סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
 מימין מנכ"ל ומייסד אורקה גיל גרון עם מנכ"ל ומייסד Wiz אסף רפפורט
מנכ"ל ומייסד אורקה גיל גרון (מימין) ומנכ"ל ומייסד Wiz אסף רפפורט (צילומים: Orca Security נתנאל טוביאס)

ביהמ"ש בארה"ב סירב לבקשת Wiz למחוק את תביעת אורקה נגדה

בית המשפט בדלאוור קבע תאריך לפתיחת המשפט בתביעה שהגישה אורקה נגד וויז בטענה להפרת פטנטים - 7 בדצמבר 2025. כמו כן הוא הורה למנות יועץ מטעם אורקה ויועץ מטעם וויז שיבחנו אם אכן התבצעה העתקה

קרב היוניקורנים הישראלים בבית המשפט בארצות הברית נמשך: בית המשפט בדלאוור דחה את בקשת יוניקורן הסייבר וויז (Wiz) לדחות על הסף את התביעה של חברת אורקה (Orca Security), יוניקורן סייבר ישראלי אף הוא.
מדובר בתביעה שהגישה אורקה נגד וויז ביולי אשתקד בה היא דורשת לאסור מכירת מוצרים המפרים לכאורה את הפטנטים שלה שלטענתה הועתקו על ידי וויז ומבקשת פיצוי כספי על הרווחים שנוצרו בשל השימוש בפטנטים.
בית המשפט הורה למנות יועצים חיצוניים מומחים - אחד מטעם אורקה ואחד מטעם וויז - שיבחנו זה את המוצרים של זה כדי לבדוק אם אכן התבצעה העתקה של המוצר על ידי וויז. המוצר לא ייחשף באופן ציבורי, אבל המומחה יקבע עבור בית המשפט האם אכן היתה העתקה. כמו כן נקבע תאריך לפתיחת המשפט בפני מושבעים - ב-7 בדצמבר 2025.
על פי המסמכים בבית המשפט, שתי החברות החלו בתהליך גילוי המסמכים, כאשר אורקה פנתה לבית המשפט בטענה שוויז לא סיפקה את המסמכים הדרושים ובית המשפט קבע לוח זמנים צפוף לשתי החברות לספק את כל המסמכים הטכניים.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט בדלאוור שבארה"ב טוענת אורקה כי הצליחה להדגים כיצד וויז בנו את העסק על בסיס הפרה מכוונת של הקניין הרוחני שלה. אורקה טוענת כי היא פיתחה והחלה לשווק את המוצר לפני וויז וכי זו העתיקה ממנה את הפטנטים. "התנהגות זו כללה העתקת טכנולוגיה, חומרים שיווקיים ואף עבודה עם אותם עורכי דין שעבדו על רישום הפטנטים של אורקה", נכתב בתביעה.
אורקה גייסה מאז הקמתה 640 מיליון דולר, והגיוס האחרון התבצע לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר ב-2021. וויז לעומתה גייסה בשבועות האחרונים כמיליארד דולר בהובלת קרן הון הסיכון האמריקאית אנדריסן הורוביץ לפי שווי של 12 מיליארד דולר.