סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

קרן סייברסטארטס הראשונה של גילי רענן וליאור סיימון רשמה תשואה שנתית של 300%

היקפה של הקרן עומד כעת, בעקבות הזינוק בתשואה, על 54 מיליון דולר. שוויין של 13 חברו הפרוטפוליו שלה הוא יותר מ-20 מיליארד דולר, הן גייסו יחדיו 2 מיליארד דולר וכמחצית מהן הפכו ליוניקורנים

גילי רענן נחשב מזה זמן אחד המשקיעים המובילים בסייבר בישראל. היום חושפת הקרן שהוא יסד יחד עם ליאור סימון תשואה מרשימה של 300% על הקרן הראשונה, אותה גייסו ב-2018 והיקפה 54 מיליון דולר.
מהקרן נמסר כי שווי 13 חברות הפורטפוליו של סייברסטארטס צמח משמעותית ועבר השנה את רף ה- 20 מיליארד דולר, לאחר שגייסו כ- 2 מיליארד דולר, וכי 50% מחברות הפורטפוליו שגייסו כבר סבב A או יותר הן יוניקורנים. בין חברות הפורטפוליו של הקרן: פיירבלוקס, וויז, טרנסמיט סקיוריטי, איילנד ודאזז.
מחקר של חברת קמברידג' אסושיאשטס, שעוקב אחרי 2,113 קרנות שנוסדו משנת 1996, מוצא שהביצועים של קרן סייברסטארטס טובים יותר ב-5% מממוצע הביצועים של הקרנות הטובות ביותר בכל שנה, ב-26 שנים האחרונות.
1 צפייה בגלריה
מנכ"ל סייברסטארטס Cyberstarts גילי רענן והשותפה החדשה ליאור סיימון
מנכ"ל סייברסטארטס Cyberstarts גילי רענן והשותפה החדשה ליאור סיימון
גילי רענן וליאור סיימון, סייברסטארטס
(צילום: יוסי זליגר)
אל הצוות של סייברסטארטס, שכולל את גילי רענן, ליאור סיימון וג'ייסון קלארק, הצטרף קרטיס סימפסון על מנת לתמוך בתהליך התאמת מוצר-שוק. לסימפסון ניסיון של 20 שנה כמנהל אבטחת מידע של ארמיס וכלקוח שניהל את אבטחת מידע של סיסקו - חברת פורצ'ן 100.
במהלך 2021 ביצעה סייברסטארטס ארבע השקעות חדשות שכולן הוחלטו עוד טרם התאגד הסטארט-אפ לחברה. המשקיעים שמאחורי סייברסטארטס הם שלמה קרמר שהקים את קייטו נטוורקס, אימפרבה וצ׳ק פוינט; מריוס נכט, ממקימי צ׳ק פוינט; ניר צוק, מייסד פאלו אלטו; אודי מוקדי מסייברארק; מיקי בודאי וראקש לונקר מטרנסמיט; רועי זיסאפל מרדוור; יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל מארמיס; אסף רפפורט מאדאלום ו-וויז; יזמי דמיסטו ועוד.