סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס (איתי שמושקוביץ)

בדיקה
הסמארטפון החדש של שיאומי לא מבריק מול המתחרים ודגמים אחרים של החברה

ה-Redmi Note 13 Pro plus הוא מכשיר ביניים בסיסי וקצת יקר: המסך, המצלמה והביצועים בסדר, אבל לא מעבר לכך; הטעינה מהירה מאוד והממשק של שיאומי מציק יותר מכרגיל

יצרניות הסמארטפונים נאבקות אחת בשנייה, ולפעמים גם בעצמן - הן צריכות להציע מכשירי ביניים במחירים נוחים יחסית, אבל שלא יהיו מוצלחים מדי ויתחרו בדגמים הבכירים והיקרים יותר. אז יש דגם עם גב פלסטיק במקום זכוכית, או הגנה פחות טובה ממים ואבק, מעבד חלש יותר וכן הלאה.
נראה שאצל שיאומי התחרות הפנימית קשה עוד יותר. כבר ציינתי בעבר את שלל המותגים שמחזיקה החברה - רדמי, פוקו, "סתם" שיאומי, ותחת כל מותג כזה יש כמה סדרות ודגמים.
קחו לדוגמה את Redmi Note 13 Pro plus שהגיע לסקירה, רגע אחרי ה-Poco X6 Pro. הם לא תאומים זהים ויש ביניהם הבדלים, אבל לא גדולים במיוחד. גודל המסך זהה וגם המשקל די קרוב - האם שיאומי יורה לעצמה ברגל?
4 צפייה בגלריה
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
השוליים מעוגלים אבל לא בולטים
(איתי שמושקוביץ)
מבנה ועיצוב: מעוגל, אבל פחות
נראה היה שיצרניות הסמארטפונים יישרו קו והחליטו לזנוח את המסכים עם הקצוות המעוגלים, אבל הוא שוב מופיע בדגם הנוכחי. השוליים האלה לא בולטים, זה לא פוגע בחוויית השימוש ותלוי בעיקר בטעם אישי.
ה-Note 13 Pro plus הוא מכשיר גדול, קרוב בממדים לגלקסי S24 אולטרה ולאייפון 15 פרו מקס, עם מסך בגודל 6.67 אינץ'. הוא גם מרגיש קצת כבד, עם משקל של כ-200 גרם.
העיצוב עצמו סטנדרטי: מצלמת הסלפי היא רק עיגול קטן בראש המסך, בצד ימין נמצאים כפתור ההפעלה של המכשיר ומקשי הווליום, צד שמאל ריק, בתחתית יש חיבור למטען ומגירה ל-SIM. נעדר מהרשימה: חיבור אוזניות סטנדרטי - כאן שיאומי דווקא מיישרת קו עם התעשייה ומוותרת על החיבור הזה. מנגד, המכשיר עדיין כולל נורת אינפרא אדום ואפליקציית שלט להפעלת מכשירים שונים, וחשוב יותר - יש גם eSIM, שבימים אלה נכנס סוף סוף לשימוש מקומי אצל חברות הסלולר.
ה-Note 13 Pro plus מציע הגנה לא רעה: גורילה גלאס ויקטוס למסך ועמידה בתקן IP68 להגנה מאבק ומים, כך שהמכשיר אמור לשרוד גם טבילה במים לעומק 1.5 מטר למשך 30 דקות - אבל באתר של המילטון, היבואנית הרשמית של שיאומי, מצוין שאין אחריות על נזקי חדירת נוזלים. הערכה כוללת, כרגיל, גם מגן סיליקון.
4 צפייה בגלריה
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
הגיע הזמן לעדכן את גרסת האנדרואיד
(איתי שמושקוביץ)
חומרה: הטעינה מהירה מאוד, הביצועים לא מבריקים
המכשיר מצויד במעבד Dimensity 7200 Ultra של Mediatek, עם 12 גיגה בייט של זיכרון ואחסון בנפח 512 גיגה. זה מפרט שנראה כיום סטנדרטי למכשיר ביניים, כשעד לפני כשנה כמות זיכרון כזו וגם נפח האחסון היו בקצה העליון של קטגוריית המכשירים הזו, אם בכלל היו זמינים בדגמים זולים יחסית.
זה לא מעבד דגל של קוואלקום, גם ל-Mediatek יש דגם חזק וחדש יותר, אבל הוא יספיק לרוב היישומים של רוב הצרכנים. ה-Note 13 Pro+ הרגיש במקרים מסוימים טיפה איטי בתגובות, אבל לא משהו שהופך אותו לבלתי שימושי או מתסכל.
המסך טוב, ומגיע לרמת בהירות גבוהה של 1,800 ניט, כלומר אין בעיה להשתמש בו גם תחת שמש ישירה. אז למה הוא רק טוב? תצוגת הצבעים לא חיה והם לא בולטים מספיק. אפשר לשנות את הצבעוניות בהגדרות, אבל לא הרגשתי הבדל משמעותי בין המצבים השונים.
הרמקולים בסדר, לא יותר מזה: שומעים טוב, אבל בכמה מקרים הצליל לא מספיק איכותי ואפילו קצת צורם. בכל מקרה הרמקולים ברוב עד כל המכשירים לא מתחרים ברמקול חיצוני או אוזניות, וה-Note 13 Pro+ לא יוצא דופן בנקודה הזו.
את כל זה מפעילה סוללת 5,000 מיליאמפר, והתחושה היא שהניצול שלה לא מספיק טוב. בשימוש לא אינטנסיבי במיוחד היא הספיקה ליום שלם - נתון לא רע, אבל מכשירים אחרים שצוידו בסוללה דומה החזיקו מעמד אפילו קצת יותר. שיאומי צירפה לערכה מטען מהיר של 120 וולט שעושה עבודה מרשימה: 5 דקות הספיקו כדי למלא את הסוללה מ-15% לכ-40%, אחרי רבע שעה מתחילת הטעינה היא כבר הגיעה ל-80% ולאחר כ-20 דקות הסוללה התמלאה לחלוטין.
4 צפייה בגלריה
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
זו לא בחירה שלי, אלה המשחקים ששיאומי התקינה או הציעה להורדה
(איתי שמושקוביץ)
תוכנה: עומס של אפליקציות
את ה-Note 13 Pro plus מפעילה אנדרואיד 13 (למרות שגרסה 14 כבר זמינה) עם ממשק MIUI 14 של שיאומי. אחרי ההפעלה וההתקנה הראשונית הטלפון היה עמוס באפליקציות שונות, בלי שבחרתי או נשאלתי - מפייסבוק, לינקדאין, טיקטוק ובוקינג.קום דרך כלים שונים של שיאומי ועד כמות גדולה של משחקים, חלקם מותקנים וחלקם הם בעצם הצעה או המלצה להתקנה.
כבר בדקתי מכשירים של שיאומי, אבל איכשהו הפעם זה הרגיש עמוס יותר. גם במהלך השימוש במכשיר ברירת המחדל היא להקפיץ שוב ושוב הצעות למשחקים וכדאי להרגיע את המינון של זה.
גם באפליקציה של שיאומי לניהול המכשיר, שנקראת משום מה "אבטחה" אבל מטפלת בין היתר בשחרור זיכרון, ניקוי קבצי זבל ותצוגה של מצב הסוללה, מופיעות פרסומות מיד עם פתיחת האפליקציה.
בעיית הגיור של תפריטי המערכת עדיין קיימת: ההתראות מופיעות בצד ימין למעלה אבל מוצגות אם מושכים את האצבע מהפינה השמאלית העליונה (באנגלית זה עובד בסדר). זו כאמור לא פעם ראשונה עם שיאומי, אני מודע לעניין - ועדיין טעיתי בזה שוב ושוב.
4 צפייה בגלריה
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
שיאומי רדמי נוט 13 פרו פלוס
בשיאומי מדגישים את כמות הפיקסלים, אבל זה לא הסיפור
(איתי שמושקוביץ)
מצלמה: אל תתרשמו מהמספרים
בדגמים אחרים של שיאומי היא "מסתפקת" במצלמות של 50 או 64 מגה פיקסל, ונראה כאילו היא נטשה את מירוץ החימוש של הפיקסלים לטובת העמדה שאומרת - זו לא הכמות אלא האיכות. והנה כאן שיאומי שוב הולכת על יותר פיקסלים שווה יותר טוב - ה-Note 13 pro+ מצויד בעדשת 200 מגה פיקסל, עדשה לצילום רחב עם חיישן של 8 מגה פיקסל, לצילום מאקרו מוקדשת עדשה נוספת של 2 מגה פיקסל בלבד ויש כמובן מצלמת סלפי עם חיישן של 16 מגה פיקסל.
איך יודעים שזו באמת לא הכמות? ברירת המחדל היא לא להשתמש במצלמת ה-200 מגה פיקסל, שמככבת בפרסומים של החברה. כדי להשתמש בה צריך לבחור אותה מהתפריט, אבל לפחות הפעם האפשרות הזו מופיעה בבירור כבר בתפריט הראשי. ואם תבחרו בה, קחו בחשבון שאין זום אופטי, בכלל, בעוד בשאר מצבי הצילום אפשר למצוא גם זום X4.
כרגיל אצל שיאומי, בהגדרות אפשר להפעיל מצב AI שבו המצלמה מזהה לבד את הסצנה המתאימה, וגם בלי הסיוע הזה המצלמה עוברת אוטומטית לצילום לילה בהתאם למצב התאורה.
התוצאות טובות, אבל כמו במסך (גם כשמעבירים את התמונות למחשב) - חסרה עוד קצת הדגשה והבלטה של הצבעוניות, והתמונות מרגישות קצת חיוורות.
שיאומי משלבת AI גם בכלי העריכה של התמונות ומציעה שלל אפשרויות - להחליף את הרקע של השמיים, למשל, להבליט דמות שצילמתם ולטשטש את הרקע, להעלים פרטים מיותרים ועוד. בדומה לשאר החברות שפועלות בתחום, התוצאות משתנות בהתאם לאיכות ומורכבות התמונות - החלפת השמיים למשל נראית אמינה אבל מחיקת אנשים או חפצים לא עוברת חלק לחלוטין ומשאירה עקבות וסימנים.
סיכום
אם צריך להגדיר את ה-Note 13 Pro plus במילה אחת היא תהיה - בסדר. ולא, זו לא הבדיחה שאם צריך שתי מילים אז הן "לא בסדר".
בסך הכל זה מכשיר ביניים שעושה את העבודה, גם אם בצורה שקרובה יותר לרמה בסיסית מאשר להצטיינות. לזכותו עומדת ההגנה הטובה על המכשיר והשילוב של eSIM, אבל הביצועים די חיוורים והממשק של שיאומי מציק, לפחות עד שלומדים לכבות חלק מההתראות השונות.
המחיר הרשמי עומד על 2,100 שקל, קצת יקר יחסית למתחרים, ובעיקר כשבשורה התחתונה הוא רק "בסדר", כאמור. גם לשיאומי עצמה יש מכשירים שמתחרים באותה קטגוריה והם מוצלחים וזולים יותר.