באים והולכים: אמזון מתקשה לשמור על עובדיה
באים והולכים: אמזון מתקשה לשמור על עובדיה
שליש מעובדי החברה החדשים לא הצליחו להחזיק בה מעמד יותר מ-90 יום ולבסוף התפטרו או פוטרו. שיעור תחלופת העובדים גבוה במיוחד לא רק בקרב עובדי המחסנים, אלא גם בדרגי הניהול. המחיר שאמזון משלמת על הרכבת הזאת מגיע לקרוב ל-8 מיליארד דולר בשנה
בשנה שעברה רק שליש מהעובדים החדשים באמזון נשארו בחברה למשך יותר מ-90 יום לפני שהודיעו על התפטרותם, פוטרו או קוצצו, כך לפי מסמכים פנימיים של החברה שהודלפו לאתר Engadget. המסמכים הם הוכחה נוספת לכך שאמזון מתקשה לשמור על עובדים ומהם עולה שלפי הערכות החברה שיעור החלופה הגבוה עולה להם קרוב ל-8 מיליארד דולר בשנה בקרב צוותי הלקוחות ברחבי העולם.
לפי הדיווח, הסיכוי שעובדים יעזבו את אמזון מבחירה הוא גבוה פי 2 מאשר שיפוטרו, וכי בחברה מודעים לכך שהמצב הזה תקף בכל רחבי החברה ולא רק בקרב עובדי המחסנים – החל מעובדים בתפקידים זוטרים ועד לדרגות סגן נשיא. שיעור התחלופה הנמוך ביותר מבין 10 דרגות התפקידים השונות בחברה עמד על כמעט 70% ושיעור התחלופה הגבוה ביותר עמד על 81.3%.
במסמכים לא צויין באילו תפקידים שיעור התחלופה הוא הגבוה ביותר, אבל ידוע שעובדי המחסנים ומרכזי ההפצה הם בעלי שיעור תחלופה גבוה משאר התעשייה. לפי דיווח בניו יורק טיימס, בסביבות 3% מהעובדים השעתיים בחברה עוזבים בכל שבוע. באתר Recode חשפו מסמכים נוספים, מהם עולה שבאמזון חוששים שבתוך מספר שנים הם לא יצליחו יותר למצוא עובדים שמוכנים לעבוד בחברה.
בתפקידי הניהול, בכל אופן, נראה כי שיעור העזיבה הגבוה נבע מבעיות שקשורות לפיתוח ולקידום בחברה. חלק מזה ככל הנראה נובע מתוכניות ההכשרה שמספקת החברה, שנחשבות לדרך להתקדמות בסולם הדרגות, אבל בפועל מתנהלות בצורה לא מאורגנת ומבזבזות במקרים רבים את הזמן של העובדים.
אמזון ספגה ביקורת גם על האופן שבו היא מנהלת פיטורים. בשנה שעברה נטען כי המטרה של אמזון היא לסנן את 6% העובדים התחתונים והיא לא מעדכנת עובדים שבסכנה לאבד את מקום העבודה שלהם כדי שיוכלו להשתפר.