ראשי מחאת ההייטק: "אם הם חושבים שהצבעה בכנסת תשבור אותנו - הם טועים"
ראשי מחאת ההייטק: "אם הם חושבים שהצבעה בכנסת תשבור אותנו - הם טועים"
בתגובה להעברת ביטול עילת הסבירות בכנסת, הבטיחו ראשי המחאה להמשיך לפעול ומסרו: "חבורת שיכורי כוח התיישבה מאחורי ההגה של המדינה והיא לוקחת אותנו לתהום". טל ברנוח, מייסד קרן דיסרפטיב: "זה יכול לגרום לקריסה של תעשיית ההייטק הישראלית"
ראשי מחאת ההייטק ניסחו תגובה משותפת, נחרצת במיוחד, להעברת ביטול עילת הסבירות בכנסת. "אנחנו נמצאים בנקודת שפל בתולדות מדינת ישראל", כתבו בהודעה שנמסרה לתקשורת מטעם המחאה. "כבר ימים ארוכים שבמקום לפתח תוכנה, למכור טכנולוגיות לחו״ל ולקדם את הכלכלה הישראלית - אנחנו ההייטקיסטים וההייטקיסטיות ברחובות, אוחזים דגלים וישנים באוהלים. זוהי שעתה הקשה ביותר של הדמוקרטיה הישראלית. חבורת שיכורי כוח התיישבה מאחורי ההגה של המדינה, והיא לוקחת אותנו לתהום. ברגעים אלה הבורסה צונחת והשקל מתרסק. אם הם חושבים שהצבעה בכנסת תשבור אותנו - הם טועים. המחאה תגבר. אנחנו פה כדי להלחם על ישראל יהודית ודמוקרטית לפי ערכי מגילת העצמאות".
טל ברנוח, מייסד קרן הון סיכון דיסרפטיב ומראשי מחאת ההייטק שלאורך החודשים האחרונים הוביל מאמצים להידברות והסרת איום ההפיכה המשטרית מסדר היום, מסר: "זהו יום שחור משחור, כתם על הדמוקרטיה הישראלית. זה יכול לגרום לקריסה של תעשיית ההייטק שנבנתה פה עשרות שנים על ידי אנשים נפלאים שהקימו אותה פה כנגד כל הסיכונים. ממשלה של אנשים קיצוניים והזויים עומדים לעשות פה את השמדת הערך הגדולה שהייתה בישראל ב-75 השנים האחרונות ולדרדר את קטר התעשייה, ההייטק, 20 שנה אחורה.
"הם עומדים לגרום לכך שיהיו הרבה פחות מסים במדינה, שמשקיעים זרים ידירו את רגליהם ושיזמים יקימו את החברות מחוץ לישראל - מה שיביא לפגיעה קשה בתל"ג ולעלייה נוספת ביוקר המחיה. כל המשפחות במדינת ישראל ייפגעו בצורה דרמטית. אין ספק בכך שעכשיו תינקטנה פעולות ושהסיכון שהזהרנו מפניו יתממש. האמריקאים הזהירו, סוכנויות הדירוג הזהירו ולמרות הכל נתניהו החליט להיכנע לחבורה של קיצוניים שמחזיקים אותו כבן ערובה ומטרילים כל היום.
"אנחנו כמחאה לעולם לא נתייאש. את ההייטק העירו לפני שבעה חודשים. היינו השגרירים הכי טובים של ישראל ב-20 השנים האחרונות. הזהרנו מה יהיה ועכשיו נמשיך לפעול ולדאוג שלמרות הנזקים האלה, שהשיקום מהם יקח שנים, נילחם על כך שישראל תהיה מדינה ליברלית ודמוקרטית ושההייטק ימשיך לשאת בגאון את נס הכלכלה הישראלית. היום אנחנו מוחים גם בירושלים וגם בקפלן בתל אביב. נחריף את המאבק שלנו בממשלה הזאת".
אראל מרגלית, יזם, מייסד קרן הון סיכון JVP וחבר כנסת מטעם מפלגת העבודה בעבר, שנמצא בימים אלה בנסיעת עסקים בארה"ב וארגן ביום ראשון צעדת מחאה על גשר ברוקלין בניו יורק, אמר: "ההתפתחויות יתנו אות לכמה אירועים קשים שעומדים לפקוד אותנו לצערי. זהו היום הקשה ביותר ביחסים בין ישראל לארה"ב. מתחיל פרק נורא, בתוכו יישקל מחדש המגוון של הסיוע הביטחוני. כבר יש קריאות לכך בארה"ב וגם ברמת ההשקעות, הקרנות שקשורות לחברות הביטוח האמריקאיות והרבה מהמשקיעים שמאוד אוהבים את ישראל יעצרו כדי לראות לאן הדברים הולכים.
"ברגע שארה"ב נרתעת, האירופאים שהפכו להיות משתפי פעולה בטכנולוגיה ובכלכלה עם ישראל, יעצרו במקום. אנחנו מקבלים הרבה פניות מהחברות הישראליות שרוצות לשנות את המקום בו הן רשום כי המשקיעים דורשים היפוך שרוול. הבנקים האמריקאים מקבלים הרבה מהכסף שגייסו חברות ישראליות כי ישראל נתפסת כעת כמדינה בסיכון. עד היום כל מי השתתף במחאה, היווה קול מאוד חזק שנתן לאנשים בעולם את האפשרות להתחבר לישראל הדמוקרטית. אבל עכשיו כלי התקשורת בעולם מראים בעיקר את הפרצוף של הממשלה וזה הפרצוף של מדינת ישראל. המאבק הנוכחי הוא גם משליך ורלוונטי ליהודים בכל רחבי העולם כי יש כאן מאבק על דמותה של המדינה היהודית כמדינה דמוקרטית. כשבן גביר וסמוטריץ' מייצגים את המדינה היהודית, זה מקשה מאוד על קיום הגשר ליהודים בכל העולם".
"קרנות הון סיכון מובילות את החדשנות, משרתים במילואים, עובדים בבתי חולים ולכן אסור לשכוח את הכוח שלנו. כשאתה מנסה לקחת ריבאונד בכדורסל, אתה מנסה לתפוס מקום יותר חזק. יש לנו אופציות להשקיע במקומות אחרים, אבל המאבק שלנו להשקיע בישראל הוא מאבק ערכי שבו חלק מהאמצעים להביע את דעתנו, הוא להטביע את חותמנו. צריך להציג אלטרנטיבה לא רק כמחאה, אלא משהו קונסטרוקטיבי. איזו ברית אנחנו רוצים בין החרדים לחילונים ולערבים בירושלים כמי שעובדים בה למרות שהממשלה מנסה להסית אותנו זה נגד זה. הם הורסים, אנחנו נבנה. הרוע הכי מסוכן כשהוא מוסתר ועכשיו הכל יצא החוצה".
מיכל צור, נשיאת חברת ההייטק קלטורה וממובילי מחאת ההייטק שנאמה באחת ההפגנות האחרונות בקפלן, סיכמה: "בעקבות מאמצי הפשרה לפחות נחשפו הכוונות האמיתיות של הממשלה. הם לא מסוגלים להקפיא החקיקה באמת אפילו במהלך מושב אחד. זה אומר שהם מתכוונים לרוץ מהר עם הרפורמה ושראש הממשלה מנסה באמת לעשות הפיכה כדי להיחלץ מהמשפט הוא כבר לגמרי ויתר על הכלכלה וההיי-טק, אחר כך הוא ויתר לגמרי על ארה״ב ועכשיו הוא מוותר לגמרי על הביטחון. נקווה שהליכוד יתפצל כי היום התברר שיריב לוין ובן גביר באותו הציר".