סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מטה טיקטוק ב קליפורניה 18.1.25
מטה טיקטוק בקליפורניה (צילום: REUTERS/Fred Greaves)

בגלל המכסים: סין דחתה עסקה למכירת פעילות טיקטוק בארה"ב למשקיעים אמריקאים

לפי רויטרס, מרבית פרטי ההסכם כבר נסגרו ביום רביעי, אולם בחברת האם הסינית בייטדאנס סרבו לאשרה בשל המכסים החדשים שעליהם הכריז נשיא ארה"ב. אתמול, בפעם השנייה, האריך טראמפ את הדד-ליין למכירת פעילות טיקטוק בארה"ב. הפעם - עד אמצע יוני

העסקה הפוטנציאלית למכירת הפעילות של טיקטוק בארה"ב הוקפאה לאחר שבסין לא הסכימו לאשר אותה, זאת בעקבות המכסים שהשית דונלד טראמפ, כך לפי דיווח ברויטרס המתבסס על שני אנשים המעורים בנושא.
טראמפ האריך אתמול (ו') ב-75 ימים נוספים עד אמצע יוני את הדד-ליין לבייטדאנס הסינית למכירת פעילותה בארה"ב של אפליקציית הסרטונים הקצרים. זאת הפעם השנייה שבה הוא מאריך את הדד-ליין, זאת לאחר שביומו הראשון בחזרה בתפקיד העניק את הארכה הראשונה. בייטדאנס נדרשת למכור את טיקטוק בארה"ב אחרת תיחסם האפליקציה, זאת בהתאם לחוק שהועבר בקונגרס לפני שנה, ועל בסיס חשש לפגיעה בביטחון הלאומי בשל הבעלות הסינית על האפליקציה הזוכה לפופולריות רבה בארה"ב.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

לפי המקורבים, מרבית פרטי ההסכם לרכישת טיקטוק כבר נסגרו ביום רביעי, ובמסגרתו הפעילות של טיקטוק בארה"ב הייתה עוברת לידי חברה חדשה בשליטת משקיעים אמריקאיים. בייטדאנס הייתה מחזיקה בפחות מ-20% ממנה. המקורבים ציינו עוד כי העסקה הזו זכתה להסכמת המשקיעים הקיימים, משקיעים חדשים, בייטדאנס והממשל האמריקאי.
עם זאת, בבייטדאנס מסרו כי נותרו פערים סביב העסקה. "אנחנו ממשיכים בדיונים מול הממשל האמריקאי, אך לא הושגה שום הסכמה, ונותרו פערים בין שני הצדדים בנושאים מרכזיים רבים", נמסר בהודעה רשמית שפרסמה החברה בפלטפורמת המדיה החברתית הסינית WeChat. "בהתאם לחוק הסיני, כל הסכם צריך לעבור הליך בדיקה רלוונטי".
בהודעתו על הארכת הדד-ליין אמר טראמפ כי "דרושה עוד עבודה כדי להבטיח שכל האישורים הנחוצים ייחתמו". עוד הוסיף כי בממשל מקווים להמשיך ולדון עם סין בתום לב, "אבל אני מבין שהם לא מרוצים במיוחד ממכסי הגומלין שלנו".
משגרירות סין בוושינגטון נמסר: "סין הבהירה את העמדה שלה לגבי טיקטוק כבר מספר פעמים. סין תמיד כיבדה והגנה על הזכויות והאינטרסים הלגיטימיים של החברות ומתנגדת להתנהלות המפרה את העקרונות הבסיסיים של כלכלת השוק".
מספר גורמים כמו אורקל ואפלווין הביעו עניין ברכישת נכסי טיקטוק בארה"ב. מוקדם יותר ביום רביעי, אמזון הגישה הצעה ברגע האחרון לרכישת טיקטוק. עוד מעוניינת בפעילות קונסורציום הכולל את קרנות אנדרסן הורוביץ, בלקסטון וחברות אחרות, שעשויות להחזיק בכמחצית מפעילות טיקטוק בארה"ב בעסקה אפשרית, דיווח הפייננשל טיימס ביום רביעי.