סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
יוני אסיא מנכ"ל ומייסד איטורו
יוני אסיא, מנכ"ל ומייסד איטורו (צילום: דודי חסון)

אחרי ביטול ההנפקה לפי שווי של 10 מיליארד דולר: איטורו גייסה לפי 3.5 מיליארד דולר

חברת הפינטק, שמפעילה פלטפורמה למסחר בני"ע, גייסה 250 מיליון דולר; הכנסותיה ב-2022 הסתכמו ב-631 מיליון דולר, צניחה של 49% לעומת 2021 שנבעה מירידה בהיקפי המסחר בשוק הקריפטו

כחצי שנה אחרי שנסוגה מהנפקה בוול סטריט, איטורו (eToro), שמפעילה פלטפורמה למסחר בניירות ערך, משלימה גיוס פרטי.
חברת הפינטק הייתה אמורה להתמזג עם ספאק בעסקה ששיקפה לה שווי של 10 מיליארד דולר, אך המפולת בוול סטריט גרמה לעיכובים רבים בהשלמת ההנפקה ובסופו של דבר לביטולה. כעת איטורו משלימה גיוס של 250 מיליון דולר לפי שווי של 3.5 מיליארד דולר.
אף שהשווי רחוק מזה שבו תכננה לבצע את ההנפקה, מדובר בעלייה לעומת השווי הידוע האחרון של החברה, שעמד על 2.5 מיליארד דולר בסוף 2020. את הגיוס הנוכחי הובילו ION Group וקרן ויז'ן 2 של סופטבנק. כמו כן השתתפו בו קרן Velvet Sea Ventures וכמה משקיעים קיימים. למעשה מדובר במימוש התחייבות להזרים כסף לחברה שניתן במסגרת גיוס ה-PIPE כחלק מההנפקה. על פי גורמים המקורבים לאיטורו, מאז ביטול הנפקת הספאק היא בחנה אפשרות להרחיב את הגיוס וכיוונה לסכום גדול יותר של 800 מיליון דולר עד מיליארד דולר לפי שווי של 6-5 מיליארד דולר, אך בסופו של דבר הסתפקה במימוש ההתחייבויות הקודמות.
את הסיבה להסתפקות בהיקף גיוס נמוך יותר ובשווי מופחת אפשר למצוא בביצועים של איטורו, עליהם היא גם מדווחת היום. הכנסות החברה הסתכמו ב-631 מיליון דולר ב-2022, נפילה של 49% לעומת 2021. הירידה נובעת מהאטה חריפה בפעילות בשוק הקריפטו, כך שחלקו של המסחר בתחום המטבעות הדיגיטליים, שהיה אחד ממנועי הצמיחה החזקים של איטורו בשנים האחרונות, הסתכם ב-19%, לעומת 48% מההכנסות שהגיעו ממסחר במניות ומדדים. על רקע זה, ועם ההכרזה על ביטול ההנפקה, פיטרה איטורו 100 עובדים, המהווים כ-6% מכוח האדם שלה. כיום היא מעסיקה כ-1,700 עובדים, 1,000 מהם בישראל.
מייסד ומנכ"ל איטורו, יוני אסיא: "ניווטנו בהצלחה את פעילותנו העסקית בשנת 2022, במהלכה המשכנו להגדיל את מספר המשתמשים שלנו, להרחיב ולשכלל את היצע המוצרים שלנו. לקראת סיומו של הרבעון הראשון של 2023 ניתן לציין כי ראינו שיפור בסך ההכנסות והרווחיות בהשוואה לרבעון האחרון של 2022 וכן עלייה בנפח פעילות המסחר בקרב לקוחותינו. 2023 החלה באופן חיובי כאשר השווקים הגיבו בחיוב לחדשות 'פחות רעות', והמסחר בקרב משקיעים פרטיים הגיע לשיא של כל הזמנים".
במבט קדימה, ציין: "האסטרטגיה שלנו לשנים 2025-2023 מתמקדת בהרחבת נתח השוק של החברה בשוקי המפתח שלה ובהעמקת הרווחיות באמצעות צמיחה בהכנסות וניהול הוצאות. איטורו תמשיך להתמקד בצמיחה רווחית וקידום חזון החברה - עולם שבו כל אדם יכול להשקיע בשווקים הגלובליים בצורה פשוטה ושקופה".
מירון שני, סמנכ"ל הכספים של איטורו: "אנחנו מכירים היטב את אופיים המחזורי של השווקים. מגוון המוצרים ונכסי ההשקעה שאנו מציעים ללקוחותינו תרם לכך שהכנסות ממניות, מדדים וסחורות קיזזו חלקית את הירידה בהכנסות מנכסי קריפטו בשנת 2022. ראוי גם לציין כי לא הושפענו מחששות הנזילות שהטרידו רבים בתעשיית הקריפטו. במהלך 2022 המשכנו להגדיל את בסיס המשתמשים שלנו למרות סנטימנט שלילי בשוק וצמצום הוצאות השיווק שלנו. פעילות הליבה שלנו רווחית והמאזן שלנו חזק".