סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אחד מכל חמישה גולשים ברשת בישראל - משתמש מזוייף

על פי דו״ח של חברת הסייבר הישראלית CHEQ, מדובר בשילוב של ״בוטים רעים״ שנועדו למתקפות סייבר והונאות, בוטים שנועדו לאסוף ולארגן מידע, חשבונות מזויפים ועוד. לפי המחקר, תנועת הבוטים בישראל גבוהה ביחס לאירופה, אך נמוכה מצפון אמריקה

בוטים ומשתמשים מזויפים אחראים לכ-20% מהתנועה באתרי אינטרנט ישראליים, כך על פי דו״ח חדש שפורסם היום ע״י חברת הסייבר הישראלית CHEQ. מדובר בשילוב של ״בוטים רעים״ שנועדו למתקפות סייבר והונאות, בוטים שנועדו לאסוף ולארגן מידע (Crawlers, Scrapers), חשבונות מזויפים, חוות קליקים ועוד.


הדאטה נאסף ע״י ניתוח תנועת גולשים באלפי אתרים ישראליים, תוך שימוש בכלי סייבר שבחנו כל ביקור וכל גולש בזמן אמת. הדאטה פורסם כחלק ממחקר עולמי רחב יותר של CHEQ, שפעל לבחון את סוגיית תנועת הבוטים בקנה מידה גלובלי.

1 צפייה בגלריה
האקר האקרים סייבר
האקר האקרים סייבר
בוטים ומשתמשים מזויפים אחראים לכ-20% מהתנועה באתרי אינטרנט ישראליים,
(צילום: רויטרס)

לפי המחקר, תנועת הבוטים בישראל גבוהה ביחס לאירופה, שם כ-12% מתנועת הגולשים אינה לגיטימית, אך נמוכה מצפון אמריקה, שם בוטים אחראים ל-25% מתנועת הגולשים. המחקר אף מצא שפעילות הבוטים הכי ענפה מגיעה דווקא בגלישה במובייל (32%), כאשר הסקטור החשוף ביותר לתנועת משתמשים מזויפים הוא סקטור הקנייה המקוונת (eCommerce).
״תנועת בוטים היא בעיה עולמית כבר תקופה ארוכה, וישראל לא שונה במובן הזה״, אמר גיא טיטונוביץ׳, מנכ״ל CHEQ. "הבעיה היא, שכאשר אחד מכל חמישה מבקרים באתר אינו אמיתי, יש לזה השלכה על הדאטה, המדידה, הביצועים העסקיים וההכנסות של העסק".
ליאור פרנקל, יו״ר פורום חברות הסייבר של איגוד ההייטק, שלקח חלק בפרסום המחקר, הוסיף: חשבונות מזויפים ובוטים משבשים את התמונה הארגונית, פוגעים בתחזיות, בהכנסות וביצירת ביקושים. מדובר באיום סייבר שהולך וגובר שחשוב להתייחס אליו״.