סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מפגש מנטורים GROWTH עופר כץ נשיא ו Fiverr CFO ו ספיר חדד, מייסדת משותפת ומנכלית, SAGA
מימין: ספיר חדד, מייסדת משותפת ומנכ"לית SAGA, ועופר כץ, נשיא ו־Fiverr CFO (צילום: אוראל כהן)

+Growth
"לא עושה שום דבר לבד"

עופר כץ מ־Fiverr וספיר חדד מ־SAGA דיברו על החשיבות של צוות מייסדים להובלת סטארט־אפ, שתורם לחסינות החברה 

עופר כץ, נשיא ו־Fiverr CFO, פלטפורמת שוק שמחברת בין פרילנסרים ללקוחות, נפגש עם ספיר חדד, מייסדת משותפת ומנכ"לית SAGA, שמפתחת רשת הפצה של תוכן מנוהל מותאם מטרה. השיחה נערכה במסגרת פרויקט Growth+ של כלכליסט ופועלים טק לטובת חיזוק החוסן של תעשיית ההייטק בישראל - סדרת מפגשי 1:1 בין יזמים מנוסים לחברות סטארט־אפ בתחילת דרכן, שמטרתם לייעץ, לתמוך ולספק ידע על יזמות ויצירתיות, ניהול סטארט־אפים ובניית חברות לצמיחה.
עופר, ספר על משבר שנתקלת בו בתחילת הדרך ומה למדת ממנו שיכול לעזור ליזמים צעירים.
"בתחילת הדרך היינו קבוצה מצומצמת של אנשים. התלות בכל אחד מהאנשים היתה משמעותית, וכשאחד מאנשי המפתח עזב, היה נראה שיהיה בלתי אפשרי להמשיך או שיהיה צורך ללכת שנתייים אחורה אבל המציאות הוכיחה אחרת. זה חידד שני היבטים: הראשון הוא שתפקיד של יזם זה לצלול פנימה ולקחת את המושכות ולמלא את התפקיד, והשני, שצריך לייצר רמת מעורבות יותר גבוהה כדי שזה לא יקרה שוב. אני לא עושה שום דבר לבד, כשיטה. בכך שאנחנו ארבעה אנשים שהולכים יחד יש הרבה כוח. אנחנו יודעים לשמור אחד על השני, יש אחריות הדדית, זה הופך את המיזם הרבה יותר חסין למשברים, למשל אם אחד במשבר או אם מישהו בתקופה פחות טובה. הרבה יותר מורכב להיות מנכ"ל או יזם בודד. יזמית שפגשתי סיפרה לי פעם שליזם בודד שמצליח כולם מפרגנים אבל בנפילות הוא לבד הרבה מאוד זמן. אין דבר כזה שאין נפילות, אין יזם שלא מאבד לקוח, לא עומד ביעד, לא תמיד מצליחים לגייס כסף בזמן. בסוף כשאתם ביחד גם ברמה האינטלקטואלית וגם מבחינת החוויה, זה עדיף".
עצת הזהב של עופר כץ, Fiverr: השלבים הראשונים חייבים להיות בשיתוף עם הלקוחות. לא לשבת במעבדה ולנסות לייצר משהו לבד, לקבל כמה שיותר פידבקים
ספיר, מה הקושי הכי גדול שנתקלת בו השנה?
"הסטארט־אפ הזה הוקם רק עכשיו אבל בסטארט־אפ הקודם, המצב המדיני כבר התחיל להשפיע על לקוחות מחו"ל שהיססו להיות לקוחות. הקושי העיקרי היה להבין שהרבה דברים שלא תלויים בי משפיעים על המערכת. עכשיו אני עוד בהתחלה אז מרגיש שיש לי יותר הזדמנות לנצל את המשבר הזה ולצמוח ממנו, אבל בסטארט־אפ הקודם היו המון שאלות של מה אנחנו עושים עכשיו, מה יהיה עלינו פה".
עופר, מה ייעצת בנושא הזה?
"דיברנו בעיקר על המוצר, מה המוצר הנכון, אנחנו עוד לא בשלב המכירות".
מה למדתם אחד מהשני? האם יש משהו שתיקחו איתכם הלאה?
עופר: "הפתיע אותי שיש אנשים צעירים שחושבים לגמרי מחוץ לקופסה ומסתכלים שניים־שלושה צעדים קדימה ולוקחים את הסיכון בלעשות משהו שרמת אי־הוודאות שלו גבוהה, מאמינים בזה ויודעים לפתור את זה. אין להם גבול בהרפתקנות. אני היום בחברה יותר גדולה אז רמת הסיכון שאנחנו לוקחים היא שונה. אני חושב שלמדתי על רעיונות, אנחנו יושבים מלא אנשים בישיבות וחושבים, ומה שספיר רוצה לעשות הוא מעורר השראה".
ספיר: "עופר הפתיע אותי. זו הסתכלות של אדם עם המון ניסיון והבנה מהירה ויכולת לתת לי את הפידבק הנכון בזמן הנכון, זה מעורר השראה".
ספרו על משהו מעניין או מפתיע שגיליתם היום אחד על השני.
עופר: "אני מעריץ יזמים שבצניעות ובשקט מתחת לרדאר מגייסים כסף, מייצרים מוצר, מביאים לקוחות ובסוף מוכרים עם ערך גם למשקיעים הראשונים. מדהים לראות איך אחרי המחזור הזה, הרוח או האנרגיה לא משתנה, הסקרנות הזו. הדרך שבה את מממשת את זה מחדש. זה שאתם ארבעה אנשים שהולכים יחד זה מרשים".
ספיר: "הפתיע אותי שעופר מאוד נוח ולא מאיים. אין בו יהירות והוא איפשר לי להביא את עצמי".
מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק שיזמה את פרויקט +Growth אמרה: ״במסגרת הפרויקט חשבתי לא מעט על המצב של היזמים, על כך שהם שרויים בפעילות אינטנסיבית כל כך של להרים ולהריץ סטארט-אפ בימים שמסביב הכל עוסק במלחמה והאתגרים לא מפסיקים להגיע. ומכיוון שהדרך מסטארט-אפ לחברה גדולה ומצליחה היא ארוכה ברוב הפעמים, זה מדגיש בעיני את החשיבות של שמירה על איזונים: לדעת לקחת הפסקות, לבלות עם אנשים אהובים ולהישאר בריאים בגוף ובנפש, על מנת לצלוח את המאמץ האינטנסיבי מאוד הנדרש בסטארט-אפ״.