סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מצלמת אבטחה
מצלמת אבטחה (צילום: שאול גולן)

מערך הסייבר בהתרעה דחופה: גורמים עוינים תוקפים מצלמות מחוברות לרשת

מדובר במצלמות שמותקנות בבתים ובעסקים, ובמערך הסייבר ממליצים לנתק אותן באופן מיידי מהגישה לאינטרנט - בפרט כאלו ש"צופות לאזורים רגישים"; עוד מבהירים שם ש"יש למנוע את הגישה לכל דרכי ההתחברות למצלמה, ולא רק לממשק הניהול שלה"; אלו הן ההנחיות כיצד לבצע זאת

גורמים עוינים מנסים לתקוף מצלמות מחוברות שמותקנות בבתים ובעסקים בישראל, ולכן יש לנתק אותן באופן מיידי מהגישה לאינטרנט – כך ממליץ מערך הסייבר הלאומי בהתרעה דחופה שפרסם היום (ו').
בשבוע שעבר, הזהיר מערך הסייבר שבמסגרת הלחימה עלולים להתבצע ניסיונות גישה לא מורשים של גורמים עוינים למצלמות אלו שמחוברות לאינטרנט, במטרה להשתמש בהן כמקור למודיעין. עתה מעדכן המערך שיש בידיו מידע קונקרטי על ניסיונות תקיפה של מצלמות אלו.
לאור זאת ממליץ המערך: "יש לנתק באופן מיידי או למנוע גישה מרשת האינטרנט למצלמותיכם, בפרט מצלמות הצופות לאזורים רגישים". במערך מבהירים שיש למנוע את הגישה לכל דרכי ההתחברות למצלמה, ולא רק לממשק הניהול שלה. "אם לא ניתן לנתק לחלוטין את המצלמה מהרשת, מומלץ מאוד להגביל את הגישה אליה לכתובות ספציפיות מוכרות, או להשתמש בשירות כגון VPN עם הצפנה והזדהות חזקה מתאימה".
כן מומלץ לוודא שהותקנו כל עדכוני האבטחה שהפיץ יצרן המצלמה, ולשנות את סיסמת ברירת המחדל שלה לסיסמה ארוכה וקשה לניחוש. בנוסף יש לבחון את האזורים שנלכדים בעדשת המצלמה: "מומלץ מאד לבחון את האזור הנצפה על ידי המצלמות, ואם מזוהה אזור או מתקן רגיש הנצפה על ידן, לשנות את כיוון המצלמה כך שלא ייקלטו בשדה הראייה שלהן".
במערך הסייבר מסבירים שמצלמות שמחוברות לאינטרנט חושפות ישירות הנצפה בהן, ושאת חלקן ניתן לפרוץ בקלות באמצעות סיסמאות ברירת מחדל, סיסמאות נפוצות או חולשות אבטחה פגיעויות מוכרות שלא תוקנו. "הסיכון מגישה לתוכן המשודר מהמצלמות, גובר בעיתות חירום", הסבירו במערך, "כל מצלמה כזו, בפרט כאלו הצופות לאזורים ציבוריים או למתקנים רגישים (כבישים ראשיים, מחלפים וצמתים מרכזיים, מתקנים ציבוריים וממשלתיים, מתקנים חיוניים וביטחוניים, שטחים ציבוריים, אזורים בהם מתבצעת תנועה של כוחות צה"ל או לחימה, ריכוזי כוחות, פארקים וכו'), עלולה לשמש את האויב לאיסוף מודיעין".