סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סנטינל וואן SentinelOne  הנפקה בורסת ניו יורק
סנטינל וואן (צילום: SentinelOne )

בדרך למיזוג ענק בסייבר הישראלי? וויז שוקלת לרכוש את סנטינל וואן

כך לפי דיווח בבלומברג; מדובר בצעד חריג שכן לרוב חברות סטארט-אפ לא רוכשות חברות ציבוריות; אם העסקה תצא לפועל, וויז תצטרך לגייס מימון עבורה, משום שיהיה מדובר בסכום של יותר מ-5 מיליארד דולר, והיא כבר מנהלת שיחות עם בנקים לשם כך

סטארט-אפ הסייבר בענן וויז (Wiz), שהוערך בגיוס האחרון שלו ב-10 מיליארד דולר, לוטש עיניים לחברת הסייבר סנטינל וואן הישראלית, שנסחרת היום סביב 4.9 מיליארד דולר, כך לפי דיווח בבלומברג. מדובר בצעד חריג שכן לרוב חברות סטארט-אפ לא רוכשות חברות ציבוריות. לאחר הדיווח עלתה מניית סנטינל וואן ב-3.2% במסחר בוול סטריט.
אם העסקה תצא לפועל, וויז תצטרך לגייס מימון עבורה משום שיהיה מדובר בסכום של יותר מ-5 מיליארד דולר. בבלומברג מציינים כי וויז כבר מנהלת שיחות עם בנקים שעשויים לממן את המהלך הנועז.
אחד האתגרים המשמעותיים עבור וויז יהיה גיוס המימון לעסקה כשהיא תיאלץ להתחרות בכיסים העמוקים של קרנות השקעה פרטיות כגון תומא בראבו שעשויות להתעניין בסנטינל וואן. מתעניינת נוספת שעשויה להגיש הצעה לסנטינל היא מתחרתה הראשית קראודסטרייק האמריקאית, שנסחרת בוול סטריט בשווי של 35 מיליארד דולר.
שתי החברות - וויז וסנטינל וואן - כבר משתפות פעולה כיום. במרץ האחרון הם הכריזו על הסכם אסטרטגי שישלב את פתרונות הסייבר שלהן שמשלימים אחד את השני כמעט ללא חפיפה ומאפשרים הגנה על הפעילות הארגונית בענן.
וויז הוקמה על ידי אסף רפפורט, שמשמש כמנכ"ל החברה ונהפך לדמות מוכרת במחאת ההייטק נגד ההפיכה המשטרית. המייסדים הנוספים הם סמנכ"ל המוצרים ינון קוסטיקה, סמנכ"ל הטכנולוגיות עמי לוטבק וסמנכ"ל המחקר והפיתוח רועי רזניק. הצוות כולו עובד יחד במשך יותר מ-20 שנה - בין השאר כמנהלי קבוצת אבטחת הענן של מיקרוסופט, שרכשה את אדאלום, אותה הקימו, בסכום של כ-320 מיליון דולר.
דוברת וויז תמר הראל מסרה היום כי החברה שוקלת את פוטנציאל הרכישה של סנטינל וואן. לדבריה, וויז עוקבת אחרי "מסע הצמיחה של סנטינל כבר כמה שנים".
לאחרונה פורסם כי סנטינל וואן בוחנת אפשרות מכירה, לצד אופציות אסטרטגיות נוספות. החברה הפכה יעד להשתלטות לאחר שהמניה שלה נפלה ב-80% בשנתיים האחרונות. לפי מקורות המעורבים בעסקה האפשרית, סנטינל וואן שכרה את בנק ההשקעות קטליסט (Qatalyst Partner) כדי לייעץ לה בשיחות מול רוכש פוטנציאלי.
החברה מגנה על מכשירי קצה (מכשירי מובייל ומחשבים), מחשוב ענן ועוד באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית המזהה התנהגות חריגה של תוקפים.
הנפקת הסייבר הגדולה בתולדות ישראל והגדולה ביותר אי פעם בתולדות תעשיית הסייבר הייתה של סנטינל וואן, שמנוהלת מאז הקמתה ב-2013 על ידי תומר וינגרטן. ההנפקה שיצאה לדרך בשיא הבועה של 2021 בוצעה לפי שווי של 9 מיליארד דולר, והניבה לחברה גיוס של 1.2 מיליארד דולר. ההתלהבות של המשקיעים שככה לאחר שלא הצליחה להפוך לרווחית, בין היתר מכיוון שהעדיפה לשמור על תמחור נמוך כדי לזכות בנתח שוק. בדו"ח הרבעוני האחרון שלה חתכה סנטינל וואן את התחזית השנתית, והודיעה על פיטורי 5% מכוח האדם. לפני כן העסיקה 2,000 עובדים.