גיימריסטמנכ"ל פלייסטיישן: "בידי מיקרוסופט, 'קול אוף דיוטי' יציב את סוני בעמדת נחיתות"
גיימריסט
מנכ"ל פלייסטיישן: "בידי מיקרוסופט, 'קול אוף דיוטי' יציב את סוני בעמדת נחיתות"
כך העיד ג'ים ראיין, ראש חטיבת הגיימינג של סוני, בשימוע בביהמ"ש שנערך בין מיקרוסופט וה-FTC. ראיין סבור כי גיימינג בענן יהפוך לחלק משמעותי בתעשייה בין 2025 ל-2035. עוד נחשף כי מיקרוסופט תכננה לרכוש את סגה, היצרנית של "סוניק", תמורת שני מיליארד דולר
השימוע של נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית (FTC) נגד מיקרוסופט נמשך אתמול (ג'). בבית המשפט הוגש תצהיר מצולם שהקליט מנכ"ל פלייסטיישן, ג'ים ראיין (Jim Ryan), השופך אור על עמדתה של סוני היריבה בעניין עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן הפוטנציאלית, בסך 68.7 מיליארד דולר.
באופן לא מפתיע, ראיין אמר כי הוא מאמין שבכוונת מיקרוסופט להשתמש ב'קול אוף דיוטי' (Call of Duty), סדרת המשחקים המצליחה של אקטיוויז'ן (Activision), כדי "להציב את פלייסטיישן בעמדת נחיתות". עוד חשף ריאן כי הסכם ההפצה של סוני ואקטיוויז'ן תקף עד סוף שנת 2025.
ראיין אף התייחס למשחק הבלעדי הגדול הבא של מיקרוסופט, "סטארפילד" (Starfield), שייצא לאור באוקטובר. המנכ"ל של חטיבת הגיימינג של סוני אמר כי לדעתו, בלעדיות המשחק איננה אנטי-תחרותית (על אף "שאינו אוהב את ההחלטה").
הבכיר של החברה היריבה גם דיבר על אודות גיימינג מבוסס ענן - שמהווה כיום נישה קטנה מאוד מתעשיית הגיימינג בכללותה. עם זאת, לפני מספר חודשים רשות התחרות של בריטניה (CMA) נימקה את החלטתה לחסום את רכישת אקטיוויז'ן בליזארד בטענה כי העסקה תעניק למיקרוסופט בעתיד יתרון בלתי-הוגן בתחום הגיימינג בענן, כאשר יבשיל.
"אנחנו מחשיבים גיימינג בענן כרכיב בשירות המשחקים שלנו, 'פלייסטיישן פלוס'", אמר ראיין. כאשר נשאל בעוד כמה שנים יהפוך גיימינג מבוסס ענן להצלחה כלכלית או חלק משמעותי במודל העסקי של פלייסטיישן, ענה: "הייתי אומר כי טכנולוגיית ענן תהפוך להיות רכיב משמעותי בין 2025 לבין 2035. אנחנו מבצעים השקעות משמעותיות בענן בציפייה שהוא יהפוך לדרך גישה משמעותית למשחקים עבור גיימרים".
לפני מספר חודשים, מיקרוסופט פרסמה כי הציעה לסוני לכרות חוזה שיבטיח כי משחקי "קול אוף דיוטי" יישארו זמינים לרכישה בפלייסטיישן בעשור הקרוב, לכל הפחות. ראיין העיד בפני בית המשפט כי ההצעה של מנכ"ל אקסבוקס, פיל ספנסר (Phil Spencer), לא הפיגה את חששותיו מפני רכישת אקטיוויז'ן בליזארד - משום שלטענתו, ההצעה כללה רק משחקים שכבר נמצאים בקטלוג של פלייסטיישן, ולא משחקים שעתידים לצאת.
"לדעתנו, זו איננה הצעה משמעותית", העיד ראיין. "הרשימה הזו מייצגת מבחר מסוים של משחקים ישנים שיישארו זמינים בחנות של פלייסטיישן". ראיין סבור כי "לאקטיוויז'ן יש פורטפוליו משחקים חזק במיוחד. הם הצליחו להוציא משחקים חדשים מדי שנה - כל אחד מהם ייחודי ושונה מקודמו. אין שום דבר דומה לזה בתעשייה".
מיקרוסופט רצתה לקנות את סגה ב-2020
עוד נחשף אתמול בשימוע כי בשנת 2020, פיל ספנסר, מנכ"ל אקסבוקס, הציע לבכירי מיקרוסופט לרכוש את סגה (SEGA) היפנית, היצרנית של סדרת "סוניק הקיפוד", "יאקוזה", "Football Manager" ושאר משחקים פופולריים. ההצעה נחשפה במייל פנימי ששלח ספנסר למנכ"ל מיקרוסופט ולסמנכ"ל הכספים, והוצג אתמול במהלך השימוע.
לא ברור מה עלה בגורל ההצעה, אבל ספנסר קיווה לעודד את SEGA Sammy למכור את חטיבת הגיימינג שלה. "אנחנו מאמינים כי סגה בנתה פורטפוליו מגוון המיועד לקהל גלובלי, שיעזור לנו להאיץ את גיים פאס (Game Pass, ספריית המשחקים של אקסבוקס)", כתב ספנסר במייל.
בהצעתו, ספנסר העריך כי שוויה של סגה הוא שני מיליארד דולר. "אנחנו מעריכים כי סגה היא הרכישה הכי אטרקטיבית הודות לקטלוג משחקי ה-PC שלה, נוכחותה בשוק המובייל ומותגים גלובליים אהובים".
כחלק מהראיות נאספו במהלך השימוע, נחשפה רשימת חברות משחקים עליהן מיקרוסופט שמה עין: Supergiant Games, יצרנית הלהיט "Hades"; ניאנטיק, יצרנית "פוקימון גו"; באנג'י, מפתחת סדרת "Destiny"; ויצרנית המובייל "Scopely", בין היתר.