סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

סיסקו תוביל השקעה של 70 מיליון דולר ב-Qwilt הישראלית לפי שווי של 800 מיליון דולר

זהו סבב הגיוס החמישי של החברה שפיתחה תוכנה להאצת קצב ורציפות שידור וידיאו בלייב וב-VOD. אלון מאור, מייסד משותף ומנכ״ל החברה: ״בעקבות ההשקעה סיסקו תקדם את הפתרון של קווילט לכל הלקוחות שלה בעולם"

ֿחברת קווילט (Qwilt) הישראלית הודיעה היום (ד') על גיוס של 70 מיליון דולר, לפי שווי של 800 מיליון דולר, בסבב גיוס חמישי (Round E) בהובלת סיסקו ובהשתתפות משקיעיה הקיימים של החברה. בחברה סרבו למסור אם הסבב כלל גם רכיב של סקנדרי לעובדים.
קווילט פיתחה תוכנה להאצת קצב ורציפות שידורי וידאו בלייב וב-VOD, והמוצר שלה משולב במוצריה של סיסקו, כחלק משיתוף פעולה אסטרטגי, עליו הכריזו השתיים בשנה שעברה.
תחום הווידאו נחשב לאחד המאתגרים בהיבט של תעבורת רשת, שכן היקף השימוש בו הולך וגדל בקצב מהיר מאוד והתשתיות הישנות לא מיועדות לתמיכה בקבצים כבדים כל כך. הטכנולוגיה של קווילט מאפשרת אופטימיזציה של תעבורת הנתונים ברשת כדי לאפשר שידור רציף ואיכותי יותר. כשהמערכת של החברה מזהה ביקוש רב לתכנים מסוימים, היא מפעילה שימוש בזיכרון מטמון (Caching) של התוכן במיקום סמוך לריכוז של הצרכנים וכך משפרת את הזרימה ואת חוויית הצפייה. התוכנה מנוהלת בענן ויכולה לפעול בכל נקודה בעולם על ידי הטמעה בתשתיות קיימות.
״בעקבות ההשקעה סיסקו תקדם את הפתרון של קווילט לכל הלקוחות שלה בעולם", אמר לכלכליסט אלון מאור, מייסד משותף ומנכ״ל החברה.

1 צפייה בגלריה
צוות קווילט
צוות קווילט
צוות קווילט
(צילום: ברצי גולדבלט)

איך הפך שיתוף הפעולה ביניכם לבין סיסקו לאחת ההשקעות הגדולות שסיסקו ביצעה אי פעם בחברה פרטית?
״בסוף זה אנשים שרואים את העתיד בדרך דומה. הבנו שיש לנו ולסיסקו ראייה דומה וחזון דומה לתחום וזה התקדם למצב שהבנו שהסינרגיה בינינו יכולה לייצר את אחת מפלטפורמות ה-CDN (תשתית העברת תכנים content delivery network, ה״ר) הגדולות בעולם. בשנה האחרונה גם הלקוחות הכי גדולים שלנו העידו שהפתרון שלנו עובד יותר טוב והגענו לנקודה שמחייבת אותנו לצמוח, הכפלנו את מספר העובדים וסיסקו ראו את ההזדמנות ורצו להוביל סיבוב״.
הפתרון של קווילט שולב בשנה החולפת בשירותי הסטרימינג של דיסני פלוס וכן בתשתיות של בריטיש טלקום, TIM ברזיל, טלקום ארגנטינה וענקיות מדיה נוספות. החברה עתידה לצרף לשורותיה כ-150 עובדים נוספים בשנה הקרובה, 100 מתוכם בישראל בתחום הפיתוח.
התחרות המחריפה על עובדי ההייטק לא תקשה עליכם לגייס בישראל?
״להגיע לטופ טאלנט בישראל תמיד היה קשה ואני ברמה האישית חושב שקשה היום באותה מידה, אבל אם יש לך חברה טובה אתה בסוף מגיע לאנשים טובים וזה לא השתנה״.
הקורונה והשקת שירותי סטרימנג חדשים רבים הגבירה מאוד את השימוש בווידאו זה הוליד לכם מתחרים חדשים?
״קשה מאוד לבנות מתחרים בתחום הזה כי רף הכניסה מאוד גבוה והחברה שלנו נמצאת בשוק כמעט עשור. לוקח הרבה זמן לבנות טכנולוגיה ולחדור ללקוחות ענקיים, אבל אפשר לראות חברות שהתחילו איתנו ונסחרות בשווי של מיליארדים״.
מאור לא שולל הנפקה בשנים הקרובות ואומר: ״הגיוס מאפשר לנו להגיע לכל תרחיש צמיחה אפשרי אז כל האופציות פתוחות״. בימים אלה מתקינה החברה תשתיות גם בישראל, שיאפשרו לקהל המקומי ליהנות מהשירותים של כמה מהלקוחות הגדולים שלה כבר בשנת 2022.
קווילט הוקמה בשנת 2010 על ידי אלון מאור המשמש כמנכ"ל, דן סחר, גיורא ירון ויובל שחר המשמש כיו"ר מועצת המנהלים. לחברה מאות לקוחות ברחבי העולם וגייסה עד היום מעל ל-134 מיליון דולר. בין המשקיעים בחברה ניתן לציין את אקסל, דיסרפטיב, בסמר, רדפוינט ו-Innovation Endeavors.