סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמסונג גלקסי Z flip 4
סמסונג גלקסי z פליפ 4 (רפאל קאהאן)

בדיקת כלכליסט
סמסונג גלקסי Z פליפ 4: הגרסה השפויה של סמארטפון מתקפל

הוא האנטיתזה לאחיו הגדול המתקפל הפולד 4 של סמסונג, מחירו בסך הכל לא יקר ביחס לתחרות והמסך המתקפל שימושי למי שאוהב ללכת עם אבל להרגיש בלי. הדור החדש של הסמארטפון המתקפל מעניק שיפורים קטנים שהופכים אותו לבחירה מאוד מוצלחת

קו הסמארטפונים המתקפלים מבית סמסונג נמצאים כיום בדור ה-4 שלהם ולפי כל הפרמטרים זהו הדור שבמסגרתו הם אמורים להפוך למכשירים שכל רוכש טלפונים יכול להתעניין בהם. היצרנית הקוריאנית אמנם מתכוונת להרחיב את המספר המתקפלים והמיצוב שלהם - ובין היתר היא ככל הנראה תשיק דגם זול יותר - אבל כעת המכשיר שממלא את התפקיד של המכשיר הזול הוא הפליפ לדורותיו. זה לא מפתיע שסמסונג רוצה להוסיף דגם נוסף זול יותר לעסק. הפליפ מייצג ככל הנראה כ-70% מסך מכירות המכשירים המתקפלים שלה.
10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי z פליפ 4
(רפאל קאהאן)
החברה התהדרה במכירות של 10 מיליון יחידות של הדור האחרון (3), למרות שדיווחים אחרים בתקשורת הנמיכו את המספר לסביבות ה-7.5 מיליון יחידות, כלומר מדובר לכל הפחות במכירות של 5 מיליון מכשירים לדור. היקף שהחברה רוצה כמובן להגדיל. בהתחשב בכך שהמכשירים הזולים יותר נמכרים יותר טוב, אין זה מפתיע שהפליפ הוא למעשה סוס העבודה העיקרי של סמסונג בעולם המתקפלים וזה המכשיר שרוב הלקוחות ירכשו לעצמם. אבל האם הוא באמת מספק חוויה שונה בזכות המסך המתקפל? כן ולא, התשובה קצת מורכבת.

עיצוב ומבנה: לא שברו ולא תיקנו

כמו הפולד 4 שסקרנו לפני כמה שבועות, גם הפליפ לא מציע שינוי מהותי בגזרת המבנה ביחס לדור הקודם שלו. הוא אמנם יותר נמוך בכ-0.7 מ''מ אך זה לא מה שירגיש לכם שונה ביד מהדגם הקודם. כלומר, מדובר עדיין במכשיר מאוד נעים לשימוש ביום-יום. למרות כמה גרמים יותר על המשקל (187 גרם לעומת 183 בדגם היוצא) הוא עדיין קל יותר מרוב המכשירים בשוק שלהם מסך בגודל מקביל. איכות הבנייה מעולה וזה לא מרגיש כמו צעצוע שיתפרק ביד לאחר זמן קצר. סמסונג שילבה את כל הכפתורים בצד הימני העליון של המכשיר, אולי קצת גבוה ביחס לגודל האצבעות של המשתמש הממוצע. אבל את כפתור ההפעלה ובו סורק טביעות האצבע היא מיקמה מספיק נמוך כדי שזה לא ידרוש מתיחה של האגודל כלפי מעלה.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
מקופל וקצת עבה
(רפאל קאהאן)

כשהוא מקופל עוביו של הפליפ נע בין 15.9 מ''מ בחלק התחתון לכ-17.1 מ''מ בחלקו העליון בו מוטמן מנגנון הקיפול. זה מוסתר תחת מגן אלומיניום מוברש בעיצוב יוקרתי משהו. אחת הבעיות של הדורות הראשונים היה האבק שהצטבר במנגנון וגרם לבעיות בפתיחה ובסגירה לאחר תקופת שימוש מסוימת. כאן זה לא אמור לקרות. בנוסף יש הגנה מלאה מפני מים בתקן IPX8 כלומר הוא ישרוד טבילה בעומק של עד 1.5 מטר למשך כחצי שעה מקסימום. מכשיר הסקירה שלנו הגיע בצבע סגול לילך, כלומר סכימת צבעים שמיועדת יותר ללקוחות מהמגדר המוצלח יותר. סמסונג מעולם לא הסתירה שהפליפ מיועד יותר למשוך לקוחות נשים מאשר גברים.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
ציר הקיפול מוגן היטב
(רפאל קאהאן)

עם זאת, אפשר למצוא אותו גם בצבעים כגון שחור גרפיט, לבן, כחול, חאקי, אדום, צהוב ואפילו ורוד-מוזהב כנוסח אפל. המסך האחורי ועדשות המצלמה מורכבים יחדיו תחת זכוכית גורילה ויקטוס פלוס שאמורה לספק הגנה מפני נפילות. בסך הכל מדובר במכשיר בנוי לתלפיות שאמור להתמודד היטב עם תלאות החיים המודרניים. המסך הפנימי הוא החלק הרגיש כאן והוא מורכב מעט לעומק כך שהשוליים מעט בולטים כדי להגן עליו יותר טוב. הוא מצויד במגן פלסטיק שמגיע מודבק ולפי סמסונג לא כדאי להסיר. הקפל בולט למדי גם כאשר מעבירים אצבע לאורך המסך, אבל מבחינת התצוגה הוא לא מפריע או בולט בשום צורה שהיא, לפחות לטעמי. מה שכן, כשהמסך כבוי אי אפשר להתעלם ממנו והוא גם יכול להפוך בקלות למלכודת אבק. עם זאת ובסך הכל הפליפ 4 הוא מכשיר נאה, בעל מבנה חזק ועיצוב יוקרתי ועדין יחסית לסמארטפונים אחרים.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
את הקיפול רואים היטב כשהמסך מוחשך, אבל הוא לא מפריע למעט בתחושה כשהמסך דולק
(רפאל קאהאן)

חומרה: המסך מעולה כרגיל אבל המעבד והסוללה מעלים את הרמה

נתחיל עם החלק החזק של הפליפ 4, המעבד. בניגוד לפליפ 3 שהיה מצויד בסנאפדרגון 888 הרגיל, הפעם היצרנית בחרה לשים כאן את מעבד הדגל האחרון של קוואלקום, ה-8 Gen 1 פלוס. ביצועיו מצוינים בכל קנה מידה והוא מספק את כל העוצמה שהמשתמש עשוי להידרש לה. בנוסף הוא יחסית חסכוני בחשמל. עם זאת בגלל שלוח האם ורכיביו של הפליפ דחוסים בגוף הרבה יותר קטן מאשר רוב הסמארטפונים עלה החשש מפני סירוס הביצועים לטובת שמירה על טמפרטורת עבודה סבירה. אני שמח שזה לא ממש המצב. כלומר, כן המעבד סופג throttling, כלומר המערכת מגבילה את ביצועיו במקרים של עומס חום, אבל זה לא משפיע יותר מדי על המכשיר בשימוש השוטף בו. אין כאן שיהוקים או השהיות שהיינו מצפים להם במקרים כאלה. זכרון הפעולה סטנדרטי למדי עם 8 גיגה-בייט ומרחבי האחסון מתחילים ב-128 גיגה-בייט, 256 ג''ב ו-512 ג''ב. אם אתם חובבי תמונות וסרטונים מומלץ לבחור בגרסאות עם יותר אחסון - אין כאן חריץ הרחבה.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
מסך משובח כרגיל
(רפאל קאהאן)

המסך הוא אותו אחד שתמצאו בדור הקודם. אבל הוא מוצלח מאוד אז לענייננו הוא מספיק. עם זאת היה נחמד לו סמסונג היתה מנסה קצת לשפר את התמיכה בקצב הרענון. כאן הוא זמין בשתי גרסאות בלבד, נמוך (60 הרץ) או גבוה (120 הרץ). החברה לא ממש מפרסמת את נתון המינימום שאליו המסך מסוגל לרדת אבל זה לא באמת משנה שכן מעטות האפליקציות שעושות בזה שימוש אפילו משחקים. גודלו של המסך 6.7 אינץ', והרזולוציה שלו FHD בלבד. עם זאת זה מספיק בהחלט וגם חוסך בחיי הסוללה. תצוגת הצבעים הססגונית של סמסונג מעניקה גוון יותר עמוק ולפעמים אפילו מעט צעקני. זה עניין של טעם אבל אפשר גם לכייל את הצבעים לתצוגה יותר טבעית. הבהירות לא יוצאת דופן. בחברה טוענים לעוצמה מירבית של כ-1,200 ניט שזה מצוין לאור שמש ישיר - אבל מבחני מסך שנערכו על ידי כמה אתרים מראים בהירות מעט יותר נמוכה שמגיעה ל-900 ניט מקסימום. זה עדיין נתון מכובד ושימושי בהחלט בקיץ הישראלי. בסך הכל תצוגת המסך מעולה, אפשר בקלות לצפות בסרטים או בתכני מדיה בנוחות. עם זאת זה לא מסך לעבודה שכן הוא לא מכוייל על פי סכימות צבעים מקצועיות.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
המסך החיצוני קטן ושימושי בקטנה
(רפאל קאהאן)

המסך החיצוני הוא אותו אחד משנה שעברה, בגודל 1.9 אינץ' וברזולוציה של 260 על 512 פיקסלים. השימוש שלו מאוד מוגבל. אמנם אפשר לקבל גישה לפקדים עבור אפליקציות מסוימות, או אפילו לצלם תמונת סלפי מבלי לפתוח את הטלפון - אבל נדירים המקרים בהם עשיתי בו שימוש מעבר לבדיקת השעה. עם זאת הוא קריא למדי גם בשמש. מבחינת הסוללה, הפליפ זוכה כאן לשדרוג לא קטן. הסוללה החדשה מציעה קיבול של 3,700 מיליאמפר שעה - קפיצה של כ-400 מיליאמפר ביחס לדגם הקודם. הטלפון מחזיק כמעט יום וחצי בשימוש שוטף סביר שלא כולל משחקים או ניגון סרטונים אבל כן מעט ניווט, הרבה מדיה חברתית והרבה סטרימינג של מוזיקה. מה שלא השתנה זו מהירות הטעינה שעומדת עדיין על עוצמה של 25 וואט בלבד. כלומר ניתו לטעון כמחציתה בכ-30 דקות. הטעינה האלחוטית מוגבלת ל-15 וואט. לסיום, סמסונג באמת שיפרה את החומרה כאן, יחסית הרבה יותר מאשר בפולד 4 שלא ממש הרשים מהבחינה הזו. בפליפ באמת מרגישים את השיפור ביחס לדור הקודם.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
היומן במסך החיצוני - לא ממש שימושי בכל כך קטן
(רפאל קאהאן)

תוכנה, ממשק ומולטימדיה: האפליקציות לא מנצלות את התצורה, אבל אנדרואיד כן

הפליפ 4 מגיע עם אנדרואיד 12 ישר מהקופסה. בניגוד לפולד שקיבל את אנדרואיד 12L ייעודית למכשירים בעלי מסך מתקפל, הפליפ מתבסס על הגרסה הרגילה של מערכת ההפעלה. זה לא באמת משנה הרבה, כי בניגוד לפולד, הפליפ לא מציע תצורה יוצאת דופן שצריך להתאים למסך ביחס תצוגה נדיר. משמק ההפעלה של סמסונג OneUI 4.1.1 אחראי על ההתאמות של מעט האפליקציות שמנצלות את המסך המתקפל באופן מובנה, כגון יוטיוב, הגלריה ועוד כמה. היתרון שהעיקרי הוא שפאנל הפקדים מופיע בחלק התחתון של המסך וחלונית צריכת המדיה בחלק העליון - כך שכשהטלפון מקופל בחציו ניתן להניח אותו על השולחן ולשלוט בנוחות בצפייה או בנגינה. למרות שזה נשמע קצת דרדל'ה, זה די שימושי באופן מפתיע. חבל רק שכאן נגמרים כל היתרונות של המסך המתקפל. בנוסף, רוב האפליקציות לא תומכות במצב הזה באופן מובנה ולפליפ יש הגדרה שמאפשרת להכריח אותן כן לעשות בזה שימוש. אבל כמו כל פתרון חיצוני הוא עשוי לעשות בלאגן בממשק של האפליקציה אז זה עניין של ניסיון.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
יוטיוב בתצורה מקופלת חלקית
(רפאל קאהאן)

תמצאו כאן גם את פקדי הפרטיות של אנדרואיד בגרסת סמסונג, הגרסה החדשה מספקת שליטה הרבה יותר מפורטת על שלל האפליקציות ואפשרויות הגישה שלהן למידע ולרכיבים שבטלפון. אגב פרטיות, הסורק טביעות אצבעות עובד ממש טוב. הוא מורכב בתוך כפתור ההפעלה ומספק פתיחה של הטלפון במילישניות בודדות. יש כאן גם זיהוי פנים שפחות מאובטח אבל עובד היטב גם הוא. בניגוד לפולד אין כאן גישה לממשק החלונות המובנה DeX שמאפשר להפוך את הסמארטפון לסוג של מחשב. מה שכן יש תמיכה בחיבור לווינדוס ואפשרות להעביר בצורה חלקה פריטים מהאפליקציות לווינדוס. כמכשיר לצריכת תוכן הפליפ מצוין כמו שאר סמארטפוני הפרימיום של סמסונג, המסך מציע חוויית צפייה מעולה עם תמיכה ב-HDR10 פלוס וצבעוניות מצוינת. הצליל מעולה ואם אתם עושים שימוש באוזניות הבית של סמסונג הגלקסי באדס פרו 2 תקבלו גם תמיכה בשמע ב-360 מעלות שמחשב את כיוון השמע בהתאם לכיוון אליו אתם מסתכלים. זה לא עובד הכי טוב, אבל אולי ישתפר בעתיד. הדבר היחיד שלא היינו ממליצים על הפליפ זה משחקים - בגלל שהמכשיר דקיק ודוחס הרבה רכיבים לחלל מוגבל - יכולת הקירור שלו מוגבלת. משחקים מחממים אותו מהר מאוד במיוחד בחלק שבו מורכב המעבד. בקיצור, זה לא מכשיר לגיימרים - רק לחובבי קנדי קראש או אנגרי בירדס.

מצלמה: משודרגת עם חיישן גדול יותר

המצלמה היתה תמיד נקודת התורפה של הפליפ. המקום המוגבל הכריח את מהנדסי החברה להסתפק בחיישנים קצת ישנים יותר ורק בשניים מהם. בפליפ 4 דווקא יש חידוש, החיישן הראשי גדל, אבל למעשה זה אותו אחד שתמצאו בדגמי הגלקסי S21. זהו חיישן מעולה ובפליפ הוא גם זוכה לעדשה מעט רחבה יותר. הרזולוציה עדיין 12 מגה-פיקסל ואין כאן שום זום אופטי בגלל מגבלת המקום. החיישן זווית רחבה לעומת זאת יותר חדיש. מדובר באותו אחד שתמצאו למשל ב-S22 אולטרה - ספינת הדגל של סמארטפוני היצרנית. לא מדובר במצלמה בעלת טריקים או שטיקים מיוחדים. היא טובה ובסיסית. כמו שאהבנו את איכות הצילום של ה-S21 וה-S22, כך גם כאן. היא טובה לכמעט כל מצב שתתקלו בו ביום-יום, וכבונוס היא גם יודעת לספק כמה טריקים חביבים מאוד דרך המסך החיצוני. כך למשל ניתן להפעיל אותה כשהמכשיר מקופל על ידי לחיצה כפולה על כפתור ההפעלה. המסך החיצוני הופך לתצוגה מקדימה וכך ניתן לצלם סלפי באיכות גבוהה יותר מאשר עם החיישן הפנימי.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
החיישן גדל
(רפאל קאהאן)

אגב סלפי, החיישן הוא אותו אחד מהשנה שעברה ומדובר במצלמת סלפי ותיקה מאוד במכשירי סמסונג. היא אמנם עושה עבודה טובה, אבל אולי באמת כדאי לשקול לרענן אותה לדור הבא. היא די בסיסית במפרט שלה, רזולוציה של 10 מגה-פיקסל, תמיכה ב-HDR בלבד וזהו. היא אמנם מספקת ביצועים נאים והתמונות יוצאות נעימות ומפורטות אבל הצבעוניות שלה לא מרשימה והמיקוד קבוע, כלומר אתם צריכים למצוא את נקודת המיקוד ידנית. השינוי העיקרי במצלמה ביחס לשאר קו מכשירי הגלקסי הוא התמיכה בצילום כאשר הטלפון מקופל בחציו, כלומר ניתן להניח אותו ולשלוט בצילום דרך הפקדים בחלק התחתון או העליון בהתאם לצורך. עבור חובבי צילום או צלמי וידאו ובלוגרים מדובר בתכונה מעניינת שיכולה לחסוך לכם שימוש בחצובה. עם זאת קחו בחשבון שהצילום מתבצע אנכית - מה שעשוי להיות קצת בעייתי. אגב, צילום הווידאו כאן מצוין, בזכות מייצב מובנה וניתן להגיע לרזולוציה של 4K ב-60 פריימים לשנייה בחיישן הראשי ו-4K ב-30 FPS בחיישן הסלפי.

סיכום ואלטרנטיבות: המכשיר השימושי ביותר מהמתקפלים

מסך מתקפל מיועד לספק את אחד מהשניים - או להפוך מכשיר ענק לכזה בעל גודל רגיל או להפוך מכשיר רגיל לקטנצ'יק שאפשר לדחוס לכל כיס. הפליפ הוא מענה לבקשה האחרונה וככזה הוא לא מיועד לאנשי עסקים שצריכים טאבלט בכיס או כאלה שמחפשים מכשיר שיספק להם ביצועים של ספינה קטנה. הפליפ מיועד למי שרוצה סמארטפון עם מסך גדול יחסית - שאפשר להכניס לכיס של הג'ינס או לתיק קטנטן ושנראה טוב. הדגם החדש משפר בשתי הנקודות העיקריות שקצת הפריעו לי בפליפ 3 - איכות הצילום והסוללה. אמנם זו לא מצלמה שיכולה להתחרות בבכירות הקטגוריה - אבל היא מספיקה לרוב המשתמשים הרגילים. המסך הקדמי הוא קצת גימיק אבל מספק כל מיני יתרונות. המעבד גם הוא מצוין אבל אין הרבה מאוד תסריטי שימוש שדורשים שימוש בעוצמה המירבית שלו.

10 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
סמסונג גלקסי Z פליפ 4
לא הכי יקר ביחס לתחרות ולחדשנות שלו
(רפאל קאהאן)

במחיר של החל מ-3,000 שקל בהתאם למקור המכשיר (יבואן מקביל או רשמי) עם 128 גיגה-בייט ועד כ-4,200 שקל לגרסת ה-512 גיגה-בייט, הוא לא המכשיר היקר ביותר בשוק. בטח לא עם תכונות ייחודיות כמו שלו. אין לו למעשה שום מתחרה שכן רוב רובם של המתקפלים גם אצל המתחרים עדיןי מנסים להחליף טאבלט. המתחרה היחיד שלו המוטורולה רייזר לא נמכר כלל בישראל ובכל מקרה הוא יקר יותר גם בחו''ל מהפליפ. וואווי הכריזה של מכשיר בתצורת הפליפ - אבל כל עוד היא מוחרמת זה לא רלוונטי לנו. לסיכום - אם אתם רוצים מכשיר שאין להרבה, שנראה טוב, שאפשר לזרוק לכיס אפילו קטן ונוח לשימוש - לפליפ אין הרבה מתחרים בגזרה הזו למעט אם תסכימו להתפשר על מסך קטן יותר כמו בזנפון 9 של אסוס לדוגמה. לדעתנו הפליפ מוצלח מאוד ויספק מאוד את מי שירכוש אותו.

לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.