סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
צוות Qwak
צוות Qwak (צילום: Qwak)

הסטארט-אפ Qwak, המפתח פלטפורמה לניהול תחום למידת המכונה בחברות גייס 12 מיליון דולר

הסבב נערך כשנה לאחר סבב הגיוס הקודם ומביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-27 מיליון דולר. מאז הקמתה לפני כשנתיים קוואק הכפילה את גודל הצוות שלה ל-30 עובדים, רובם במרכז הפיתוח בישראל וחלקם בניו יורק

חברת הסטארט-אפ Qwak, המפתחת פלטפורמה לבנייה וניהול תחום למידת המכונה בחברות, השלימה סבב גיוס של 12 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי קרן Bessemer Venture Partners, בהשתתפות המשקיעים הקיימים Leaders Fund, StageOne Ventures ו-Amiti. הסבב נערך כשנה לאחר סבב הגיוס הקודם ומביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-27 מיליון דולר.
Qwak הוקמה לפני כשנתיים על ידי אלון לב (מנכ"ל), לשעבר סמנכ"ל דאטה בפיוניר, יובל פרנבך (CTO), שהוביל טכנולוגית את פלטפורמת למידת המכונה של AWS באירופה והמנהל הטכנולוגי לשעבר של ממר"ם, ליאור פנסו (COO), ששימש בתפקידי פיתוח עסקי ומכירות באיירונסורס ו- AWS, ורן רומנו, סמנכ"ל פיתוח, הקים והוביל את פלטפורמת ה-ML של וויקס. מהחברה נמסר שהיא עובדת כיום עם עשרות לקוחות המשתמשים בפלטפורמה בתהליכי הפיתוח. בין לקוחות החברה NetApp, Lightricks, Yotpo, JLL, Guesty ו- OpenWeb. קוואק הכפילה את גודל הצוות שלה ל-30 עובדים, רובם במרכז הפיתוח בישראל וחלקם בניו יורק.
הטכנולוגיה של קוואק מאפשרת לחברות עם גוף דאטה סיינס להפחית חלקים משמעותיים מעבודת התשתית הנדרשת סביב פיתוח מודלי למידת מכונה ולהתרכז בליבת עבודתם. על אף שחברות רבות משקיעות משאבים נרחבים בהקמת צוותי דאטה, רבות מהן לא מצליחות לראות פירות מהשקעה זו ולהשפיע על המוצר ועל ביצועי החברה. הסיבה מרכזית לפער זה היא לאו דווקא אתגרים סביב פיתוח המודל עצמו, אלא דווקא בפיתוח התשתיות העוטפות הנדרשות כדי לשלב את המודל בסביבת הייצור. כדי לשלב מודלים בסביבת המוצר, צוותי פיתוח וצוותי דאטה סיינס מתנהלים במעין ״פינג פונג״ ביניהם המייצר תלות בין הגופים ומאריך את תקופת הפיתוח והיישום. הפתרון של Qwak מנטרל למעשה את התלות של צוותי הדאטה סיינס וצוותי הפיתוח אלו באלו, ומספק מרחב עבודה מסודר ומתועד שמאפשר להאיץ את התהליך ולנהל את המודלים ברגע שהם משתלבים בסביבת המוצר.