סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
ועידת Mind the Tech ניו יורק - גיא כספי מייסד משותף ומנכ”ל Deep Instinct וידאו
גיא כספי, מייסד משותף ומנכ”ל Deep Instinct וידאו (צילום: אוראל כהן)

פרסום ראשון
דיפ אינסטינקט הישראלית גייסה 62 מיליון דולר למניעת מתקפות סייבר

בשבועות הקרובים אמורה החברה לגייס עוד 18 מיליון דולר, לאחר ששינתה אסטרטגיה שיווקית ופיטרה עשרות עובדים. סך הגיוסים של החברה יגיע ל-340 מיליון דולר, והיא מצפה להנפקה בשנה וחצי-שנתיים הקרובות. המייסד והמנכ"ל גיא כספי יעבור לתפקיד היו"ר

חברת הסייבר דיפ אינסטינקט גייסה 62 מיליון דולר מענקית ההשקעות BlackRock, שכבר השקיעה בחברה בעבר, ומקרן ג'ופיטר האנגלית, כך נודע ל"כלכליסט". בשבועות הקרובים תשלים החברה גיוס של כ-18 מיליון דולר נוספים, שישלימו את הגיוס לסך של-80 מיליון דולר - מה שיביא את סך גיוסי החברה ל-340 מיליון דולר. הגיוס הנוכחי נועד להיות האחרון לפני הנפקה ציבורית בתוך כ-24-18 חודשים, בהתאם למצב שוק ההון.
במקביל למהלך של גיוס ההון תעבור החברה שינוי ניהולי משמעותי כשמייסד החברה והמנכ"ל שלה גיא כספי יהפוך להיות יו"ר החברה ומנהל המוצרים הראשי שלה. לן בס, שהיה עד כה יו"ר החברה, ישמש כמנכ"ל החברה. בס, בעל ניסיון ניהולי עשיר בחברות סייבר, יסייע לחברה במסעה להפוך לחברה ציבורית. בעברו היה בס מנכ"ל פאלו אלטו ובכיר בזיסקלייר - שתי ענקיות סייבר אמריקאיות.
כמו כן בחברה התקבלה החלטה לצאת לחלוטין מתחום העסקים הקטנים והבינוניים, במסגרתה פיטרה כ-30 אנשי מכירות בארצות הברית. זאת לאחר שפיטרה עשרות עובדים בשבועות האחרונים. במקביל מגייסת החברה בימים אלה כ-60 עובדים למרכז הפיתוח בתל אביב, לצד אנשי מכירות לפעילות החדשה. החברה מעסיקה כיום כ-300 עובדים בישראל ובארצות הברית.
הטכנולוגיה של החברה יכולה לזהות, למנוע ולנתח תקיפות סייבר בזמן אמת בכל נקודות החולשה של הארגון - החל בנקודות הקצה, דרך הענן והרשת הארגונית. מהחברה נמסר שהיא שילשה את מספר לקוחותיה בשנה האחרונה והשלימה פיתוח של מערכת המספקת הגנה מקיפה יותר.
בוועידת Mind the Tech של "כלכליסט" ובנק לאומי בניו יורק אמר כספי: "הפתרון לתקיפות המסוכנות הללו הוא שימוש בדיפ לרנינג מתקדם. כשמסתכלים על התעשייה ועל כל השמות הגדולים שמתמקדים באיתור ותיקון, זה לא מספיק. חייבים להתעסק יותר במניעה של מתקפות. הקורונה לא מתה עד שלא היה חיסון חזק מאוד - וזה מה שקורה בעולם הסייבר. אי אפשר להילחם בסייבר עם החברות שקיימות היום. חייבים זן חדש של חברות. אנחנו משנים את הנרטיב של תעשיית הסייבר עם יכולת מניעת איומים, ולא רק איתור של תקיפה אחרי שקרתה".
משקיעים נוספים בחברה כוללים את אן וצ'יסקי, מייסדת 23andMe, קרן ההשקעות Untitled Investment, קרן Tudor Group , Millennium, Unbound (קרן הענק בלונדון שנוסדה על ידי משפחת מיטאל, בעלת ענקית התקשורת והפלדה) ו-Coatue Management.