סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

חברת At Bay גייסה 185 מיליון דולר, לפי שווי של 1.35 מיליארד דולר

החברה מבטחת ארגונים כנגד איומי סייבר והיא מציעה שילוב של פוליסת ביטוח עם יכולות אבטחת מידע, המאפשר להוריד באופן אקטיבי את רמת הסיכון של מבוטחיה. המנכ"ל רותם אירם: "זו תקופה עם עודף ביקוש, גדלנו פי 8 לפרמיה שנתית חוזרת של יותר מ-160 מיליון דולר"

חברת At Bay, המבטחת ארגונים כנגד איומי סייבר, גייסה 185 מיליון דולר לפי שווי של 1.35 מיליארד דולר אחרי הכסף. זהו סבב הגיוס החמישי של החברה (Series D) המביא את סך ההשקעות בחברה ל-276 מיליון דולר.
את הסבב הובילו Lightspeed Ventures, ו- ICON Ventures. בהשתתפות המשקיעים הקיימים Khosla Ventures, גלילות פלוס, היזם והמשקיע שלמה קרמר, קומרה קפיטל, M12 קרן ההשקעות של מיקרוסופט, Acrew Capital וקרן HSB של Munich Re Ventures מבטחת המשנה הגדולה בעולם.
בשיחה עם כלכליסט סיפר רותם אירם, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה: "לא האמנו שנגייס כל כך הרבה כסף וכל כך מהר, חלפו רק 9 חודשים מאז הגיוס הקודם. אבל בתקופה הזו קרו הרבה דברים שהאיצו חברות. למשל בתחום שלנו חברות הביטוח בארה"ב קודם מתמחרות את הפוליסה ואחר כך לאחר סיכום שנה הן מגלות אם הרוויחו או הפסידו. בשנה האחרונה הוכפלה התדירות של התקפות כופרה ודרישת הכופר גם שילשה עצמה שהיא מגיעה למיליוני דולרים לתאגיד, או 300 אלף דולר לעסק בינוני. אחרי שנה המון חברות ביטוח התעוררו וגילו שהפסידו כסף מביטוח סייבר. לכן הן העלו מחירים ביותר מ-80%, ראינו תעשיות שונות שהפרמיה זינקה בהן יותר מפי 2. אצלנו ב-At Bay ירדו מספר התקיפות פי 7 מהממוצע. זו תקופה עם עודף ביקוש, גדלנו פי 8 לפרמיה שנתית חוזרת של יותר מ-160 מיליון דולר (הספירה של היקף הפרמיות בתחום הביטוח המקבילה ל-ARR). ראינו את הביקוש מגיע, אבל הוא הפתיע גם אותנו בעוצמה שלו ולצערנו אנחנו לא מצליחים לענות לכל הדרישות. יש סדר גודל של 1,500 ארגונים שיכולנו להגיע אליהם, שביקשו שירות ולא מימשנו את הפוטנציאל. בשביל זה אנחנו צריכים עוד כח אדם ולשפר תהליכים אוטומטים".
2 צפייה בגלריה
At Bay Rotem Iram
At Bay Rotem Iram
המנכ"ל, רותם אירם
(Credit: At Bay)

החברה, שהוקמה ב–2016, מתכננת בתקופה הקרובה להפוך להיות חברת ביטוח עם רישיון. אירם: "התוכנית שלנו היא לבחור מסלול יעיל ומהיר ביותר כדי להפוך לחברת ביטוח. אחת האפשרויות היא לרכוש חברת Shell שהיא חברה ריקה מתוכן ולשפוך לתוכה את הפעילות שלנו".
אחד האתגרים הגדולים של החברות קיימות הוא ההתמודדות עם הכופרה. לדברי אירם, רק חלק קטן משלמות את הכופר. "ברוב המקרים עסקים לא משלמים כופר, או שהם מחזיקים גיבויים או שאין להם צורך לעלות מידע מגיבוי. אבל יש מקרים שלצערי נאלצים לשלם", אמר אירם.
2 צפייה בגלריה
מוסף עצמאות 14.4.21 בכירי At Bay
מוסף עצמאות 14.4.21 בכירי At Bay
בכירי At Bay
(צילום: At Bay)
החידוש הגדול ש-At Bay מביאה לתחום ביטוחי הסייבר, הוא שילוב של פוליסת ביטוח עם יכולות אבטחת מידע, המאפשר להוריד באופן אקטיבי את רמת הסיכון של מבוטחיה. הפתרון נחוץ לענף הביטוח על רקע תקיפות סייבר קשות שצלחות והפכו לעניין שבשגרה. העליה בתקיפות כופרה בשנת 2020 גרמה להפסדים כבדים של חברות הביטוח ורוב החברות בשוק העלו מחירים באופן דרסטי.
הטכנולוגיה שפיתחה At Bay נותנת מענה לבעיה זו, שהיא מאפשרת איתור ותיקון נקודות תורפה במערכות של הארגון המבוטח. בכך מורידה את תדירות תקיפות הכופרה בתיק שלה ביותר מ-7 פעמים לעומת חברות ביטוח מתחרות. כך מתאפשר ל- At-Bay להציע מוצרי ביטוח הנותנים כיסוי רחב יותר במחיר נמוך מהמתחרים בשוק. התהליך שמציעה החברה הוא אוטומטי לחלוטין והפוליסה מופקת תוך 30 שניות, דרך פורטל החברה או על גבי פלטפורמות דיגיטליות להשוואה ורכישת מוצרי ביטוח.
At Bay מעסיקה 120 עובדים, כ-50 מהם במרכז הפיתוח בישראל. ההשקעה תשמש בין השאר להכפלת מצבת העובדים בישראל. צוותי הפיתוח של At Bay משלבים מומחים מעולמות התוכנה, אבטחה, דאטה וריסק.
הנהלת החברה כוללת את רותם אירם (מנכ"ל ומייסד-שותף), רומן יצקוביץ' (סמנכ"ל ריסק ומייסד-שותף) ואיילת קוטנר (סמנכ"ל טכנולוגיה), שני מייסדים נוספים שעזבו את החברה הם איתי הוכמן ותילי קליסקי. At Bay מחזיקה מרכז פיתוח בתל אביב ומשרדים בסן פרנסיסקו, ניו יורק ואטלנטה.