סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מימין: השותפים בקרן ISF ג'וש שיר , דרור גלס , אווה הובשמן , שמואל שילה ו ניר לינצ'בסקי
מימין: השותפים בקרן ISF. מימין: דרור גלס, אווה הובשמן, שמואל שילה וניר לינצ'בסקי (צילום: שי גבריאלי)

בלעדי
שוק הנפקות ההייטק סגור וקרן עסקאות הסקנדרי ISF מרחיבה את גיוס ההון

הקרן הגדילה את הגיוס של הקרן השלישית שלה ב-40 מיליון דולר נוספים, להיקף כולל של 350 מיליון דולר; עסקאות סקנדרי - בשוק הפרטי - מאפשרות למשקיעים לממש אחזקות בלי לחכות להזדמנויות בשוק הציבורי

הנפקות של חברות טכנולוגיה לא נראות באופק ושוק הסקנדרי, מכירת מניות של חברות פרטיות, לוהט.
לכלכליסט נודע כי קרן הסקנדרי Israel Secondary Fund) ISF) הגדילה את הגיוס של הקרן השלישית שלה ב-40 מיליון דולר. בכך תגיע הקרן ל-350 מיליון דולר וזאת לעומת היעד הראשוני של 250 מיליון דולר שעודכן כבר מספר פעמים כלפי מעלה. בגיוס השתתפו גופים מחו"ל שזוהי ההשקעה הראשונה בישראל עבורם.
גיוס זה מביא את סך הנכסים המנוהלים של ISF לחצי מיליארד דולר. ISF כבר השלימה שמונה השקעות מהקרן החדשה. הקרן רוכשת מניות בחברות הייטק פרטיות מתחומים שונים ובקרנות הון סיכון עם זיקה לישראל. עסקאות סקנדרי נעשות על ידי רכישת אחזקות מבעלי מניות קיימים בסטארט-אפים, בהם משקיעים, יזמים, מנהלים ועובדים, ורכישת אחזקות ממשקיעים מוגבלים (LP’s) בקרנות הון סיכון.
ISF מסיימת את גיוס הקרן השלישית לאחר תקופה שבה חברות ההייטק הישראלי עברו התייעלות ובחלקן רמות השווי רחוקות מאלה שנקבעו בשיא של 2021.
עסקאות סקנדרי מאפשרות למשקיעים בחברות המציגות ביצועים חזקים לממש את אחזקתם או חלק ממנה בתקופה שבה השוק הציבורי כמעט ולא מאפשר אקזיטים.
כמו כן, עסקאות סקנדרי גם מאפשרות לעובדים בחברות לממש חלק מהאופציות שלהם בלי להמתין למכירה או הנפקה.
קרנות סקנדרי רוכשות את המניות בהנחה מסוימת על השווי בגיוס הפרטי האחרון וממתינות להזדמנות לממש בשווי גבוה יותר בהנפקה או מכירה לחברה או קרן אחרת.
הצורך בקרנות מסוגה של ISF מתחדד בעיקר בתקופה הנוכחית, כאשר קרנות הון סיכון חייבות להחזיר כסף למשקיעים שלהן וגם כדי לשחרר נזילות להשקעות חדשות. לפי דוח של חברת ניהול האופציות והמידע בהייטק Carta, יותר מ-60% מהקרנות שהוקמו ב-2019 לא החזירו אפילו דולר אחד למשקיעים שלהן.
ISF הוקמה ב-2008 והשותפים בה היום הם דרור גלס, ניר לינצ'בסקי, אווה הובשמן ושמואל שילה.
המשקיעים בקרן הם גופים מוסדיים וקרנות פנסיה, בהם מגדל, אלטשולר שחם, בנק הפועלים, קרנות של אוניברסיטאות וגופי פמילי אופיס, מישראל, אירופה וארצות הברית.
השקעה ממוצעת של הקרן בחברת סטארט אפ נעה בין מיליון דולר ל-20 מיליון דולר, בעוד עסקת השקעה בקרן הון סיכון יכולה להגיע גם ל-50 מיליון דולר ויותר.
הקרן השקיעה לאורך השנים באופן ישיר ועקיף ביותר מ-220 חברות, שייצרו כ-70 אקזיטים והנפקות. בהן חברות כמו ווייז, MyHeritage וסולאראדג'. בין האקזיטים הבולטים שלה לאחרונה בולטת חברת V-Wave שנמכרה באוקטובר השנה לג'ונסון אנד ג'ונסון תמורת 1.7 מיליארד דולר.