סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי טורק מימין אלדד לבני לאוניד בלקינד ו המנכ"ל עופר סמדרי
מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני, לאוניד בלקינד והמנכ"ל עופר סמדרי (צילום: גיא חמוי)

גם אסף רפפורט משקיע: חברת הסייבר טורק גייסה 70 מיליון דולר

את סבב ה-C הובילה Evolution Equity Partners, והשתתפו בו בין היתר אנג'לים בולטים כמו גילי רענן, אסף רפפורט, נדיר יזרעאל, יבגני דיברוב ותומר שוורץ. הגיוס בוצע לפי שווי של 600-650 מיליון דולר, כך שהוא זינק פי 2 מאז הגיוס האחרון השנה. הוא מביא את סך הגיוסים של החברה ל-190.5 מיליון דולר

חברת הסייבר טורק (Torq), לשעבר StackPulse, גייסה 70 מיליון דולר בסבב C בהובלת Evolution Equity Partners. שווי החברה בגיוס הוערך בכ-600-650 מיליון דולר, כך שהוא קפץ פי 2 מאז הגיוס האחרון.
הסבב בוצע בהשתתפות Bessemer Venture Partners, Notable Capital Greenfield Partners ו-Strait Capital. בסבב השתתפו גם מספר אנג'לים בולטים, וביניהם גילי רענן, אסף רפפורט, נדיר יזרעאל, יבגני דיברוב, תומר שוורץ ושארין פישר דיברוב.
סבב הגיוס הנוכחי מצטרף להרחבת סבב B מינואר האחרון של 42 מיליון דולר, ומביא את סך ההון שגייסה החברה ב-2024 ל-112 מיליון דולר. בסבבים קודמים גייסה החברה עוד 78.5 מיליון דולר, בהשתתפות הקרנות Evolution Equity Partners ,Insight Partners ,GGV Capital ,Bessemer Venture Partners ו-Greenfield Partners, כך שסך הגיוסים של החברה עומד על 190.5 מיליון דולר.
טורק הוקמה ב-2020 על ידי עופר סמדרי המכהן כמנכ"ל, אלדד לבני (מנהל חדשנות ראשי) ולאוניד בלקינד (מנהל טכנולוגיות ראשי), שהקימו יחד ב-2017 את חברת הסייבר לומינייט סקיוריטי, שב-2019 נמכרה לסימנטק בסכום מוערך של כ-250 מיליון דולר. טורק פיתחה מערכת מבוססת בינה מלאכותית המאפשרת להפוך את הטיפול בהתראות סייבר לאוטונומי למחצה, תוך הפחתת המאמץ הנדרש מהצוותים האנושיים. היא מעסיקה כ-180 עובדים בישראל וארה"ב, וצופה כי ב-2025 היא תגייס עוד כ-130 עובדים, ביניהם בעיקר אנשי מוצר ופיתוח בישראל, ותגדיל משמעותית את צוות המכירות בארצות הברית, EMEA ו-APAC.
1 צפייה בגלריה
עובדים טורק TORQ
עובדים טורק TORQ
עובדי טורק
(צילום: גיא חמוי)
עוד הכריזה טורק על צמיחה של יותר מפי 3 בהכנסות, זו השנה השנייה ברציפות. החברה מעריכה כי בסוף 2026 תגיע להכנסה שנתית צפויה (ARR) של 100 מיליון דולר. טורק תשתמש בכספי הגיוס החדש לגיוס עובדים למחקר ופיתוח, מכירות ולהקצאת משאבים נוספים לפיתוחי Gen AI מתקדמים.
ב-2024 חתמה טורק על הסכמים עם לקוחות תאגידיים רב-לאומיים, בהם זארה, Telefonica ו-ZoomInfo. הם מצטרפים ללקוחות הקיימים של החברה, ביניהם צ'ק פוינט, למונייד, ארמיס, בלאקסטון, וויז, צ'יפוטלה ועוד.
"תעשיית הסייבר כיום משגשגת ויש המון מקום לצמיחת חברות חדשות", אמר עופר סמדרי, מייסד משותף ומנכ"ל טורק. "מצד אחד, השימוש בבינה מלאכותית מצד תוקפים מגביר את התקיפות על ארגונים מסחריים וחברות ממשלתיות, אך מצד שני נפתחות הזדמנויות למנף טכנולוגיות מבוססות AI כדי להילחם בפשיעה הקיברנטית הגוברת (Fight AI with AI). במיוחד בסביבה פוליטית עולמית שאינה יציבה, שבה מדינות משתמשות בסייבר כמרחב פעולה נגד מדינות אחרות, יש צורך בהגנה מרחבית רחבה, ולכן אני מאמין שבנוסף לאקוסיסטם המדהים שיש לנו כאן בישראל, ובעזרת הכישרון המיוחד של העם הזה, נוכל לייצר חברות מסוג חדש שיחליפו מוצרי Legacy שאינם מותאמים לשימושים בבינה מלאכותית. זו הזדמנות ייחודית לחדשנות ולצמיחה בשוק הסייבר".
סמדרי, שמכר בעבר את לומינייט לסימנטק, אינו פוסל גם מכירה של טורק, אך אומר שהחברה תנסה לשמור על דרך עצמאית ולא מחפשת קונה: "לא בהכרח נשלול הזדמנויות במידה ויהיו כאלה".
סמדרי הכיר את אסף רפפורט, שהשקיע בסבב הגיוס הנוכחי, כשהאחרון הקים את אדאלום: "לקח לי עשר דקות לחשוב על זה. התפטרתי בלי חוזה עבודה מסודר ואחרי כמה שבועות הייתי באדאלום. התחלנו לבנות את פעילות המכירות של החברה באסיה ואירופה ואז נרכשנו ע"י מיקרוסופט".
אחרי שאדאלום נמכרה, הקים סמדרי את לומינייט, שהתבססה על גישת Zero-trust, לפיה אין לסמוך כברירת מחדל על מכשירים ברשת גם אם הם מחוברים לרשת ארגונית מנוהלת. "אף אחד לא ידע מה זה Zero-trust בסוף 2016", סיפר סמדרי. "הכרתי את השותפים שלי באדאלום ואמרנו שיש רעיון בסיסי מאוד שישנה את התעשייה, וזה אכן שינה. בנינו סקיצה על דף, קיבלנו חוזה השקעה מאלף והתחלנו לבנות מוצר. באוקטובר 2018 סימנטק הגיעו אלינו דרך היזם דן אמיגה שנרכש על ידיהם והיה חיבור מהיר. אחרי שבועיים היה לנו הסכם רכישה ראשוני, קיבלנו מחיר לא מספיק גבוה, והם שילשו אותו ל-250 מיליון דולר, לאחר שגייסנו רק 13 מיליון דולר ומהם הוצאנו רק 7 מיליון דולר".
ב-2019 רכשה ברודקום את החטיבה העסקית של סימנטק ב-10.7 מיליארד דולר. "זה יותר מהכפיל לנו את האקזיט בזכות המניות שהחזקנו. עזבנו בסוף 2019 ואז התחילה הקורונה".
וחשבת שזה בדיוק הזמן להקים עוד חברה?
"בקורונה החלטנו שחייבים להקים עוד משהו יחד עם עוד שני עובדים שהיו בברודקום, והקמנו את סטאקפולס, שהיה השם הראשון של טורק. גייסנו 8.5 מיליון דולר מבמסר ומשקיעים פרטיים דוגמת אסף רפפורט, יבגני דיברוב, דין זיסמן, רוני זהבי והצוות של דמיסטו. באוגוסט קיבלנו מ-GGV קפיטל השקעה של 20 מיליון דולר. אבל הרגשתי שהמוצר שאנחנו מציעים לשוק לא מספיק טוב. חשנו שזה מוצר שצריך לדחוף בכוח והוא לא טבעי. היינו כבר 25 עובדים, לקחתי את השותפים שלי ואמרתי להם שצריך לחשוב על שינוי לתחום אחר. הלכתי לבורד, גייסתי את צוות העובדים שלנו לעבודה והבאנו כבר בדצמבר מוצר לאספקה עם לקוחות גדולים מאוד. בינואר 2022 התחלנו למכור את המוצר. היו לנו מעט מאוד הכנסות, וקיבלנו 50 מיליון דולר מאינסייט פרטנרס. זה היה חשוב לנו מאוד, ובזכות זה בנינו מוצר חזק ואמיתי.
"גדלנו למיליוני דולרים בשנה הראשונה. באוגוסט 2022 נאלצתי להיפרד מכל צוות המכירות שלנו והובלנו את צוות המכירות לבד. סיימתי שנה מעולה של מיליוני דולרים, בנינו צוות מכירות שכלל בכירים מאוד ב-2023, והתחלנו לבנות את החברה. סיימנו את 2023 ב-300% מכירות ואת זו בעוד 300%, עם מכירות של עשרות מיליוני דולרים".