דאזז של מרב בהט גייסה 50 מיליון דולר
דאזז של מרב בהט גייסה 50 מיליון דולר
את הגיוס של סטארט-אפ הסייבר הישראלי הובילו הקרנות אינסייט פרטנרס, גריילוק, אינדקס ונצ'רס וסייברסטארטס הישראלית. החברה פיתחה טכנולוגיה לאיתור ולמניעת סיכונים בסביבות הפיתוח בענן
חברת הסייבר דאזז (DAZZ) המתמחה בהגנה על סביבות פיתוח בענן גייסה 50 מיליון דולר מקרנות אינסייט פרטנרס, גריילוק, אינדקס ונצ'רס וסייברסטארטס הישראלית. עד כה גייסה החברה 60 מיליון דולר. החברה מעסיקה 30 עובדים ותגדיל אותם לכ-70 עובדים בעקבות הגיוס.
הסטראט-אפ עוסק בפתרון חולשות אבטחה ובמניעת סיכונים בסביבות הפיתוח בענן. בעולמות ה-Cloud Security, בעיות אבטחה שאינן מטופלות עלולות להפוך למתקפה הבאה. המוצר של דאזז מחליף את תהליך תיקון חולשות האבטחה שקיים בארגונים כיום והוא ברובו ידני. הכלי מאפשר לאתר בדיוק את האדם הנכון לתיקון הבעיה ולדווח לו מה הוא צריך לעשות. בחלק מהמקרים התיקון נעשה אוטומטית, אבל בחלק מהמקרים אוטומציה היא לא הפתרון הנכון.
לפחות בכל הנוגע לעולמות אבטחת הענן, איינשטיין טעה: זיהוי הבעיה ממש לא חיוני יותר מפתרונה. כל החברות שנפרצו ידעו על בעיות אבטחה, לא היו חסרים להן כלים שיציפו את הבעיות הללו, אבל תהליך התיקון מאוד מורכב, כואב, ארוך וחולש על מספר קבוצות בארגון. הפתרון של דאזז מקצר ומייעל את התהליך.
החברה הוקמה על ידי המנכ"לית מרב בהט, לשעבר משנה למנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל. בהט פרשה ממיקרוסופט בסוף 2020 אחרי שכיהנה כ-General Manager בחטיבת אבטחת הענן של ענקית הטכנולוגיה והגיעה להיקף מכירות של יותר ממיליארד דולר למיקרוסופט מישראל.
שותפיה הם תומר שוורץ, סמנכ"ל הטכנולוגיות של דאזז, שייסד את Security Response Center של מיקרוסופט בארץ. תומר היה מהעובדים הראשונים בחברת ארמיס סקיוריטי ובעבר ניהל את תחום המחקר בחברת אדאלום, שנמכרה למיקרוסופט. שניהם חברו ליובל אופיר, סמנכ"ל הפיתוח, לשעבר סמנכ"ל המו"פ של קלארוטי שרכשה לאחרונה את חברת מדיגייט, ששימש גם כמפקד ביחידת העילית 8200, שם שירת יחד עם שוורץ.
"התחלנו את המסע שלנו אחרי שנים של פיתוח מוצרי אבטחת סייבר ובחרנו לגשת אחרת להגנת סביבות פיתוח בענן", אומרת בהט. "היה לנו חשוב לייצר ערך עסקי ברור, מעבר לערך טכנולוגי, לקבוצות הסקיוריטי והמוצר בארגונים. לפני שכתבנו שורת קוד אחת השקענו חודשים בהקשבה לעשרות לקוחות ולהבנת האתגרים שלהם. יש בפנינו הזדמנות גדולה ואתגר עצום"
"אבטחת ענן היא משימה מורכבת באופן יוצא דופן, לאור כמות מוצרי התשתית וטכנולוגיות ההגנה המעורבים", הוסיף גילי רענן, מייסד קרן סייברסטארטס, הקרן הראשונה שהשקיעה בחברה.