מחאת ההייטקיסטים: בכירי התעשייה מצטרפים להפגנות נגד המהפכה המשפטית
מחאת ההייטקיסטים: בכירי התעשייה מצטרפים להפגנות נגד המהפכה המשפטית
רבים מבכירי התעשייה, ביניהם שלמה קרמר, יודפת הראל בוכריס וסיון שמרי דהן, קראו היום לעובדים, יזמים ומנהלים להגיע להפגנה שתתקיים במוצ"ש הקרוב ברחוב קפלן בתל אביב. "ההייטק הישראלי מוריד כפפות ומצטרף למאבק על פניה של מדינת ישראל", נכתב בקריאה
המחאה בתעשיית ההייטק נגד המהפכה המשפטית מתרחבת: רבים מבכירי התעשייה קראו היום (ג') לעובדים, יזמים מנהלים וכל מי שבתעשייה להגיע להפגנה בת"א.
ההפגנה תתקיים במוצאי השבת הקרובה (21 בינואר) בשעה 19:00 ברחוב קפלן בתל אביב. בקריאה שהופצה נכתב: "ההייטק הישראלי מוריד כפפות ומצטרף למאבק על פניה של מדינת ישראל: עובדי הייטק, יזמים, מנהלים, מנכ"לים של חברות טק ומשקיעי הון סיכון יגיעו להפגנה בתל אביב ברחוב קפלן כדי לעצור את ההפיכה המשטרית וריסוק הדמוקרטיה הישראלית".
על הקריאה חתומים בין היתר: ארז שחר וסיון שמרי דהן, מייסדים ושותפים בקרן קומרה קפיטל; רונה שגב, מייסדת ושותפה בקרן TLV Partners; אדם פישר, שותף בקרן בסמר; יודפת הראל בוכריס, מנהלת ההשקעות של קרן בלאמברג קאפיטל בישראל; רוני זהבי, מייסד ומנכ"ל הייבוב; אלון ורבר, מנכ"ל פיקסלוט; היזמים פנחס בוכריס, איל ולדמן, שלמה קרמר; מיכה קאופמן, מנכ"ל פייבר; לירון דמרי, מייסד חברת פורטר ועוד רבים אחרים.
רונה שגב: "במשך עשרות שנים נלחמה ישראל כדי להביא הון זר להשקעות בהייטק המקומי. פגיעה בדמוקרטיה תעלה את רמת הסיכון של השקעות הזרות בישראל, ותפגע משמעותית ביכולת שלנו למשוך משקיעים זרים. אנו נושאים קריאה לממשלה – אל תפגעו בדמוקרטיה. אל תגרשו את ההייטק הישראלי. אל תקלו ראש בנזק לכלכלת ישראל".
גם שולי גלילי, שותפה מייסדת בקרן UpWest, הזהירה מפני הפגיעה האפשרת בתעשיית ההייטק: "דברים שרואים מכאן לא רואים משם. כקרן שיושבת בארה"ב ומשקיעה בסטארט-אפים ישראליים, אנו תמיד קשובים לרחשי הדאגה בקרב משקיעים וגופים פיננסיים שעבורם ישראל מהווה בשנים האחרונות מקום יציב וחשוב לחדשנות ותשואה כלכלית. אסור לקחת שום דבר כמובן מאליו - אמנם יש כרגע אי בהירות בזירה הפוליטית, אך מה שכן ברור זה שאין פה פוזיציה אידאולוגית, ומבחינת משקיעים אמריקאים שרוצים למזער סיכונים ישראל יכולה להצטייר כמקום לא יציב מספיק מבחינה דמוקרטית ומשפטית".
עופר בנגל, יו"ר רדיס, הצטרף גם הוא לאזהרות: "בראייה עסקית קרה אנחנו הולכים לקראת מצב שישראל תיתפס כלא דמוקרטית, מעין טורקיה או רוסיה, לא מקום שאתה רוצה לעשות איתו עסקים או להשקיע בו. ההייטק הישראלי אינו פוליטי ועבד במשך שנים ארוכות בשיתוף פעולה עם ממשלות ימין ושמאל, כדי להפוך את ישראל למעצמה טכנולוגית. זו הפעם הראשונה שאנחנו מרימים דגל אדום ומתריעים - הרפורמות האחרונות עשויות להרוס את כל מה שבנינו כאן. אסור שזה יקרה. יש לעצור את רכבת ההרים הזאת ולהגיע להסכמה ציבורית רחבה שתשמר את הצביון הדמוקרטי של ישראל".
היזם והמשקיע גדעון ארגוב הוציא מכתב לחברים, משקיעים ושותפים שלו בישראל וארה"ב בו התריע על התדרדרות שלטון החוק בישראל: "לישראל אין חוקה עדיין אך היא גולשת למשבר חוקתי, שגרם לבחירות האחרונות. בבחירות עלה לשלטון בנימין נתניהו, שבאופן אירוני הוא המתון ביותר בקואליציה. לשותפים יש הסכמים קואליציוניים שיקרעו את מאזן הכוחות העדין בין הרשות המבצעת, המחוקקת והשופטת. התוצאה הכוללת של השינויים המשפטיים תהפוך את ישראל מדמוקרטיה סוערת אך מתפקדת לאומה יותר אוטוקרטית, כמו הונגריה או טורקיה".