גיימריסטבריטניה: נבחן לעומק את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן
גיימריסט
בריטניה: נבחן לעומק את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן
רשות התחרות בממלכה המאוחדת התריעה בפני מיקרוסופט כי תקים ועדת חקירה אם החברה לא תענה על שאלותיה בתוך חמישה ימי עסקים. בינואר הציעה מיקרוסופט לקנות את אקטיוויז'ן בליזארד תמורת 68.7 מיליארד דולר. ברזיל, ניו זילנד, ארה"ב ושאר מדינות חוקרות בימים אלה את העסקה המסתמנת
רשות התחרות הבריטית (Competition and Markets Authority) הודיעה היום (ה') כי היא תפתח בבדיקה מדוקדקת בנוגע לעסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן, שהוכרזה בחודש ינואר, אך טרם אושרה ונחתמה. הרגולטור הבריטי הודיע כי יפתח בחקירת שלב שני (Phase 2), אם מיקרוסופט לא תענה על שאלותיה בתוך חמישה ימי עסקים.
בחקירת שלב שני, תבחן ועדה עצמאית את פרטי העסקה ותכריע בשאלה האם בעלות על משחקים כמו "קול אוף דיוטי" (Call of Duty) ו"וורלד אוף וורקראפט" (World of Warcraft) תפגע ביריבותיה של מיקרוסופט בצורה החורגת מחוקי ההגבלים העסקיים של בריטניה. "ה-CMA מודאגת כי במידה שמיקרוסופט תרכוש את אקטיוויז'ן בליזארד, היא עלולה לפגוע ביריבותיה, בהן שחקניות חדשות בשוק הגיימינג, אם היא תסרב להעניק להן גישה למשחקים של אקטיוויז'ן בליזארד", נכתב בהודעת רשות התחרות הבריטית.
"ה-CMA קיבלה ראיות המעידות כיצד מיזוג עם אקטיוויז'ן בליזארד עשוי להשפיע על האקו-סיסטם של מיקרוסופט", הוסיף הרגולטור. "מיקרוסופט מחזיקה בקונסולה מובילה (אקסבוקס), בפלטפורמת ענן מובילה (Azure) ובמערכת ההפעלה המובילה למחשבים (ווינדוס) - כל אחד מאלה יוכל לתרום להצלחתה בגיימינג בענן. ה-CMA חוששת כי מיקרוסופט תוכל למנף את משחקיה של אקטיוויז'ן בליזארד כדי לפגוע במתחרות שלה בשוק שירותי הגיימינג בענן, בעודו מתהווה".
בתחילת השנה, הציעה מיקרוסופט לרכוש את אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard), אחת מחברות הגיימינג הגדולות בעולם, תמורת 68.7 מיליארד דולר - העסקה הגדולה ביותר בתולדות תעשיית המשחקים והרכישה הגדולה בתולדות מיקרוסופט. מיקרוסופט עדיין משוכנעת כי העסקה תושלם עד סוף הרבעון השני של 2023. כדי שהעסקה תצא לפועל, מיקרוסופט תצטרך לקבל אישורים רגולטוריים מניו זילנד ועד ברזיל. נציבות הסחר האמריקאית (FTC) חוקרת אף היא בימים אלה את העסקה. באפריל, ארבעה סנאטורים אמריקאים הפצירו ביושבת ראש הנציבות, לינה קהאן (Lina Khan), לבחון לעומק את שתי החברות. עד כה, סעודיה היא המדינה היחידה שאישרה את רכישת אקטיוויז'ן בליזארד. אין זה מפתיע מאחר שקרן העושר הסעודית מחזיקה בכ-5% ממניות אקטיוויז'ן בליזארד, בשווי שלושה מיליארד דולר.
בתגובה על הודעת רשות התחרות של בריטניה, פיל ספנסר (Phil Spencer), ראש חטיבת הגיימינג של מיקרוסופט, הכריז כי יצרנית האקסבוקס מתחייבת שמשחקים כמו "קול אוף דיוטי" ימשיכו להיות זמינים גם לפלייסטיישן, כפי שהיה עד היום. עם זאת, החברה אכן מתכננת לשלב את קטלוג המשחקים של אקטיוויז'ן בליזארד בשירות "גיים פאס" (Game Pass), מינוי חודשי המציע גישה לספריה בת מאות משחקים.
כדוגמה למדיניות העסקית של מיקרוסופט, ספנסר התייחס למשחק "מיינקראפט" (Minecraft), אותו רכשה החברה ב-2014 תמורת 2.5 מיליארד דולר. "אנחנו יודעים כי שחקנים מורווחים מהגישה הזאת, משום שכך עשינו עם 'מיינקראפט', שנותר זמין למשחק בשלל פלטפורמות". בראד סמית' (Brad Smith), נשיא מיקרוסופט, התייחס ישירות לחקירת הממשל הבריטי: "אנחנו מוכנים לעבוד עם ה-CMA על השלבים הבאים ולענות על שאלותיהם".
בתחילת החודש שעבר, סוני הצהירה בפני הממונה על ההגבלים העסקיים בברזיל כי היא חוששת שהמעריצים המושבעים של "קול אוף דיוטי" ינטשו את פלייסטיישן לטובת אקסבוקס אם מיקרוסופט תשלים את הרכישה. בתגובה, טענה מיקרוסופט כי סוני משלמת על 'זכויות חסימה' שנועדו למנוע ממפתחים להוסיף תוכן ל'גיים פאס' ושאר שירותי מנויים מתחרים. החברה הוסיפה כי אין זה הגיוני כלכלית מבחינתה להפוך את "קול אוף דיוטי" למשחקים בלעדיים לאקסבוקס.