סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסד ומנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון
מייסד ומנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון. בוחנים אפשרות של שותפות אסטרטגית עם OpenAI (צילום: Bloomberg/ Kiyoshi Ota)

לאחר הנפקת arm: סופטבנק מתכננת להשקיע עשרות מיליארדים בבינה מלאכותית

הקונגלומרט היפני בהובלת מאסיושי סון חוזר לחפש עסקאות, כשאחת האפשרויות הנבדקות היא השקעה ב- OpenAI. לפי סון הוא משוחח כמעט כל יום עם המנכ"ל סם אלטמן שאותו הגדיר כ"איש מפתח בכדור הארץ"

הקונגלומרט היפני סופטבנק מחפש אחר עסקאות בבינה מלאכותית, כולל השקעה פוטנציאלית בחברת OpenAI, זאת לאחר ההנפקה המוצלחת של יצרנית השבבים arm שעזרה לחזק את המצב הפיננסי, כך לפי דיווח בפייננשל טיימס. סופטבנק גייסה 5 מיליארד דולר בהנפקה וממשיכה להחזיק ב-90.6% מהחברה.
לדברי שני מקורבים למנכ"ל מאסיושי סון, כעת, לאחר השלמת ההנפקה, הוא מעוניין להשקיע עשרות מיליארדי דולרים בבינה מלאכותית. OpenAI, שפיתחה את הצ'טבוט ChatGPT, היא אחת האפשרויות שנשקלות. לפי המקורבים, בסופטבנק בוחנים גם אפשרות של שותפות אסטרטגית עם החברה. אפשרויות אחרות שנבדקות כוללות השקעות בחברות מתחרות של OpenAI והחברה אף החלה בגישושים ראשוניים לרכישת גראפקור, יצרנית בריטית של שבבים לבינה מלאכותית. מסופטבנק נמסר בתגובה כי אינם מגיבים לשמועות, וב- OpenAI סרבו להגיב. גראפקור הכחישו כי קיבלו הצעה מסופטבנק.
סון הודה ביוני שהוא "משתמש כבד" ב-ChatGPT, ולפי הדיווחים יצר מערכת יחסים קרובה עם המנכ"ל סם אלטמן, שאותו תיאר כ"אחד מאנשי המפתח בכדור הארץ". לדבריו, הם משוחחים כמעט בכל יום. הוא גם הכריז על חזרה לאסטרטגיית התקפה, זאת לאחר שבשנה שעברה הודיע כי החברה עוברת לאסטרטגיית הגנה ולא תבצע עסקאות חדשות, זאת בעקבות ההאטה במגזר הטכנולוגיה. ההאטה הזו הורידה את שווי הנכסים של קרן ויז'ן 2 של סופטבנק ל-33.2 מיליארד דולר לעומת מחיר רכישה משולב של 51.8 מיליארד דולר. אך ההתאוששות בסקטור וההנפקה שהושלמה מחזירים את סון לעסקאות. לפי המקורבים הוא מעוניין לבסס את סופטבנק כמתחרה מהימן בתחום ה-AI, כולל בייצור השבבים הנחוצים לטכנולוגיה.
כיום, המנצחת הגדולה בעקבות הפופולריות של הבינה המלאכותית היא אנבידיה, ששולטת בייצור השבבים וטיפסה השנה לשווי של יותר מטריליון דולר. ב-arm מתייחסים לבינה מלאכותית כמנוע לצמיחה עתידית ומתכוונים לגוון את העסקים מעבר לייצור שבבים למכשירי סמארטפון. אולם, אנליסטים הדגישו כי היא בעלת תפקיד קטן בהרבה בשוק מאשר אנבידיה.