סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
דניאל לואב
דניאל לואב (צילום: בלומברג)

בא לעשות סדר: המשקיע האקטיביסט והקולני דניאל לואב פותח משרד בתל אביב

המשרד הישראלי של Third Point Ventures יהיה הראשון של קרן הגידור שהקים לואב מחוץ לארה"ב ויתמחה בהשקעות בהייטק. עד היום כבר השקיע לואב בסנטינל וואן, פורטר, ורביט ונקסט סיליקון הישראליות

חרף ההאטה בהייטק, הרכבת האווירית של קרנות ההשקעה לישראל אינה פוסקת. לאחר שבלקסטון וג'נרל אטלנטיק פתחו כאן משרדים בשנים האחרונות, כעת מצטרפת שחקנית חזקה נוספת לזירה. קרן Third Point Ventures - זרוע השקעות עצמאית של קרן הגידור Third Point - פותחת משרד בתל אביב, במטרה להרחיב את הפריסה הגיאוגרפית שלה למזרח התיכון ולחזק את מחויבותה לאקו-סיסטם של ההון-סיכון הישראלי.
קרן ת'ירד פוינט מנהלת 14 מיליארד דולר וידועה בפעילות אקטיביסטית שלה בחברות ענק, בהן גם אינטל ודיסני. את TPV מנהלים יחד דניאל (דן) לואב ורוברט שוורץ. לואב (60) ידוע כמשקיע אקטיביסט קולני שנוהג לשלוח מכתבים רהוטים ל"קורבנות" בדמות דירקטוריונים של חברות שלתפיסתו נרדמו בשמירה. כך למשל, בסוף 2020 הוא שלח מכתב לדירקטוריון אינטל, בה הוא נמנה עם בעלי המניות, וזמן קצר אחרי המכתב הוחלף מנכ"ל החברה כשפט גלסינגר מונה במקומו של בוב סוואן. בעברו היה לואב אחד המשקיעים הבולטים ביאהו ונחשב כמי שהוביל למינוייה של מאריסה מאייר לתפקיד מנכ"לית החברה.
לואב הקים את קרן הגידור הראשונה שלו ב-1995 עם הון ראשוני של 3 מיליון דולר וב-2000 פתח את TPV. כיום הונו האישי של לואב נאמד ביותר מ-3 מיליארד דולר. את השקעות הון הסיכון של הקרן מוביל רוברט שוורץ, שהיה אמון גם על ההשקעות הקודמות של TPV בסטארט-אפים ישראליים, בהם סנטינל וואן שכבר הונפקה בוול סטריט והייתה הנפקת הסייבר הגדולה בהיסטוריה, ביוניקורנים נקסט סיליקון, ורביט ופורטר, וכן בחברת טרוליון שנמצאת בשלבים מוקדמים. בעבר הוא היה מושקע גם בחברת הליידארים אוריקס שנסגרה ב-2019.
לאחרונה גייסה TPV הון ייעודי בקרנות עצמאיות שתאפשרנה לחברה להגדיל את פעילותה בישראל ולהוביל סבבי השקעה בחברות ישראליות נוספות, בעיקר בסבבי גיוס A או B, בתחומי הליבה שלה: אבטחת מידע (Cyber Security), תוכנות ארגוניות (Enterprise Software) ותשתיות נתונים (Data infrastructure). המשרד החדש בתל אביב ינוהל על ידי ספיר הרוש, שהצטרפה ל-TPV מקרן פיטנגו הישראלית בתחילת השנה. במהלך פעילותה בפיטנגו הרוש היתה שותפה ביותר מ-20 השקעות בסטארט-אפים טכנולוגיים בשלבים מוקדמים. צוות הון הסיכון של TPV המורכב ממהנדסים, מוביל סבבי גיוס ומצטרף לרוב לדירקטוריון של החברות.
"הנוכחות הקבועה של TPV בישראל היא התרחבות טבעית של המחויבות שיש לנו למדינת ישראל כבר הרבה מאוד שנים", אומר לואב. "עדות לכך אפשר למצוא בהשקעות קודמות בשלבים מוקדמים שביצענו בישראל באמצעות קרן הגידור שלנו. אנו נרגשים להשקיע בדור הבא של חברות ישראליות חדשניות ולמצב נוכחות פיזית בתל אביב". רוברט שוורץ, שותף מנהל, הוסיף: "גישת הסטארט-אפ ניישן של ישראל, שמתודלקת על ידי מערכת החינוך המצוינת במדינה, השירות הצבאי והתרבות העיקשת וחדורת המטרה, הופכת אותה לאחד המקומות המרגשים ביותר להשקעות הון-סיכון. ההשקעות הקודמות שביצענו בישראל בתחומי בינה מלאכותית, אבטחת מידע, ותוכנות ארגוניות, היו בין המוצלחות ביותר שנעשו בהיסטוריה שלנו. אנו נרגשים במיוחד לתמוך בדור הנוכחי של יזמים.ות ומייסדים.ות במטרה להצמיח את החברות שלהם/ן, לפתח מוצרים חדשים ולהתרחב גלובלית".
ספיר הרוש סיכמה: "לאחר מספר שנים באקו-סיסטם הטכנולוגי הישראלי התרשמתי מאוד מהצוות המנוסה של Third Point, מהרקורד המוכח שלהם ומהיכולת הייחודית לסייע לחברות הפורטפוליו שלהם לצמוח ולהתרחב לפעילות גלובלית. מהיכרותי עם היזמות והיזמים הישראליים אין לי ספק שהפוטנציאל כאן הוא עצום ואני שמחה ומצפה לסייע ל-TPV לזהות את הגל הבא של סטארט-אפים ישראלים וללוות אותם בכל שלבי הצמיחה".