טיקטוק פנתה לביהמ"ש העליון בארה"ב שיקפיא את החוק להסרתה מחנויות האפליקציות
טיקטוק פנתה לביהמ"ש העליון בארה"ב שיקפיא את החוק להסרתה מחנויות האפליקציות
הלילה ביקשה טיקטוק מבית המשפט בארה"ב לעכב את יישום החוק שיביא לחסימת פעילותה במדינה בשעה שהוא מחליט האם לדון בערעור החברה. "ניסיון חסר התקדים של הקונגרס לסמן את העותרים ולמנוע מהם להפעיל את אחת מפלטפורמות חופש הביטוי המשמעותיות ביותר באומה"
טיקטוק ביקשה הלילה מבית המשפט העליון של ארה"ב להקפיא את יישום החוק שיביא לחסימת פעילותה במדינה בשעה שהוא מחליט האם לדון בערעור החברה. "הקונגרס חוקק מגבלה מאסיבית וחסרת תקדים על חופש הביטוי", כתבה החברה בבקשה. "עיכוב קל באכיפת החוק יתן לבית המשפט מרחב נשימה לבצע בחינה מסודרת ולממשל החדש אפשרות להעריך את הסוגיה".
בתוך כך, מנכ"ל טיקטוק שואו צ'ו נפגש אתמול עם הנשיא הנבחר דונלד טראמפ במאר-א-לאגו, שעות ספורות לאחר שטראמפ רמז שייתכן שיפעל לביטול החקיקה.
ביום שישי דחה בית המשפט הפדרלי לערעורים בוושינגטון די.סי את בקשת טיקטוק להקפיא את יישום החוק, באומרו שהחלטה שכזו צריכה להתקבל על ידי בית המשפט העליון. זאת, לאחר שבתחילת דצמבר דחה את עתירת החברה לביטול החוק שמחייב אותה למכור את פעילותה בארה"ב, או להחסם.
החוק הקציב לבעלים הסיני של טיקטוק, בייטדאנס, 270 יום למכור את פעילות האפליקציה בארה"ב – אחרת היא תחסם שם (או, ליתר דיוק, גוגל ואפל יחוייבו להסיר אותה מחנויות האפליקציות שלהן בארה"ב). ללא התערבות של בית המשפט תחסם האפליקציה ב-19 בינואר, יום לפני השבעת טראמפ לנשיאות.
הלילה ביקשה טיקטוק מבית המשפט לעכב את יישום החוק בשעה שהוא דן בערעורה עליו. "הניסיון חסר התקדים של הקונגרס לסמן את העותרים ולמנוע מהם להפעיל את אחת מפלטפורמות חופש הביטוי המשמעותיות ביותר באומה הזו מציב בעיות חוקתיות חמורות שבית המשפט הזה כנראה שלא יותר על כנן", נטען בבקשה. "החוק יסגור את אחת מפלטפורמות חופש הביטוי הפופולריות באמריקה יום לפני ההשבעה הנשיאותית. הדבר יביא להשתקת הביטוי של העותרים ואמריקנים רבים שמשתמשים בפלטפורמה. צו מניעה זמני לא יפגע משמעותית בממשלה. אין סכנה מיידית לביטחון הלאומי".
הקפאת החוק תאפשר לא רק דיון הולם בבית המשפט, אלא גם "תיתן לממשל הנכנס זמן על מנת לקבוע את עמדתו, שכן הנשיא הנבחר ויועציו הביעו תמיכה בהצלת טיקטוק". בחברה מקווים שהממשל החדש יפעל לביטול החקיקה. תקווה שזכתה לחיזוק בדברים שאמר טראמפ שעות לפני שהוגשה הבקשה לבית המשפט. "נבחן את טיקטוק", הוא אמר במסיבת עיתונאים במאר-א-לאגו. "יש לי מקום חם בלב לטיקטוק. לטיקטוק היתה השפעה (על תוצאות מערכת הבחירות, ע"כ), אז אנחנו בוחנים את זה".
כמה שעות לאחר מכן, נפגשו טראמפ ומנכ"ל טיקטוק. לא נמסרו פרטים על הפגישה ונושאי השיחה שעלו בה, אם כי החסימה הצפויה של האפליקציה היתה בוודאי סוגיה מרכזית. מאז ניצח בבחירות קיים טראמפ שורת פגישות אישיות עם ראשי חברות טכנולוגיה, ובהם מייסד ומנכ"ל מטא מארק צוקרברג ומנכ"ל אפל טים קוק.
היוזמה לחסימת טיקטוק החלה בימיו האחרונים של ממשל טראמפ הראשון, בצו נשיאותי שחייב את האפליקציה להימכר או להחסם אך שבוטל על ידי בית המשפט העליון. ואולם, בשנה שעברה הפך טראמפ את עמדתו ביחס לאפליקציה, שכן ראה בה משקל נגד לדומיננטיות של מטא (אותה כינה "אויבת העם" לאחר שחסמה את חשבונו בפייסבוק לאור השימוש שעשה בו על מנת לקדם את ניסיון ההפיכה בקפיטול ב-6 בינואר 2021). במהלך הקמפיין אימץ טראמפ את טיקטוק ועשה בה שימוש משמעותי.