בדיקהלנובו Yoga Slim 6i: מחשב שבא לעבוד
בדיקה
לנובו Yoga Slim 6i: מחשב שבא לעבוד
הלפטופ של לנובו לא כולל גימיקים - הוא מסתפק בביצועים חזקים באריזה דקה וקלה, עם סוללה שתספיק ליום עבודה. בדרך הוא מוותר גם על תכונות מוכרות של סדרת Yoga
יש דברים שנראים מובנים מאליהם - מחשבים ניידים, בעיקר בדגמי פרימיום, כבר כוללים היום מסך מגע, למחשבים של לנובו יש מקלדת נוחה ובדגמים מסדרת YOGA של החברה המסך מסתובב עד 360 מעלות כך שאפשר להעמיד אותו בצורת אוהל או להצמיד אותו אל הצד האחורי של המחשב.
אבל כדאי לבדוק מראש הנחות מוקדמות: כשפתחתי בפעם הראשונה את ה-Yoga Slim 6i חששתי שאני קרוב לשבור את המסך - ניסיתי לסובב אותו יותר מ-180 מעלות ולקח לי רגע לקלוט שאת הדגם הזה אי אפשר. אין לו גם מסך מגע, אבל המקלדת עדיין נוחה מאוד.
נראה שבלנובו החליטו שהדגם הזה של Yoga יהיה קרוב יותר לאחיו מסדרות אחרות של החברה - קל ודק יחסית, בלי תוספות מיוחדות או גימיקים, אלא מחשב שמיועד בעיקר לעבודה.
מבנה ועיצוב: משתלב בסביבת עבודה
קשה לומר שה-Yoga Slim 6i יפה, אבל אפשר להגיד שהוא אלגנטי - הצבע אפור, המחשב נקי, עם לוגו של לנובו ויוגה אבל בלי סמלים אחרים, עם פינות מעוגלות ומזכיר במראה תיקייה או קלסר.
השם מדגיש את אחת התכונות הבולטות: מדובר במחשב דק וקל. העובי מגיע לכ-1.5 ס"מ והוא שוקל בערך 1.3 ק"ג - לא המחשב הכי רזה או הכי קל, אבל בממדים כאלה, אין בעיה לקחת אותו אתכם לדרך.
המשקל לא מושג בעזרת פשרה על גודל המחשב, שכולל מסך 14 אינץ' ומשאיר מקום למקלדת גדולה ונוחה, כאמור, עם תאורה אחורית, ובהגדרות אפשר לקבוע שהיא תתחיל לפעול באופן אוטומטי, לפי תנאי התאורה סביבה. יש גם מקום למשטח עכבר גדול וחלק, בלי מקשים כמו של עכבר רגיל - הפינה הימנית התחתונה מתפקדת כמו לחיצה על המקש הימני בעכבר ולחיצה בכל נקודה אחרת במשטח מקבילה לשימוש במקש השמאלי.
חומרה: חזקה, עם מסך לא מרשים
הממדים והמשקל לא באים גם על חשבון הביצועים: הדגם שנבדק כולל מעבד i5 דור 13 של אינטל, 16 גיגה בייט זיכרון (מולחם ללוח אם, כלומר אי אפשר לשדרג) וכונן בנפח 512 גיגה, ויש גם דגם עם מעבד i7 וכונן של 1 טרה בייט. בכל גרסה יש כרטיס גרפי iRISx של אינטל, שמגיע עם המעבד.
מה כל זה אומר? גם עם מעבד i5, ה"חלש" יותר, המחשב עומד בלי בעיות במשימות יום-יומיות של משתמש ממוצע ויותר מכך. הוא לא מיועד למשחקים, אבל מצליח להתמודד גם איתם - כל עוד מדובר במשחקים לא מורכבים ותובעניים יותר מדי מבחינת משאבים וחומרה. כאמור, זה מחשב לעבודה, לא באנו לשחק.
בסעיף שקעים וחיבורים, ה-Yoga מציע שני חיבורי USB-C שעובדים גם בתקן Thunderbolt, שקע USB "רגיל" (3.2) אחד, חיבור לאוזניות חוטיות ו-HDMI - מגוון לא רע. אין כאן חיבור Ethernet לחיבור חוטי לרשת, קורא כרטיסי זיכרון וגם לא סורק טביעת אצבע, אבל אפשר להשתמש במצלמה לזיהוי פנים לצורך פתיחת המחשב, ויש לה גם תריס שאפשר לסגור ידנית כדי לשמור על פרטיות.
גם הרמקולים מזכירים שזה לא מחשב לכיף ומשחקים. לפי לנובו הם תומכים בתקן Dolby Atmos לצלליל היקפי, אבל הביצועים שלהם סבירים ורחוקים מלהרשים. הצליל חזק, אבל באיכות בינונית ולנובו כבר הראתה שאפשר לעשות יותר ב-Yoga Book 9i, אבל הוא שייך לקטגוריה אחרת.
המסך מיישר קו עם שאר החלקים - טוב, אבל התצוגה לא עשירה ומרהיבה. מרגישים שזה לא מסך OLED. הוא כן מרשים מאוד מבחינת בהירות, וכשמגבירים אותה למקסימום אפשר לעבוד בלי בעיות גם תחת שמש ישירה. גם בצל, הבהירות עוזרת להשיג תצוגה ברורה, קריאה ונוחה.
בעבודה שוטפת ובלי משימות מורכבות ומאמצות במיוחד הסוללה החזיקה מעמד יותר מ-10 שעות, ויש גם תמיכה בטעינה מהירה, עם מטען 65 וואט: נדרשו 20 דקות כי להגיע מ-5% ל-30% ואם תחכו חצי שעה הסוללה תגיע כבר ל-40%, רמות שיספיקו לשלוש שעות עבודה. כדי להגיע לטעינה מלאה צריך להמתין בערך שעה וחצי.
סיכום
ה-Yoga 6i הוא לא מחשב כל יכול למשימות כבדות, וגם לא מחשב שמיועד לצפייה בסדרות וסרטים - הוא מכוון יותר לעבודה, כל עוד היא לא כוללת משימות גרפיות כבדות מאוד.
הוא עושה את העבודה בצורה יעילה ושקטה, בלי גימיקים, ומוותר אפילו על מסך מגע וסיבוב של המסך. הוא מגיע בגודל ומשקל שנוח לקחת אתכם לדרך ועם סוללה שתספיק ליום עבודה מחוץ למשרד.
המחיר מתחיל ב-5,000 שקל לדגם שנבדק, ועושה את העבודה בצורה טובה מאוד, ואפשר לטפס ליותר מ-6,000 שקל עם מפרט משודרג, כולל מסך OLED. התמורה טובה מאוד והמתחרים נמצאים באותה רמת מחיר, פלוס מינוס, ובדגמים אחרים, גם מבית לנובו, אפשר לקבל גם מסך מגע ותצוגה קצת יותר מרשימה.