סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
צוות עובדים נומה NOMA
צוות נומה (צילום: עומר הכהן)

חברת הסייבר נומה גייסה 25 מיליון דולר לאבטחת AI

את סבב ה-A הובילה קרן Ballistic Ventures, והשתתפו בו גם משקיעים פרטיים, ביניהם גורמים בגוגל ו-X, לצד יזמים בולטים כמו עופר בן נון, אוהד בוברוב וגיא ניצן. החברה מעסיקה 20 עובדים, ומתכוונת להכפיל מספר זה בשנה הקרובה. במקביל היא משיקה פלטפורמת אבטחה חדשה לפיתוח אפליקציות

חברת הסייבר נומה (Noma), המפתחת פלטפורמה לאבטחת AI, גייסה 25 מיליון דולר בסבב A. את הסבב הובילה קרן Ballistic Ventures, והוא מגיע פחות משנה לאחר גיוס סיד בסך 7 מיליון דולר בהובלת Glilot Capital Partners ובהשתתפות Cyber Club Of London.
בסבבים השתתפו עשרות משקיעים אסטרטגיים פרטיים, בהם ראשי מחלקות אבטחת מידע של מקדונלד'ס, Google Deepmind, רשת X (טוויטר), Atlassian, T-Mobile, BNP Paribas ונילסן, וכן יזמים מובילים בתעשייה, בהם זוהר אלון, מייסד Dome9 security; עופר בן נון ואוהד בוברוב, מייסדי Talon; גיא ניצן, מנכ"ל אינטסייט; גל בן דוד, לשעבר ה-CTO של אינטסייט; רונן צורן, לשעבר ה-CRO של CyberArk; וארון באדוור, שבנה וניהל את Prisma Cloud; ומנוג' אפטה, ששימש מנהל האסטרטגיה של Zscaler.
נומה הוקמה ב-2023 על ידי ניב בראון (מנכ"ל) ואלון טרון (CTO), ששירתו יחד בעבר ב-8200. החברה סייעה בהכנת תקנים לאבטחת בינה מלאכותית ותרמה לגיבוש מדיניות הממשל האמריקאי בנושא אבטחת בינה מלאכותית. החברה מעסיקה 20 עובדים במשרדים בישראל ובארה"ב ומתכוונת להכפיל את מספר העובדים במהלך השנה הקרובה.
נומה משיקה במקביל פלטפורמת אבטחה לפיתוח אפליקציות שמקיפה את כל שלבי הדאטה והבינה המלאכותית - משלבי הפיתוח ועד הפרודקשן. הפלטפורמה מבצעת בין השאר בדיקה של שרשרת האספקה של הנתונים והכלים האחרים, איתור קוד שלא עבר סריקה ובעיות הגדרה של כלי AI, בדיקה של מידת ההגנה והאמינות של מודלים, מניעת אימון מידע רגיש על מודלים, זיהוי איומים ומתן תגובה, תוך עמידה בכללי הקומפליאנס.
ניב בראון, מייסד משותף ומנכ"ל נומה, הסביר את חשיבות הטכנולוגיה שפיתחה החברה: "האימוץ המהיר של GenAI העביר לחזית את צוותי הדאטה סייסנס ולמידת מכונה ויצר אינספור סיכונים חדשים. שלבי הפיתוח של כלים מבוססי דאטה ו-AI שונה לחלוטין מפיתוח תוכנה, עם שרשרת אספקה חדשה לגמרי, כמו גם רכיבי קוד פתוח ייחודיים וכלי הפעלה שאמצעי אבטחה מסורתיים אינם מכסים. אנחנו כבר רואים ארגונים שנפגעו עקב הגדרות שגויות של הזרמת הנתונים ושל כלי MLOps ומודלי קוד פתוח זדוניים או עם חולשות אבטחה. זה רק עניין של זמן עד שנראה מקבילה של AI למתקפות בסגנון SolarWinds או Log4Shell. לכן נוצר הצורך הדחוף בפתרון אבטחה חדש המכסה באופן מלא את מחזור החיים של הדאטה וה-AI".