סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
גוגל אפליקציה
גוגל אפליקציה (צילום: גטי)

נפתחנו: גוגל תאפשר חיבור של אפליקציות אנדרואיד למכשירים חיצוניים

גרסה מוקדמת של חבילת פיתוח תוכנה חדשה שעליה הכריזה ענקית הטכנולוגיה אמורה "לשבור את החומות" שבין יישומונים מבוססי אנדרואיד למערכות חיצוניות, ביניהן כאלה של מכוניות ושל מוצרי חשמל ביתיים. הבעיה: ספק אם אפל תאפשר לה אינטגרציה עם מכשיריה

גוגל פרסמה פוסט בבלוג החברה לפני שלושה ימים (ו'), בו היא מודיעה על גרסה מוקדמת של חבילת פיתוח תוכנה (SDK) חדשה המיועדת לאפשר חיבור של אפליקציות אנדרואיד למכשירים שונים - כלומר, לאפשר לאפליקציות אנדרואיד רגילות לתקשר עם התקנים, עם מכשירים ועם סביבות שונות, שאינן קשורות לאנדרואיד. השאיפה של גוגל היא לאפשר הפעלה אוניברסלית של אפליקציות על גבי מוצרים שונים - החל מטאבלטים ומחשבים, אבל גם מוצרי חשמל, מכוניות ואולי אפילו גם מערכות בית חכם של צד שלישי.
הרעיון הוא שניתן יהיה להשתמש באפליקציה בסמארטפון כדי לשלוט במכשיר אחר או לתקשר איתו - למשל, לפתוח את הדלת של האוטו או להפעיל ניווט ווייז על מערכת הבידור גם אם היא לא תומכת באנדרואיד אוטו. כך, ניתן גם יהיה לקשר את אפליקציית הסופרמרקט למקרר חכם כדי להוסיף לרשימת קניות אוטומטית מוצר שנגמר.
החבילה מאפשרת לקשר את האפליקציות בשלושה אופנים: זיהוי התקנים ומכשירים בסביבה, יצירת תקשורת מאובטחת בין האפליקציה להתקן המזוהה ואפשרות הפעלה של האפליקציה ברמה כלשהי על גבי המכשיר החיצוני. החבילה מאפשרת לקשר את האפליקציות דרך אינטרנט אלחוטי, בלוטות' או טכנולוגיות פס אולטרה-רחב (UWB) שמוטמעת בסמארטפונים מסוימים וכמו כן מאפשרת העברה מקומית מהירה של נתונים בשיהוי נמוך מאוד.
מעבר לשימוש של אפליקציות על גבי מכשירים אחרים, בגוגל דמיינו עוד מספר תסריטי שימוש, כמו למשל שיתוף של תשלום חשבון במסעדה בין חברים שלא לכולם יש טלפון אנדרואיד למשל.
המהלך הזה מצטרף לעוד צעד שקשור לתכונת השיתוף של גוגל - Nearby Share - שמאפשרת להעביר קבצים בין מכשירי אנדרואיד. זה אומר שלאחר העדכון קרוב תוכלו לא רק לשתף קבצים בין מכשירי אנדרואיד או כרום OS, אלא עם כל מכשיר שבו פעיל חשבון גוגל. החברה גם תשלב את התכונה בצורה מקומית בווינדוס דרך אפליקציה ייעודית.
בשלב הראשון יכולת הפעלת האפליקציות תפעל רק על טאבלטים וסמארטפונים שמופעלים באנדרואיד ובהמשך החברה מתכננת תמיכה מלאה ב"מוצרי אנדרואיד נוספים (כרומקאסט או אנדרואיד אוטו) ומערכות הפעלה שאינן אנדרואיד (כמו למשל iOS של אפל וכאמור ווינדוס)". עם זאת, בגוגל לא ציינו מתי היכולת הזו תופעל, אם בכלל. גם אם טכנית היא תצליח להפעיל אותה, יכול מאוד להיות שהיא תיתקל בבעיות משפטיות שיכבידו על המהלך.
אפל ידועה כקנאית מאוד לסביבת ההפעלה שלה וכלל לא בטוח שהיא תאפשר לגוגל דלת אחורית לגן הסגור שלה - גם אם מדובר ביכולת תקשורת מרחוק בלבד. בנוסף, המפתחים יצטרכו להתאים את היכולת למוצריהם ולא בטוח שהם ירצו לשלב אותה. כבר היום הרבה מאוד מפתחים נמנעים מהוספה של תכונות בגלל ריבוי גרסאות אנדרואיד והצורך להתאים את האפליקציות שלהם לכל מכשיר בנפרד.