סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
דיווח: גוגל דוחקת הצידה את שירות הגיימינג בענן שלה

ענקית החיפוש צפויה למתג מחדש את סטאדיה, שירות הסטרימינג למשחקים, כ-Google Stream. החברה תפנה ליצרניות משחקים צד-שלישי, כמו קאפקום ובאנג'י, שמעוניינות להציע גיימינג בענן מבלי לפתח שירות משלהן

גוגל מסיטה את תשומת הלב הרחק מסטאדיה (Stadia), שירות הגיימינג בענן שלה - כך על פי דיווח מאת "ביזנס אינסיידר". על פי מקורות בחברה, גוגל מעוניינת לשנות למתג מחדש את סטאדיה כ-Google Stream ולהציע את שירות הענן ליצרניות משחקים צד-שלישי, שרוצות להציע סטרימינג של משחקים מבלי לפתח שירות ייעודי משלהן.
כפי שדווח, גוגל פנתה לחברות כמו יצרניות המשחקים קאפקום (Capcom) ובאנג'י (Bungie), שנמכרה באחרונה לסוני - ואף ליצרנית אופני הכושר פלוטון (Peloton). השירות לכאורה "הורד בדרגה" בהיררכיה התאגידית של ענקית החיפוש. ראש שירות הגיימינג, פיל האריסון (Phil Harrison), ידווח מעתה לסגן הנשיא של שירותי המינויים של גוגל במקום ישירות למנהל חטיבת החומרה של החברה.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

סטאדיה, שהושקה ב-2019, הייתה הכניסה הבולטת ביותר של גוגל לעולם הגיימינג והציעה שירות סטרימינג למשחקים: בעזרת חוות שרתי הענן של גוגל, שחקנים יכולים לשחק במשחקים כבדים ותובעניים מכל מכשיר, ובלבד שהוא מחובר לאינטרנט. אלא שייתכן כי גוגל הקדימה את זמנה. סטאדיה דרשה חיבור אינטרנט יציב ורחב פס, מה שעדיין אינו זמין כיום למרבית הגיימרים.
1 צפייה בגלריה
גוגל סטאדיה שלט משחקי מחשב סטרימינג
גוגל סטאדיה שלט משחקי מחשב סטרימינג
שלט של שירות הסטרימינג סטאדיה של גוגל
(צילום: google)
באוקטובר, הציעה גוגל 30 דקות משחק בחינם בסטאדיה כדי למשוך אנשים להירשם כמנויים לשירות ולבחון האם חיבור הרשת שלהם מתאים להזרמת משחקים. לפני כשנה, גוגל גם זנחה את שאיפותיה לפתח משחקים מקוריים משלה והשביתה את אולפן המשחקים שלה.
הבעיה העיקרית כיום בשירותי משחקים בסטרימינג היא שיהוי - העיכוב שבין הלחיצה על כפתור בשלט ובין הזמן שהדמות מגיבה לפקודה על המסך. יתרה מכך, ייתכן שאין ביקוש כל כך גדול למשחק ב"סייברפאנק 2077" דרך הסמארטפון. גוגל אינה היחידה שמציעה כיום שירות גיימינג בענן: גם למיקרוסופט, אנבידיה, סוני ואמזון יש סוס במירוץ הזה. על אף שסטרימינג של משחקים עשוי להיות עתיד התעשייה, אף אחת מחברות הטכנולוגיה אין עדיין פתרון קסם שיהפוך את השירותים הללו לנגישים ופופולריים.