"איירון ניישן" מגייסת קרן חירום של 20 מיליון דולר לתמיכה בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים
"איירון ניישן" מגייסת קרן חירום של 20 מיליון דולר לתמיכה בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים
הקרן Iron Nation מבוססת על פעילות התנדבותית וכוללת יזמים ומשקיעים ותיקים בתעשיית ההון סיכון הישראלית בהם חמי פרס מפיטנגו, צ'רלי פדרמן מ-SilverTech Ventures, דני כהן מ-Viola Ventures, משה ליכטמן מ-IGP Capita ועוד
קבוצה של משקיעי הון סיכון מרחבי העולם הודיעה היום על השקת Iron Nation, קרן חירום להשקעות אימפקט - שמטרתה להבטיח את המשכיות סטארט-אפים ישראלים בשלבי גיוס מוקדים. הקרן שואפת לגייס 20 מיליון דולר כדי לתמוך בסטארט-אפים שכבר גייסו מימון בשלב סיד, אך פעילותם נפגעה כתוצאה מהמלחמה בעזה בחודש האחרון. הקרן תעניק לכל סטרט-אפ שיעמוד בדרישות סכום של 0.5-1.5 מיליון דולר ללא כוונה לגבות דמי ניהול או ריבית.
Iron Nation, שהוקמה על ידי חן לינצ'בסקי וגיל פרידלנדר, שואפת להעניק ליזמים שכבר הצליחו לגייס סכומים ראשונים למיזמים שלהם - להמשיך להתקיים ולצמוח. לדברי לינצ'בסקי, 150 חברות כבר הגישו בקשה דרך אתר האינטרנט של איירון ניישן לקבלת ההזדמנות שתאפשר למיזם לתחזק את הפעילות לפחות עד המחצית השנייה של 2024 - ובפרק הזמן הזה לצאת לסבבי גיוס מתקדמים ומשמעותיים יותר.
הקרן מבוססת על פעילות התנדבותית וכוללת יזמים ומשקיעים ותיקים בתעשיית ההון סיכון הישראלית בהם חמי פרס מפיטנגו, צ'רלי פדרמן מ-SilverTech Ventures, דני כהן מ-Viola Ventures, אהרון אפלבאום מ-MizMaa, כלנית ואלפר מקרן אלה, משה ליכטמן מ-IGP Capital, היזם הסדרתי. ג'ייסון וולף, ליאור סוסן מחברת Eclipse Ventures ואחרים. הארגון נתמך גם על ידי חברות מובילות בהן מיתר, ארנסט אנד יאנג ישראל, סטארט-אפ ניישן סנטרל, איננגב ועוד.
"בחרנו למקד את מאמצי התמיכה שלנו בפלח המסוים הזה של עולם הסטארט-אפ הישראלי בגלל הפוטנציאל העצום של היזמים שמרכיבים אותו, ואנחנו מחויבים להבטיח שיהיו להם המשאבים לממש את הפוטנציאל הזה", אמר פרידלנדר. "כלכלת הטק הישראלית היא קריטי למדינה ואנחנו מעודדים עוד גורמים להצטרף אלינו באמצעות השקעה, תרומה או הירתמות".
הבקשות ייבדקו תוך שבועיים על ידי ועדת ההשקעות, ולאלו שיקבלו אישור תתואם גם תוכנית השקעות ייעודית מול רשות החדשנות שתגדיל את המימון, ותעודד גם את המשקיעים הקיימים של הסטארט-אפים.
בעקבות המלחמה שפרצה בעזה גויסו לשירות מילואים 15-20% מכוח העבודה של תעשיית ההייטק, וכתוצאה מכך סטארט-אפים בתחילת דרכם נאלצים להתמודד עם אתגרים חסרי תקדים. "יש אנשים שמשרתים במילואים, יש אנשים שפועלים מהדרום וצריכים להעביר את הפעילות שלהם אל מחוץ לאזור, וכל זה עוד לפני שהזכרנו את החברות שאיבדו חבר צוות במתקפה או בלחימה", הסביר לינצ'בסקי בשיחה עם CTech. "כולנו מושפעים מהמלחמה - זה לא משנה אם אתה נלחם בעזה או שהבן שלך שם. כולנו מושפעים, אבל ההשפעה באמת חזקה על כל החברות".
המתקפה של חמאס הייתה גם מתקפה על הכלכלה שלנו, אמר ליאור סוסן, מייסד ושותף ב- Eclipse Ventures. "הם יודעים שהאטת הצמיחה בכלכלה הישראלי שלנו משרתת את המטרות הקיצוניות שלהם. אנחנו צריכים להראות להם שאנחנו לא רק הולכים לנצח אותם בשדה הקרב, אלא שאנחנו ננצח אותם רק על ידי המשך קיום הכלכלה שלנו".
בעקבות המתקפה, הוקמו אינספור מלכ"רים ויוזמות על ידי חברות טכנולוגיה ויזמים המבקשים לעזור למי שזקוק לתמיכה לאחר 7/10. "בעקבות מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר 2001, ראינו את ניו יורק במיטבה. אלפים הפסיקו את מה שהם עשו ופשוט הופיעו להתנדב", אמר פדרמן מ-SilverTech Ventures. "ישראל עברה זה עתה 11 בספטמבר משלה ואני גאה להצטרף לשורות אלה הפועלים להבטיח שתעשיית הטכנולוגיה הישראלית תחזור למרכז הפורח שהיה לפני ה-7 באוקטובר".
"סטארט-אפים צעירים שהוכנו למסע מרגש עומדים תמיד בפני אתגרים חסרי תקדים", סיכם חמי פרס, שותף מנהל ב-Pitango Ventures ויו"ר מרכז פרס לשלום וחדשנות. "צעירים וצעירות נאלצו להניח בצד את החלומות שלהם מתוך חובה למדינה. קהילת המשקיעים מסרבת לאפשר להם להיות צד נוסף שנפגע במלחמה הזו. התמיכה הנרחבת של המשקיעים מדברת לא רק על חוסנו של האקוסיסטם הטכנולוגי, אלא על האמונה שאנחנו יכולים להציל מגזר קריטי בכלכלת הטכנולוגיה הישראלית תוך יצירת שורה תחתונה כפולה יציבה עבור המשקיעים".