סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
סין קונסת ענקיות טכנולוגיה שלא דיווחו על 43 עסקאות ישנות

לפי הדיווח ברויטרס, בין החברות הנקנסות - עליבאבא, באידו ו-JD.com. העסקאות שלא דווחו לרשויות שבגללן מוטל הקנס בוצעו מאז 2012. גובה הקנס - 78 אלף דולר - הוא המקסימילי לפי החוק הסיני נגד מונופולים

הרגולטור בסין האחראי על שוקי ההון הודיע כי הוא קונס חברות, ביניהן ענקיות הטכנולוגיה עליבאבא, באידו ו-JD.com, מכיוון שלא עדכנו את הרשויות ב-43 עסקאות מאז 2012 ובכך הפרו את חוקי ההגבלים העסקיים, כך דיווחו בסוכנות הידיעות רויטרס.


לפי ההודעה הרשמית, הקנס שיוטל על החברות המעורבות יעמוד על 500 אלף יואן (78 אלף דולר) – הסכום המקסימלי לפי החוק הסיני נגד מונופולים מ-2008. לא התקבלה תגובה מהחברות, הכוללות גם את גילי (Geely).
אף שבעבר נקטה בגישה מקלה יותר, כבר תקופה שסין מחזקת את השליטה שלה בפלטפורמות האינטרנט, זאת בטענה לסיכון לניצול מעמדן הדומיננטי של החברות הגדולות לפגיעה בתחרות בשוק, לשימוש לא הולם במידע אישי של הצרכנים והפרת זכויות הצרכנים.

1 צפייה בגלריה
מטה עליבאבא בייג'ינג
מטה עליבאבא בייג'ינג
מטה עליבאבא בבייג'ינג
(רויטרס)
העסקה המוקדמת ביותר שצוינה הייתה רכישה מ-2012 שבה הייתה מעורבת באידו, והעסקה האחרונה היא הסכם מהשנה בין באידו ויצרנית הרכב הסינית גילי ליצירת חברת מכוניות חדשה הידידותית לסביבה.
עסקאות נוספות שעלו כוללות את הרכישה מ-2014 של עליבאבא את חברת המיפוי הדיגיטלי והניווט AutoNavi והרכישה ב-2018 של אחזקה בגובה 44% ב-Ele.me, שבמסגרתה הפכה ענקית המסחר המקוון לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברת משלוחי המזון. עם זאת, הרגולטורים הדגישו כי העסקאות לא הצליחו לחסל או להגביל את התחרות.
בדצמבר האחרון הוטל לראשונה קנס של 500 אלף יואן על חברות שלא חשפו עסקאות. במקרה הזה הקנס הוטל על עליבאבא, צ'יינה ליטרצ'ור ו-Shenzhen Hive Box, מכיוון שלא דיווחו כראוי על עסקאות.