סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מדריך

הפילו עליכם להכין מצגת בעבודה? כך תעשו זאת ב-10 דקות עם AI

מאז שהשתלטו המצגות על חיינו המשרדיים, רובנו נאלצים לשנס מותניים ולצלול לעולם השקפים, האנימציות ותיבות הטקסט. אבל היום, עם כלי ה-AI הקיימים אפשר להכין מצגת בלחיצת כפתור, עם התערבות אנושית מינימלית

בין אם אתם אנשים שדוחים את הכל לרגע האחרון או כאלה שאוהבים להכין הכל מראש, כנראה שנתקלתם במצב שבו הדדליין להכנת המצגת שלכם התקרב לרמה קריטית. שנותרו לכם עוד יממה או פחות להכין מצגת ולהציגה מול הקולגות/לקוחות/מנהלים שלכם.
אם פעם משימה כזו הייתה יכולה לקחת גם כמה ימי עבודה של מחקר, כתיבת התוכן ועיצוב המצגת הרי שהיום כלי בינה מלאכותית יכולים לעזור לכם בכל השלבים, ואפילו, להכין עבורכם את המצגת באמצעות פרומפט אחד של כמה שורות.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

הכנת מצגת באמצעות צ'אט

נתחיל בכלי ה-AI שאינם ייעודיים אך יכולים לסייע להכין מצגות. גם ChatGPT, גם קלוד וגם Gemini יכולים ליצור את הטקסט למצגת אותו ניתן 'לשתול' בתוך שקפים שאותם אפשר לעצב אחר כך בעזרת AI או באופן ידני. לצ'אט GPT יש כאן ייתרון שכן הוא יכול ליצור את קובץ הפאואר פוינט (PPT) כבר מתוך הצ'אט כך שכל מה שנדרש הוא לבקש ממנו להכין מצגת בנושא שתרצו, לתת הנחיות מפורטות ככל הניתן למה תרצו שיהיה במצגת ולבקש ממנו להכין את המצגת כקובץ PPT.
הצ'אט יכין לכם קובץ שאותו תוכלו לערוך אחר כך בפאואר פוינט. שימו לב שתצטרכו לעצב את המצגת (אפשר באמצעות ה-Designer) וככל הנראה לערוך אותה לא מעט.
הנה דוגמא לשקופיות מתוך מצגת שהוכנה באמצעות צ'אט GPT ולאחר מכן עוצבה באמצעות הצעות ה-Dsigner של Power Point. הטקסט בעברית מאתגר מבחינת העיצוב בגלל כיוון הכתיבה בעיקר ומכיוון שלא כל הפונטים קיימים גם בעברית.
2 צפייה בגלריה
מצגת באמצעות צ'אט GPT
מצגת באמצעות צ'אט GPT
מצגת באמצעות צ'אט GPT
(Chat GPT)
בפאואר פוינט יש גם אפשרות להשתמש ב-Co Pilot אך מדובר באופציה בתשלום: נדרש מנוי למיקרוסופט 365 וכן רישיון ל-Co Pilot Pro שעולה 20 דולר לחודש.
אם אתם בוחרים להשתמש בכלי ה-AI של גוגל, אלו מתממשקים לגוגל סליידס ובגרסה בתשלום יש גם כלי ייעודי להכנת מצגות באמצעות בינה מלאכותית – Google Slides עם Gemini מובנה. כדי להשתמש בג'מיני בהכנת מצגת בגוגל סליידס, או בכלי העבודה האחרים כמו ג'ימייל, Docs ועוד צריך לשדרג לתוכנית בתשלום שעלותה 74.90 שקל בחודש כאשר החודש הראשון ניתן חינם. האופציה הזו נתמכת בעברית כמו גם בשפות נוספות.
אופציה חינמית לחובבי Google Slides היא תוסף בשם SlidesAI.IO שאמנם תומך בעברית אבל הטקסט שנוצר דורש עריכה ושיפור מאסיביים. מורידים את התוסף ומוצאים אותו ב-Extensions בתוך גוגל סליידס. לאחר מכן כותבים פרומפט ועוקבים אחר השלבים ליצירת המצגת. זהו כלי שעובד הרבה יותר טוב באנגלית.
את הכנת האאוטליין למצגת והתוכן למצגות אפשר לעשות גם עם קלוד (Claude.ai) שעובד מעולה בעברית אבל לא יכול להכין עבורכם את המצגת המעוצבת בקובץ PPT או גוגל סליידס. את התוכן שתיצרו בקלוד אפשר להעתיק ולהדביק לתוכנת שקפים כמו פאואר פוינט או גוגל סליידס או לעצב ב-Canva.

מצגת מלאה בשניות - הכלים הייעודיים

דרך נוספת להכין מצגת בקלות באמצעות AI היא עם כלים ייעודיים. בחרנו את הכלים שעובדים טוב (יותר או פחות) בעברית ושיש להם אפשרויות חינמיות.
גאמא הוא כלי שנתמך לחלוטין בעברית, ומציע 400 קרדיטים שמאפשרים יצירת כ-10 מצגות. מנוי חודשי לאחר מכן עולה 8 דולר לחודש בתשלום שנתי או 10 דולר לחודש בתשלום חודשים.
כדי ליצור מצגת בגאמא אפשר להשתמש בפרומפט שמתאר את המצגת שתרצו להכין, אפשר להזין טקסט או להזין קבצים של מצגות, מסמכים או אתרי אינטרנט שישמשו בסיס להכנת המצגת. לאחר שתבחרו באחת האופציות התוכנה תייצר אאוטליין למצגת שאותו תוכלו לערוך ולשנות לפי רצונכם ולבסוף להכין מצגת מעוצבת בלחיצת כפתור על בסיס אותו אאוטליין.
לדוגמא, בחרנו להשתמש באופציית הפרומפט, יצירת מצגת מאפס על ידי הוראות שבחרנו לתת לכלי. זהו הפרומפט שבו השתמשנו:
"אנא הכן מצגת שסוקרת את ההיסטוריה וההשלכות של השימוש במצגות בסגנון PowerPoint במקומות העבודה. מתי הפכו המצגות לכלי הכרחי, כיצד הציגו רעיונות לפני כן ומהו העתיד של מצגות במקום העבודה".
קיבלנו מצגת מעוצבת שכוללת נתונים, גרפים ונקודות לדיון בת שמונה שקפים. אפשר לבחור לפני את מספר השקפים שתרצו במצגת. מספר השקפים ישפיע על מספר הקרדיטים בהם תצטרכו להשתמש.
זוהי דוגמא לכמה שקפים שנוצרו באמצעות גאמא בהתאם לפרומפט שהזנו:
2 צפייה בגלריה
מצגת GAMMA
מצגת GAMMA
מצגת GAMMA
(GAMMA)
זהו כלי ייעודי לעיצוב מצגות שמאפשר גם יצירת מצגות בעברית אך יש בו מעט מגבלות הקשורות בכתיבה מימין לשמאל. גם כאן ניתן להכין מצגת באמצעות פרומפט כאשר הייתרון של הפלטפורמה הוא היכולת לערוך בקלות את השקפים וכן להוסיף תרשימים, גרפים, אינפוגרפיקה וכו' על מנת להציג נתונים בצורה ויזואלית. כמו כן, ישנה אופציה ליצור תמונות באמצעות טקסט על מנת להשתמש בהן במצגת שתיצרו. ישנה תקופת ניסיון חינמית של 14 יום ולאחר מכן המחיר של מנוי חודשי הוא 12 דולר בתשלום שנתי.
כלי נוסף שתומך בעברית אך אינו מאפשר ניסיון בחינם הוא Presentation.ai. אפשר להכין מצגת באמצעות פרומפט אך לא ניתן להוריד אותה לקובץ פאואר פוינט. העלות של מנוי היא 700 שקל בשנה כאשר יש הנחה של 30% בהרשמה כך שהמחיר למשתמשים בפעם הראשונה הוא 490 שקל בשנה. העלות של מצגת חד פעמית היא 350 שקל, גם כאן ניתנת הנחה של 30% בשימוש הראשון.
בתוכנת העיצוב קנבה יש אפשרות ליצור מצגות (ופרוייקטים אחרים) באמצעות בינה מלאכותית כך שטקסט פשוט בשפה טבעית יכול להפוך למצגת מעוצבת או פוסט לאינסטגרם או כל עיצוב אחר. השימוש בעיצוב באמצעות AI הוא למנויים של קנבה כאשר יש ניסיון של 30 ימים בחינם ולאחר מכן 120 דולר לשנה.
לקנבה יש תמיכה בעברית אבל כאשר ניסינו לכתוב פרומפט בעברית התוכנה לא הצליחה להפיק מצגת ואילו כאשר הפרומפט היה באנגלית נוצרה מצגת מעוצבת בקלות. ניתן לכתוב פרומפט באנגלית ולבקש בו שהמצגת תהיה בעברית. התוכן של המצגות בקנבה הוא די בסיסי, אם כי יש אפשרות לשפר אותו בתוך התוכנה עם כלי בינה מלאכותית. לקנבה יש גם כלי ליצירת תמונות מטקסט שניתן להשתמש בו גם עבור המצגות. בסך הכל המצגות שנוצרות באמצעות פרומפט הן די בסיסיות ודורשות שיפורים והתאמות.

עוד כמה כלים חינמיים

ישנם מספר כלים שיש להם גם התנסויות חינמיות אשר יוצרים מצגות באמצעות פרומפט ומאפשרים ליצור מצגות מרהיבות בתוך דקות בודדות. לדוגמא: Visme שהוא צ'אט ייעודי להכנת מצגות ולכן שואל שאלות מנחות ומבקש מהמשתמש לבחור עיצובים שמוצאים חן בעיניו לפני שהוא מכין את המצגת עבורו. ניתן לכתוב את הפרומפט בעברית אבל המצגת עצמה היא באנגלית. המצגת שנוצרת מרשימה, מקצועית ומעוצבת. מקבלים 10 קרדיטים חינם שמספיקים לכשלוש מצגות. שידרוג לגרסה בתשלום יעלה לכם 12.25 דולר לחודש בתשלום שנתי והמנוי המקצועי יעלה לכם 24.75 דולר לחודש בתשלום שנתי.
Slidego מאפשר ליצור מצגות בעברית בחינם באמצעות פרומפט. התוצאה אינה מרשימה כמו כלים אחרים אך ניתן לערוך את המצגת שנוצרת ולשפר אותה. המחיר של רישיון אשר מאפשר הסרת פרסומות וגישה ללמעלה מ-15 אלף תבניות הוא 101 שקל לשנה.

לשידרוג המצגת - הוסיפו תרשימים

אם אתם צריכים להוסיף תרשימים, גרפים ואלמנטים דומים למצגת תוכלו להשתמש ב-Napkin.ai שהוא כלי שלוקח נתונים ומציג אותם באמצעות גרפיקה. מדובר בגרסת בטא וכרגע השימוש בכלי הוא חינמי. אפשר ליצור אלמנט גרפי באמצעות פשוט באמצעות העלאת קובץ כמו למשל קובץ אקסל או כל קובץ נתונים, מידע או תהליך וליצור תרשימים על בסיס אותו הקובץ. זהו כלי שלא ייצור לכם מצגת יש מאין אבל יכול לשדרג את המצגת הקיימת.