אקזיט ענק: חברת הגיימינג הישראלית ניאוגיימס נמכרת ב-1.2 מיליארד דולר במזומן
אקזיט ענק: חברת הגיימינג הישראלית ניאוגיימס נמכרת ב-1.2 מיליארד דולר במזומן
הרוכשת היא ענקית הגיימינג האוסטרלית אריסטוקרט - העסקה נעשית בפרמיה של 110% על שווי השוק בו נסחרת ניאוגיימס בוול סטריט. הנהנים העיקרים מהאקזיט - סוכן שחקני כדורגל פיני זהבי ואלי עזור שמחזיקים ב-14.5% מהחברה, כל אחד; והמייסד ברק מטלון שמחזיק ב-23% מהמניות. ניאוגיימס פיתחה טכנולוגיה להגרלות אונליין. אריסטוקרט רכשה ב-2017 גם את חברת הגיימינג הישראלית פלאריום בחצי מיליארד דולר
חברת הגיימינג הישראלית ניאוגיימס (NEOGAMES) נמכרת ב-1.2 מיליארד דולר במזומן לענקית הגיימינג האוסטרלית אריסטוקרט. העסקה, שתתבצע לפי מחיר של 29.5 דולר למניית נאוגיימס, משקפת פרמיה של 104% לעומת מחירה הנוכחי של מניית ניאוגיימס בנאסד"ק והיא גם גבוהה ב-74% מהמחיר בו הונפקה החברה לראשונה ב-2020.
בהנפקה הראשונה גייסה ניאוגיימס שמנוהלת על ידי מוטי מלול, 94 מיליון דולר לפי שווי של כ- 450 מיליון דולר. באותה ההנפקה, שנישאה על גלי הקורונה שהקפיצו את פעילות הגיימינג, מכרו מניות גם בעלי המניות בניאוגיימס, בהם סוכן שחקני כדורגל פיני זהבי ואיש העסקים אלי עזור. השניים עדיין מחזיקים ב-14.5% מהחברה, כל אחד, כך שהם ירוויחו עוד כמה מאות מיליוני שקלים בעקבות העסקה הנוכחית. המרוויח הגדול הוא מייסד ניאוגיימס ברק מטלון, שעדיין מחזיק ב-23% מהחברה.
ניאוגיימס היא חברה ותיקה, שפעלה תחילה כחלק מקבוצת אספייר גלובל ופוצלה ממנה ב-2014. ב-2022 נעשה מהלך הפוך, כאשר ניאוגיימס מיזגה לתוכה את החברה האם לשעבר, אספייר גלובל. את 2022 היא סיימה עם הכנסות של 165 מיליון דולר, יותר מפי שלושה לעומת 2021 והפסד של 19 מיליון דולר לעומת רווח של 4.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
ניאוגיימס פועלת בשוק ה-Real Money Gaming ופיתחה טכנולוגיה לעריכת הגרלות אונליין עם תגמול ממשי בכסף (ilottery). כמו כן יש לה פעילות של הימורים בספורט. לחברה 1,100 עובדים, מתוכם כמה מאות במטה בתל אביב ויש לה כ-200 לקוחות.
ניאוגיימס היא חברת B2B שמוכרת את הטכנולוגיה שלה לגופים שרוצים לקיים הגרלות אונליין ועובדית גם עם גופי הגרלות ממשלתיים. החברה מנוהלת על ידי מוטי מלול.
דירקטוריון ניאוגיימס אישר את ההצעה של אריסטוקרט וממליץ לבעלי המניות להסכים לעסקה שהשלמתה צפויה בתוך 12 חודשים. עבור אריסטוקרט מדובר ברכישת חברת גיימינג ישראלית שניה, לאחר שקנתה ב-2017 את פלאריום בחצי מיליארד דולר.