היוניקורן Tipalti מפטר 123 עובדים - 11% מכוח האדם בחברה
היוניקורן Tipalti מפטר 123 עובדים - 11% מכוח האדם בחברה
חברת הפינטק הישראלית שמפתחת פתרונות אוטומציה להעברת תשלומים, מפטרת 123 מתוך 1,086 עובדיה- 11% מכוח האדם בחברה. בישראל מעסיקה החברה 410 עובדים שמתוכם יפוטרו 37 - כ-9% מכוח האדם
חברת הפינטק הישראלית טיפלתי (Tipalti), שמפתחת פתרונות אוטומציה להעברת תשלומים, מפטרת 123 מתוך 1,086 עובדיה. בישראל מעסיקה החברה 410 עובדים שמתוכם יפוטרו 37 - כ-9% מכוח האדם. החברה הודיעה לעובדיה בדקות האחרונות על הכוונה לצאת לתהליך. לאחרונה עברה החברה לבניין משרדים גדול בתל אביב.
בדצמבר 2021 גייסה החברה 270 מיליון דולר לפי שווי של 8.3 מיליארד דולר, גיוס זה מביא את סך ההון שגייסה החברה מהקמתה ליותר מ-550 מיליון דולר. פתרון החברה מאפשר לארגונים לבצע העברת תשלומים באופן אוטומטי, גם שמדובר בהעברת תשלומים גלובליים. הטכנולוגיה מקטינה ב-80% בממוצע את עומס העבודה על מחלקות תשלומים בארגונים ומחליפה תהליכים ידניים שלא רק מבזבזים זמן לארגון, אלא גם מאטים את הדיווח הכספי. בנוסף, המערכת משפרת את בקרות ההונאה והרגולציה על תהליכים אלה. ארגונים שמשתמשים בטכנולוגיה זו יכולים לשלם לאלפי שותפים וספקים שלהם ב-196 מדינות, תוך דקות.
בין המשקיעים בחברה: קרן G Squared ,Marshall Wace ו-Counterpoint Global, זרוע השקעות של מורגן סטנלי. זאב ונצ'רס של אורן זאב, Durable Capital Partners ,01 Advisors ,Group 11 ועוד. טיפלתי הוקמה ב־2010 בידי המנכ"ל חן עמית והמשקיע אורן זאב.
טיפלתי מסרה כי "במהלך 3 השנים האחרונות הגדלנו את החברה והצוות, בנינו מוצר משמעותי ואנחנו משרתים אלפי לקוחות, שבסיס הלקוחות מתרחב בהתמדה תוך הגדלה משמעותית של הכנסותינו. בשנה שחלפה חווינו ביקוש חזק לפתרונות האוטומציה הפיננסית שלנו וסיימנו את הרבעון הטוב ביותר בהחתמת לקוחות חדשים מאז הקמת החברה. עם זאת, עלינו להסתגל לנוף הכלכלי המשתנה ואנו מודיעים על רה-ארגון שכולל קיצוץ רוחבי של 11% מעובדי החברה, לצד קיצוצים נוספים שנעשים בהוצאות החברה. המשמעות עבור האתר בישראל היא פרידה מ-9% מהיקף העובדים המקומיים. אנחנו מודים לחברים, עמיתים וחברי צוות מוכשרים איתם עבדנו. העובדים העוזבים יקבלו חבילת עזיבה מורחבת ותמיכה מאנשי החברה שימשיכו ללוות אותם בתהליך שינוי הקריירה".
"העסק שלנו בריא, ממומן היטב והצמיחה חזקה, הפתרון שפיתחנו קריטי ללקוחותינו בדיוק בזמנים אלו ורואים זאת בביקוש רב למוצר והמשך השימוש בו אצל לקוחות קיימים. אנו נוקטים בצעדים אלה כדי להיות במצב טוב לעתיד, ולהתאים את עלות התפעול שלנו. העולם השתנה ואנחנו צריכים לעשות את הצעד הקשה כדי להסתגל לזמנים אלו. אנו נכנסים לשנת 2023 עם סימנים לכך שאנו לקראת שנה קשה יותר, התחזית שהשנה השוק יהיה הרבה יותר גרוע משנת 2022. יש חשש שהמיתון יימשך ויעמיק, הריביות יעלו ועשויות להוביל את שוק המניות מטה, הפד מתכנן יציאה ממושכת מהמיתון ותהיה רמה מוגברת של אי ודאות. הציפיות מחברות בתקופה זו היא להראות שיפורים משמעותיים בשורה התחתונה ובטווח הקצר. בהתחשב בכך, תוך כדי הערכת התוכניות שלנו לשנת 2023, החלטנו שעלינו לעשות בחירות קשות כעת כדי להתאים את עצמנו לציפיות וכדי לצאת מהסערה הכלכלית חזקים וגמישים יותר לצמיחה עתידית."