סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

פרשנות
שוויון בשכר וגיוון? הקרנות יודעות לדרוש, פחות לקיים

בסוף 2021 שיעור הנשים המועסקות בהייטק עדיין עומד על כ־30% והתעשייה לא מצליחה לייצר שינוי אמיתי ועמוק מבפנים. כך, בקרנות ההון סיכון יש רק 9% משקיעות, אותן הקרנות שדורשות מהחברות לשמור על גיוון ולהקפיד על שכר שוויוני

השנתיים האחרונות היו שנים של פריחה עצומה בהייטק המקומי, כשעשרות רבות של מיליארדי דולרים זרמו לתעשייה ויכלו להוביל לשינויים מהותיים.
אבל, ב־2020 עמד שיעור הנשים המועסקות בהייטק על כ־30% ובאופן לא מאוד מפתיע בסוף 2021 שיעור הנשים המועסקות בהייטק עדיין עומד על כ־30%.
התעשייה לא מצליחה לכפות על עצמה שינוי אמיתי ועמוק מבפנים. רק חברות בודדות מצליחות להגיע לאחוזים נכבדים של נשים, שגם מועסקות בתפקידים בכירים מאוד, והן אלו שסותרות את הטענה של "מחסור בנשים בתעשייה".
יש חברות שלקחו על עצמן ליצור שוויון תעסוקתי כמדיניות. בסקר הראשון מסוגו של Power in diversity, החליטו יוזמיו להדגיש את החברות שבלטו לטובה, אבל התעלמו במופגן מכל החברות, שכנראה אינן מעטות, שבהן יש בעיית גיוון.

1 צפייה בגלריה
we tech ברלין 2020 אירוע נשים יזמיות
we tech ברלין 2020 אירוע נשים יזמיות
we tech ברלין 2020. אירוע נשים יזמיות
(צילום: אוראל כהן)

אבל מה נלין על הסטארט־אפים, שמסתכלים על קרנות ההון סיכון ורואים שם רק 9% משקיעות. ואלה הקרנות שדורשות מהחברות לשמור על גיוון ולהקפיד על שכר שוויוני. מדובר בקליקה סגורה של מנהלים, ששמחים להעסיק נשים, אבל לא כשותפות מייסדות של קרנות.
אנשי ההון סיכון טובים יותר בלדרוש מלעשות. כולם אופטימיים לגבי העתיד, אבל הוא מתחיל עכשיו כשמעולם לא היתה ולא תהיה תקופת כזו לתעשייה. השינוי בקרנות עשוי להגיע מלחץ של משקיעי הקרנות, שמגיעים בעיקר מקרנות מוסדיות בארה"ב, כשהם ירצו לדעת במי הם משקיעים לא רק מבחינה פיננסית אלא גם מבחינת גיוון ואתיקה.