בעקבות הסנקציות: וואווי פונה לפטנטים כמקור הכנסה נוסף
בעקבות הסנקציות: וואווי פונה לפטנטים כמקור הכנסה נוסף
מכירות הסמארטפונים שלה צנחו ב-52% ב-2021 נוכח ההגבלות שהטיל עליה הממשל האמריקאי וב-2022 דיווחה החברה על יותר מ-20 הסכמי רישוי חדשים עבור הפטנטים שלה, גם מול חברות אמריקאיות. בסך הכל, היא הגישה אשתקד 11 אלף פטנטים בארה"ב
ענקית הטלקומניקציה הסינית וואווי פונה לפטנטים כדי לייצר לעצמה מקור הכנסה נוסף לאחר הסנקציות שהשיתה עליה ארה"ב, כך לפי דיווח באתר CNBC. ב-2022 וואווי הכריזה שחתמה על יותר מ-20 הסכמי רישוי חדשים והאריכה הסכמים קיימים עבור הפטנטים שלה. רוב ההסכמים נחתמו עם יצרניות רכב עבור טכנולוגיית הדור הרביעי ו-LTE wireless. אלן פאן, האחראי על נושא הקניין הרוחני העולמי בחברה, אמר כי הסכמים נחתמו עם מרצדס בנץ, אאודי, BMW ולפחות יצרנית רכב אמריקאית אחת, אך אינו רשאי לחשוף את זהותה.
החברה מתכננת הסכמים נוספים והגישה ב-2022 בקשות למספר שיא של 11 אלף פטנטים בארה"ב, כך לפי נתונים שאספו בחברת IFI Claims Patent Services. הניתוח שלהם הצביע על כך שכחצי מהבקשות לרוב מאושרות בכל שנה. בהתבסס על מספר הבקשות שהוגשו, וואווי דורגה בשנה שעברה במקום הרביעי מבחינת הפטנטים שאושרו לה בארה"ב. סמסונג דורגה ראשונה ואחריה IBM ו-TSMC.
"ארה"ב היא עדיין שוק משמעותי שכולם רוצים לקחת בו חלק", אמר מנכ"ל IFI מייק בייקרופט. לפי בדיקת החברה, בשנתיים האחרונות הפטנטים של וואווי בארה"ב עלו בעיקר בתחומים הקשורים לדחיסת תמונה, מידע דיגיטלי ורשתות אלחוטיות.
הממשל האמריקאי הכניס את וואווי לרשימה השחורה ב-2018 המגבילה את היכולת של החברה לקנות מספקים אמריקאים. ב-2021 דיווחה החברה לראשונה על ירידה בהכנסות והחטיבה הכוללת את מכשירי הסמארטפון דיווחה על צניחה של קרוב ל-52% במכירות ל-36.08 מיליארד דולר, כך שמבחינת וואוי מכירת רישיונות לפטנטים שלה לחברות אחרות היא בעלת פוטנציאל להחזיר חלק מההכנסה האבודה.
"הסיטואציה של וואווי דומה לזו שבה הייתה נוקיה כשהדור הראשון של אייפונים יצא", אמר אלכס ליאנג, שותף בחברת Anjie & Broad בבייג'ינג. "נוקיה הפסידה במהירות נתחי שוק לאפל". בשנה שעברה דיווחה נוקיה על מכירות של 1.73 מיליארד דולר מרישוי הפטנטים שלה, המייצגים כ-6% מכלל ההכנסות שלה. "ככל הידוע לי וואווי פועלת באגרסיביות כדי להרוויח מהפטנטים שלה", הוסיף ליאנג.