גיימריסטמדינת קליפורניה נגד תרבות ההטרדה בחברות הגיימינג
גיימריסט
מדינת קליפורניה נגד תרבות ההטרדה בחברות הגיימינג
כמה שבועות אחרי שהגישה תביעה דומה נגד חברת בליזארד, מדינת קליפורניה שמה על הכוונת חברת גיימינג נוספת. נגד ריוט, מפתחת הלהיטים "ליג אוף לג'נדס" ו-"Valorant", הוגש צו המבקש לחייב אותה לאפשר לעובדים לפנות לרשויות החוק במקרים של הטרדה ואפליה
מדינת קליפורניה הודיעה כי פנתה לבית המשפט במחוז לוס אנג'לס בבקשה להוציא צו המחייב את חברת ריוט גיימס (Riot Games) להודיע לעובדיה כי הם רשאים לשוחח עם רשויות החוק בדבר מקרי הטרדה מינית ואפליה. המחלקה לדיור והעסקה הוגנת (The Department of Fair Employment and Housing) בקליפורניה - הרשות שתבעה את בליזארד בגין הטרדה ואפליה - טוענת כי ריוט מתעכבת בביצוע צו בית משפט מחודש יוני, המחייב את החברה ליידע את עובדיה על זכויותיהם.
ריוט גיימס נוסדה ב-2006 ומעסיקה כיום כ-2,500 עובדים. ריוט ידועה בעיקר בתור המפתחת של המשחק "ליג אוף לג'נדס" (League of Legends), משחק מז'אנר ה-MOBA (זירת קרב מקוונת רבת-משתתפים), שיצא בשנת 2009 והפך לאחד המשחקים הפופולריים ביותר בתחום הגיימינג התחרותי. המשחק הכניס לחברה 1.75 מיליארד דולר בשנה שעברה, על פי דו"ח מאת SuperData. היא גם השיקה בשנה שעברה את משחק היריות "Valorant", שהפך פופולרי גם כן. בשנת 2015, רכש תאגיד האחזקות הסיני טנסנט את מלוא מניות החברה.
בשנת 2018, ערך אתר "קוטאקו" (Kotaku) תחקיר שתיאר אווירה של הטרדה, זלזול ויחס מפלה במשרדי ריוט גיימס. בנובמבר באותה שנה, הגישו שתי נשים, אחת עובדת נוכחית ואחת עובדת לשעבר, תביעה ייצוגית נגד ריוט בגין אפליה מגדרית. ב-2019, הגיעה החברה לפשרה משפטית עם כמאה נשים שהשתתפו בתביעה, וזיכתה אותן בעשרה מיליון דולר. בחודש פברואר השנה, מנכ"ל החברה, ניקולו לורן (Nicolo Laurent), הואשם בהטרדה על ידי אחת מעוזרותיו, אבל לא נמצאו לכך די ראיות בחקירה.
המחלקה לדיור והעסקה הוגנת שוקלת אם להגיש בקרוב תביעה בגין הטרדה ואפליה, בדומה לזו שהוגשה נגד אקטיוויז'ן-בליזארד בחודש שעבר. הרשות כתבה בהודעה כי בית המשפט הורה לחברת ריוט להפיק את הסכם הפשרה שנחתם בין הצדדים. המחלקה "הביעה זעזוע נוכח השפה במסמך הפשרה, שרומז כי עובדים אינם זכאים לשוחח בחופשיות עם רשויות החוק על הטרדה מינית ושאר עבירות". הרשות של מדינת קליפורניה טוענת כי להסכמים הללו ישנה "השפעה מצמררת על נכונותם של אנשים לחלוק מידע בעל חשיבות". הרשות הדגישה כי הגבלות הללו עומדות בניגוד לחוקי העסקה המונעים פעולות נקם והתערבות בחיי העובדים.
ריוט גיימס הגיבה בטענה כי היא "משתפת פעולה בתום לב עם המחלקה לדיור והעסקה הוגנת כדי לענות על הסוגיות. בעת הזו, ענינו לבקשות המחלקה והגשנו יותר מ-2,500 דפי מסמכים ותלושי שכר. כמו כן, ביקשנו מהמחלקה לשוחח איתנו כדי שנוכל לענות על בקשותיהם. אנחנו מאוכזבים לראות כי המחלקה הוציאה הודעה לתקשורת הטוענת כי סרבנו לשתף פעולה. אנחנו בטוחים כי עברנו כברת דרך בנושאי גיוון, שיתוף ותרבות ארגונית, ומצפים להראות זאת".
בימים האחרונים, עובדים נוספים באקטיוויז'ן-בליזארד עזבו את החברה בעקבות התביעה החמורה שקליפורניה הגישה נגדה בחודש יולי. החברה אישרה לתקשורת כי שלושה בכירים בחברה פרשו מתפקידם: לואיס באריגה (Luis Barriga), ששימש כבמאי במשחק ההמשך הצפוי בסדרת "דיאבלו"; ג'סי מק'קרי (Jesse McCree), מעצב משחק בסדרת "דיאבלו" גם כן; וג'ונתן לקראפט (Jonathan LeCraft), חבר בצוות של המשחק "וורלד אוף וורקראפט". שמותיהם של מק'קרי ולקראפט נודעו לאחרונה לאחר שצצו תמונותיהם ב"סוויטת קוסבי", חדר מלון על שם הקומיקאי והאנס המורשע ביל קוסבי, שבו חגגו עובדי החברה בכנס גיימינג בשנת 2013.