סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

איל מקיאג' רוכשת את חברת Voyage81 של רפי גידרון ב-40 מיליון דולר

חברתVoyage81 פיתחה יכולת המאפשרת לנתח את תכונות החומר המצולם בעזרת טלפון. מנכ"ל איל מקיאג' אורן הולצמן לכלכליסט: "באמצעות האלגוריתם שפיתחנו אנחנו עוזרים ללקוחות שלנו לרכוש את מוצרי האיפור ולבצע התאמה אישית"

חברת איל מקיאג' (IL MAKIAGE) רוכשת את חברת הסטארט-אפ Voyage81 בכ-40 מיליון דולר. רוב העסקה במזומן והשאר במניות של איל מקיאג'.
התוכנה של Voyage81 יכולה לשחזר מעל ל-30 ערוצים של מידע מתמונות RGB שצולמו באמצעות מצלמות הסמארטפונים. בין המשקיעים ב-Voyage81, קרנות הון הסיכון True Ventures Maniv Mobility, iAngels ו- Nextgear Ventures.
איל מקיאג' מוחזקת על ידי קרן פרטית אמריקאית ואורן הולצמן (המנכ"ל). בשיחה עם כלכליסט מספר הולצמן, "אנו מוכרים כרשת איפור מקוונת. אין לנו פעילות ריטייל. המטה שלנו בניו יורק ומרכז פיתוח בתל אביב. יש שחקנים רבים בקטיגוריה שלנו. יש לנו בפעילות האון ליין 200 עובדים, מתוכם 80 אנשי טכנולוגיה והשאר במטה בניו יורק. באמצעות האלגוריתם שפיתחנו אנחנו עוזרים ללקוחות שלנו לרכוש את מוצרי האיפור ולבצע התאמה אישית. יש לנו דאטה עצום בתחום".
1 צפייה בגלריה
מימין: ניב פרייס, מנכ"ל Voyage81, בועז ארד, רפי גדרון, אורן הולצמן ושירן הולצמן מחברת איל מקיאג
מימין: ניב פרייס, מנכ"ל Voyage81, בועז ארד, רפי גדרון, אורן הולצמן ושירן הולצמן מחברת איל מקיאג
מימין: ניב פרייס, מנכ"ל Voyage81, בועז ארד, רפי גדרון, אורן הולצמן ושירן הולצמן מחברת איל מקיאג'
(צלם: יח"צ)
בישראל יש לאיל מקאיג'י 40 חנויות נפרדת מהפעילות המקוונת. לדברי הולצמן, "מאז שהשקנו את הרשת לפני שלוש שנים, 80% מההכנסות מגיעות מארה"ב. יש לנו 250 מיליון דולר מכירות מאז הקמת הרשת המקוונת".
Voyage81 פיתחה יכולת המאפשרת לנתח את תכונות החומר המצולם בעזרת טלפון. בימים אלו עובדת Voyage81 בשיתוף עם יצרני הסמארטפונים הגדולים בעולם על פיתוח פתרון משולב חומרה, שיחד עם יכולות התוכנה של החברה, יאפשר שיפור משמעותי באיכות תמונות המצולמות בתנאי תאורה נמוכים.
ניב פרייס, מנכ"ל Voyage81, אומר לכלכליסט: "החברה קיימת שנתיים וחצי. היכולת לזהות חומרים עם מצלמות רגילות יש לה יכולת לשנות עולם בתעשיות רבות וחשבנו שנתחיל בתעשיית הרכב. לקראת סוף השנה הראשונה לפעילות הבנו שהמחזורים שם מאוד ארוכים ואז הקורונה החטיפה לו מכה קשה לתחום הרכב. הגיעו אלינו פניות רבות מעולם היופי וגם שחקניות סלולר רבות. יש לנו תוכנה שהיא היכולת לזהות חומרים, ויש לנו יכולת לשפר מצלמות ולצלם בתנאי ראיה חלשה. בתחילת 2020 עשינו שינוי ובשנה וחצי האחרונות עובדים חזק על שני תחומים חזקים - תחום היופי ואורח חיים בריא ונושא של שיפור ביצועי מצלמה בתנאי תאורה נמוכה.
"החברה גייסה עד היום 10 מיליון דולר. אני מאוד שמח לגבי האקזיט. לאיל מקיאג' יש יכולות דאטה מטורפות, אבל אין להם יכולות צילום וראינו מה יעשה החיבור. השמיים הם הגבול" אמר פרייס.

"כל העובדים של Voyage81 ימשיכו אצלנו. החברה שלנו רווחית כבר אחרי שלוש שנים ונשיק מותג נוסף בארה"ב בתחום אורח החיים הבריא", מציין הולצמן.
הרכישה תאפשר ל-איל מקיאג' להשתמש בטכנולוגיה שפיתחה Voyage81 כדי לפתח ולחזק עוד יותר את מוצריה הטכנולוגיים והמאפשרים לה לאבחן ולהתאים מוצרים באופן איש בפלטפורמה המקוונת שלה.
לאיל מקיאג' עשרות מיליוני משתמשים ברחבי העולם והחברה הצליחה לבנות בתוך כשלוש שנים את מאגר המידע הגדול ביותר בתעשיית הביוטי העולמית, מאגר של למעלה ממיליארד נקודות דאטה.
Voyage81 הוקמה ב-2019 על ידי המנכ"ל ניב פרייס, לשעבר ראש מחלקת אלקטרו-אופטיקה ביחידה 81 של צה"ל, ד"ר בועז ערד (CTO), מוביל עולמי בחקר התחום ההיפרספקטרלי, ד"ר רפי גידרון, יזם הייטק סדרתי (Chromatis Networks, שנמכרה ל- Lucent) ועומר שוורץ, דוקטור לאבטחת סייבר המוביל את תחום התוכנה בחברה.
פרייס, ערד ושוורץ ימשיכו להוביל את Voyage81 ולצד זאת ישמשו בתפקידי הנהלה בכירים ב-- פרייס ישמש כ- CTO של איל מקיאג', ערד ישמש Chief Vision Officer ושוורץ כ- VP Information Security.
ד"ר ערד מוסיף: "השילוב של האלגוריתמים מבוססי הפיזיקה של Voyage81 עם צוות ה-Data Science של איל מקיאג' ומינוף של הדאטה בייס האדיר של איל מקיאג' יחד עם מיליוני היוזרים הפעילים של החברה, תשפר עוד יותר את יכולות הראייה מבוססות הבינה המלאכותית שלנו".