר של F5 על מצב אסטרטגיות של האפליקציות לשנת 2024. המחקר מראה כי רוב הארגונים מפעילים כעת אפליקציות על פני לפחות ארבע סביבות שונות, כאשר כ-40% מהארגונים מנהלים שש סביבות או יותר. טופולוגיות רשת מסורתיות של מרכזי נתונים לא תוכננו במקור לענן, מה שהותיר עסקים רבים ללא קישוריות מספקת ואבטחה אחידה.
במקום להשתמש בגישה מקוטעת, כל סביבה בנפרד, ארגונים יכולים לחבר באופן מאובטח את ההשקעות בטכנולוגיות מרובות העננים שלהם באמצעות פתרונות מתאימים. כך הם יקבלו דרך פשוטה לקשר אפליקציות ענן שונות וסביבות מקומיות. פתרונות אלו מספקים תשתית מאובטחת לעיצוב מחדש של האופן שבו עסקים מחברים את האפליקציות, התשתית והעננים שלהם - ללא מורכבות של כלים מסורתיים לרשת.
אל תסתמכו על פרקטיקות אבטחה מיושנות שמשאירות את העסקים שלכם פגיעים עם הפתרונות המתאימים לצידך, אתם יכולים להרחיק מפלצות דיגיטליות המסתתרות באפליקציות שלכם, ולשמור עליהן מאובטחות בפני האיומים של היום - ומחר.
שלמה יונה הוא מנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון