סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

סער מחזיר לחיים הצעת חוק שתאפשר לבתי המשפט להסיר תוכן מסית מפייסבוק, טיקטוק וטוויטר

נכון להיום, לבתי המשפט אין סמכות חוקית להורות לרשתות החברתיות להסיר תוכן פוגעני. על פי ההצעה, ייקבע מנגנון מהיר שיחייב מתן תגובה לבקשה להסרת תוכן פוגעני תוך 48 שעות. בית המשפט המחוזי יוכל להורות על הסרת תכנים שיוצרים סיכון ממשי לביטחונו של אדם, לביטחון הציבור או לביטחון המדינה

בית המשפט המחוזי יוכל להורות על הסרת תוכן מסית המפורסם, בגוגל, פייסבוק, טיקטוק וטוויטר- כך עולה מהצעת חוק ממשלתית חדשה למניעת הסתה ברשתות החברתיות שהוגשה על ידי שר המשפטים גדעון סער. הצעת החוק תידון ביום שני הקרוב בוועדת השרים לחקיקה.
הצעת החוק מאפשרת להסיר מרשתות חברתיות תכנים שיש אפשרות ממשית שיפגעו בביטחונו של אדם, בביטחון המדינה או בביטחון הציבור. מדובר בהצעת חוק דומה להצעת החוק הממשלתית שאושרה בקריאה ראשונה על ידי הכנסת בינואר 2017.
1 צפייה בגלריה
מנהלי גוגל ו פייסבוק מארק צוקרברג סונדר פיצ'אי
מנהלי גוגל ו פייסבוק מארק צוקרברג סונדר פיצ'אי
מנכ"ל אלפבית סונדר פיצ'אי ומנכ"ל ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג
(צילום: רויטרס)
נכון להיום, אין לבתי המשפט סמכות חוקית להורות לרשתות החברתיות להסיר תכנים בעייתיים. מטרת החוק היא להעניק לבתי המשפט סמכות כזאת כדי להתמודד עם פרסום של תכנים המהווים עבירה ושיש בהם סיכון ממשי לביטחונו של אדם, לביטחון הציבור או לביטחון המדינה.
הצעת החוק מאפשרת לבית המשפט המחוזי להורות על הסרת תוכן מסית המפורסם על ידי אחת מספקיות התוכן. החוק קובע מנגנון מהיר שמחייב מתן תגובה לבקשה להסרת תוכן פוגעני תוך 48 שעות.
הצעת החוק מציבה שני תנאים מצטברים להסרת התוכן: הראשון - פרסום התוכן מהווה עבירה פלילית. השני- בפרסום יש אפשרות ממשית לפגיעה בביטחונו של אדם, ביטחון הציבור או ביטחון המדינה. על פי נוסח ההצעה, בדיון שיתקיים בבית המשפט בבקשה להסרת הפרסום יתבקשו להביע את דעתם בנושא מפרסם התוכן, נציגי אתר האינטרנט שבו הוא פורסם ונציגי ספקית השירות.
לדברי סער, ״להסתה ברשתות החברתיות יש קשר ישיר לפגיעה בביטחון הציבור. עצירת הצעת החוק הממשלתית מ-2017 היתה גחמה שביטאה הפקרה של הציבור ושל ביטחונו. על כן, החלטתי לחדש את יוזמת חקיקה חיונית זאת״.