סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

נחשף בכלכליסט
חברת ארמיס גייסה 300 מיליון דולר, לפי שווי של 3.4 מיליארד דולר

בתחילת 2020 נמכרה חברת הסייבר הישראלית בכ-1.1 מיליארד דולר לקרן ההון סיכון אינסייט ולקרן ההשקעות של גוגל, שהיו משקיעות של החברה בעבר. עד היום גייסה החברה סכום כולל של 600 מיליון דולר, שכולם נכנסו לקופתה.

חברת הסייבר הישראלית ארמיס סקיוריטי הודיעה היום (ב') רשמית על גיוס של 300 מיליון דולר, בהובלת קרן הפרייבט אקוויטי One Equity Partners (OEP), בשיתוף משקיעים קיימים. אנדרו דאן, שותף ב-OEP, יצטרף לדירקטוריון החברה.
החברה תמשיך לפעול באופן עצמאי תחת ניהולם המלא של שני מייסדיה, המנכ"ל יבגני דיברוב ומנהל הטכנולוגיה הראשי נדיר יזרעאל, והנהלת החברה. "כלכליסט" חשף את הגיוס באוקטובר האחרון.
הגיוס מגיע שמונה חודשים לאחר שגייסה 125 מיליון דולר, לפי שווי של 2 מיליארד דולר. עד היום גייסה החברה סכום כולל של 600 מיליון דולר, שכולם נכנסו לקופת החברה.
עם המשקיעים הבולטים בחברה נמנים אינסייט פרטנרס – שתמשיך להיות בעלת השליטה בארמיס; ברוקפילד טק פרטנרס, זרוע ההשקעות הצומחות של ברוקפילד ניהול נכסים; Capital G, קרן הצמיחה העצמאית של אלפבית; Cyberstarts ואלגרו מיקרוסיסטמס, חברת שבבים גלובלית.
1 צפייה בגלריה
מייסדי ארמיס. מימין נדיר יזרעאל ו יבגני דיברוב
מייסדי ארמיס. מימין נדיר יזרעאל ו יבגני דיברוב
מייסדי ארמיס מימין: יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל
(צילום: אוראל כהן)
ארמיס נוסדה ב-2015, ומנוהלת על ידי שני מייסדיה: יבגני דיברוב (מנכ"ל) ונדיר יזרעאל (CTO). בתחילת 2020 נמכרה ארמיס בכ-1.1 מיליארד דולר לקרן ההון סיכון אינסייט (Insight) ולקרן ההשקעות של גוגל, שהיו משקיעות של החברה בעבר.
בשיחה עם "כלכליסט" מספרים המייסדים דיברוב ויזרעאל: "הסיבוב נסגר רק בימים האחרונים. זה הסיבוב הכי גדול שלנו עד היום, וזו גם משקיעה שמביאה לנו לקוחות משמעותיים מתוך לקוחותיה, וזה קרה כבר ביום הראשון של העסקים איתה. הכסף כולו ילך לקופת החברה מתוך רצון להקים כאן ענקית סייבר כחול לבן. הכסף ישמש אותנו לרכישות משמעותיות בשנה הקרובה. בשוק המקומי יש הרבה חברות טובות, ויש לנו יתרון יחסי רב כאן, ואנחנו בוחנים חברות כאן. מרכז העשייה תמיד יישאר כאן.
"בשנה האחרונה צמחנו במכירות ביותר מפי שניים, ונעבור בקרוב את ה-100 מיליון דולר הכנסות שנתיות. המטרה שלנו היא לבנות עסק נכון, ולהגיע להנפקה עם הנתונים והמספרים הנכונים. ראינו הרבה דוגמאות בשנה האחרונה של הנפקות שלאחריהן היתה ירידה משמעותית בערך החברה, ולכן חשוב לנו להיות מוכנים. יש לנו צוות ניהולי שמוכן לכך וגם המשקיעים שלנו, אבל אנחנו רוצים לחוש שכל הפרמטרים יהיו הנכונים לחברה ולעמוד בתחזיות שלנו. זה חלק מהבגרות שלנו כחברה. הנפקה היא לא אקזיט, אלא צעד של חברה להתבגרותה".
יזרעאלי הדגיש כי "הקורונה לא שינתה את התרבות האנושית של לרצות מה לעשות, ואי אפשר לחגוג ניצחונות. יש הרבה דברים לא צפויים. ישראל מרוויחה המון מהסיטואציה כי הקורונה קירבה את ישראל לכדי שיחות זום, ומאפשרת לחברות ישראליות לצמוח בטירוף ולהשאיר מרכזים כאן. הרבה חברות הצליחו ללמוד להתמודד עם המצב. זה לא נגמר עדיין".
ספקת פתרון מקצה לקצה
ארמיס מגנה על יותר ממיליארד מכשירים מחוברים באמצעות פלטפורמה שמספקת מיפוי מלא, זיהוי חולשות וניהול סיכונים לכלל הנכסים במגוון רחב של תעשיות כמו מחשוב, יישומים ארגוניים, רפואה, טכנולוגיה תפעולית, מערכות בקרה תעשייתיות ועוד.
על פי IDC, עד שנת 2025 יהיו יותר מ- 40 מיליארד מכשירים מחוברים לאינטרנט. ארמיס מספקת פתרון מקצה לקצה לכל מכשיר אפשרי.
בתחום הבריאות עומדים ארגוני הבריאות תחת איומים משמעותיים שרק הולכים וגוברים. מאז פרוץ הקורונה הלכה לעולמה לראשונה מטופלת בבית חולים בגרמניה בעקבות מתקפת סייבר, הוגשה תביעה נגד בית חולים בארצות הברית בנוגע לתינוקת שמתה בעקבות מתקפת סייבר, ובית החולים הלל יפה נאבק עד היום עם השלכות התקיפה החמורה שעבר.
הקורונה גם הגבירה את הצורך באבחון, טיפול ואשפוז מרחוק – ובתי החולים ניצבים מול הצורך לאבטח מכשירים שכלל לא נמצאים בשטחם הפיזי, כאשר צורך זה רק ילך ויגדל עם האצת מגמה זו. תחום זה נחשב לאחד המצליחים של החברה הישראלית, שאף הציעה את עזרתה לבתי חולים רבים בישראל בתחום.
One Equity Partners השלימה מאז 2001 יותר מ-300 עסקאות בעולם. החברה מנהלת נכסים של -7 מיליארד דולר. OEP נוסדה ב-2001 ופוצלה מג'יי.פי מורגן ב-2015. לחברה משרדים בניו יורק, שיקגו, פרנקפורט ואמסטרדם.