סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
הנפקת סלברייט בנאסד"ק. אחת משתי הישראליות שנסחרות מעל המחיר בהנפקה
הנפקת סלברייט בנאסד"ק. אחת משתי הישראליות שנסחרות מעל המחיר בהנפקה (בורסת נאסד"ק)

לקוחות סלברייט נחשפים: ביניהם ה-FBI, נאס"א ומשטרת טוקיו

נספחים בתביעה שהוגשה נגד החברה הישראלית שפיתחה מערכת פריצה לסמארטפונים חושפים טפח ממאגר הלקוחות האיכותיים במיוחד שלה, כמו גם קשרים עם צבא ארה"ב, עם הסוכנות הבריטית למלחמה בפשע ועם גופי ביטחון נוספים. היקף השימוש בשירותיה, כפי הנראה, גדול הרבה יותר

ה-FBI, צבא ארה"ב, שגרירות רוסיה ביפן, משטרת טוקיו ואפילו נאס"א נמנים עם לקוחות סלברייט הישראלית שמפתחת מערכות פריצה לסמארטפונים, שנחשפו בתוך נספחים בתביעה שהוגשה נגדה והחיסיון מעליהם הוסר היום על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב.
בניגוד לחברות כמו NSO או קנדירו הישראליות, סלברייט לא מפתחת רוגלה שמאפשרת לחדור מרחוק ובחשאי למכשירים ניידים, אלא חומרה שמתחברת פיזית למכשיר ויכולה לפרוץ את הגנות ההצפנה שלו. עם זאת, פעילות הייצוא של החברה מוסדרת תחת משרד הביטחון ובהתאם לכללי הרגולציה שלו רשימת הלקוחות שלה חסויה.
זהות לקוחות של החברה נחשפה עד עתה באופן ספורדי, דרך תביעות משפטיות או חקירות עיתונאיות. אלו העלו, בין השאר, שלקוחותיה כוללים ועדות חקירה ממשלתיות ברוסיה ואת משטרת בוצואנה, שהשתמשו בכלי של סלברייט לרדיפה אחר פעילים פוליטיים ועיתונאים.
לפני כחודש חשף "כלכליסט" תביעה שהוגשה נגד סלברייט על ידי חברת ייעוץ אסטרטגי, הקשורה לסכסוך עסקי בין החברה הישראלית לבעל המניות הגדול בה, התאגיד היפני סאן. במרכז סכסוך זה עומד סיפור פתלתל של יועץ מקשר בין הנהלת סלברייט הישראלית לחבר דירקטוריון סאן אלי יקואל, שלכאורה עשה שימוש במידע פנים של סלברייט בעת שמכר את מניות סאן.
במסגרת חקירה שפתחה ה-FSA, המקבילה היפנית של הרשות לניירות ערך, העביר דירקטוריון סאן מסמכים של סלברייט שכוללים מידע רגיש רב על פעילות החברה וקשריה העסקיים. שני נספחים שהוגשו במסגרת התביעה נגד סלברייט דנים בין השאר בתוכן המסמכים שהועברו וחושפים אגב כך שמות לקוחות של החברה. הורדת החיסיון מנספחים אלה מאפשרת עתה לפרסם את שמות הלקוחות שנחשפו בהם.
לפי הנספח הראשון, שמתוארך לינואר 2018, לחברה היו חוזים או הסכמים עם ה-FBI, שחתם עם סלברייט על "Unlock Deal" בשווי 439 אלף דולר, וכן עם האינטרפול. כן מפורטים גופים ביפן שמהם קיבלה החברה בקשות להארכת רישיון שימוש במערכת בשם UFED Touch Ultimate או UFED 4PC Ultimate: כוחות המשטרה המחוזיים ב-Aichi ו-Hyogo ורשות המכס ב-Narita.
שני לקוחות נוספים שביקשו הארכת רישיון הם סוכנות המשטרה הלאומית ומשרד המשפטים - שניהם ככל הנראה של יפן. UFED היא "טכנולוגיה ייחודית המאפשאת שליפת נתונים ממכשירים ניידים לצרכי חקירה".
עבור משטרת המטרו של טוקיו מצוין שסלברייט הנפיקה חשבונית מכירה. הפעילות של סלברייט ביפן לא הוגבלה לסוכנויות משטרה מקומיות ולפי המסמך היא הנפיקה חשבונית מכירה לשגרירות רוסיה ביפן בעבור רכישת UFED Touch Ultimate Ruggedized Kit. כן מוזכר שהחברה ניהלה התכתבויות עם משרד ההגנה הבריטי ועם רשות הפשיעה הלאומית של בריטניה, אך לא ברור האם אלו היו לקוחות החברה.
הנספח השני, שמתוארך גם הוא לינואר 2018, מציין שסלברייט פועלת בארה"ב, אירופה, בריטניה, דרום אמריקה, אוסטרליה, אסיה ויפן. בנוגע ללקוחות ספציפיים מזכיר מסמך זה תכתובות עם הסוכנות הבריטית ללוחמה בפשע, שהשתמשה ב-UFED "לצורך שליפת נתונים במסגרת חקירות מסווגות"; עם צבא ארה"ב שעשה במערכת שימוש דומה; ועם "גורמי אכיפה יפניים בנוגע לשימוש בשירותי החברה". כן מוזכר שימוש בטכנולוגיה של סלברייט על ידי רשויות שיטור ברוסיה ועל ידי נאס"א, ושוב מוזכרים התקשרויות שהיו לה עם האינטרפול ועם ה-FBI.
בהמשך המסמך מצוין שסלברייט חתמה על הסכמים עם רשויות אכיפת חוק בארה"ב ובהם שירות המרשלים של ארה"ב, המחלקה לביטחון המולדת, סוכנות אכיפת מכס והגירה (ICE) ומשטרת לאס וגאס. כן מוזכר הסכם של סלברייט עם המשטרה הרכובה המלכותית של קנדה.