בדיקהפוקו X6 פרו: מכשיר ביניים מצוין, עם מעט נקודות לשיפור
בדיקה
פוקו X6 פרו: מכשיר ביניים מצוין, עם מעט נקודות לשיפור
המפרט של הדגם החדש של שיאומי חזק ומתמודד בכבוד מול מכשירים יקרים משמעותית, המסך מצוין, הסוללה מספיקה ליום שלם לפחות - אבל המצלמה צריכה לעבור מקצה שיפורים, וגם ההגנה על המכשיר
שיאומי כבר הוכיחה מספר פעמים שהיא יודעת לייצר סמארטפונים במגוון רמות ומחירים - לא רק זולים או מכשירי ביניים, אלא גם מכשירי דגל ממש שיכולים להתחרות באלו של סמסונג ואפל. ועדיין, ההרגשה היא שהמקום הטבעי שלה הוא מכשירים זולים יותר, אבל עדיין חזקים מספיק - אם אצל המתחרות מדובר בגרסה מוחלשת של מכשירי הדגל, עם הרבה פשרות, אצל שיאומי אלו מכשירים שעומדים בפני עצמם, בלי צורך להתנצל.
פוקו X6 פרו החדש, שמגיע קצת פחות משנה אחרי קודמו, ה-X5 פרו, מוכיח את זה מצוין. פוקו, למי ששכח או התבלבל, הוא תת מותג של שיאומי שמציע "מכשירי ביניים" - סמארטפונים חזקים יחסית וזולים יחסית. לא תמצאו כאן מכשירי דגל, אין מכשירים מתקפלים או עט מגע, ההגנה על המכשיר היא לא הכי טובה, אבל למרות כל זאת הוא יכול להספיק לרוב הצרכנים.
אז מה הספיקה שיאומי לחדש בשנה האחרונה?
מבנה ועיצוב: בסיסי, עם שינויים קלים
חיצונית אין ממש חדש והעיצוב בסיסי ומוכר מסמארטפונים אחרים של מגוון חברות: ה-X6 כמעט זהה לקודמו, עם הבדלים של בערך 2 מילימטרים בממדי המכשיר. המסך נשאר בגודל 6.67 אינץ' והמשקל עלה בכמה גרמים, אבל המכשיר לא מרגיש כבד.
בגב המכשיר יש סידור שונה של המצלמות: 3 עדשות בולטות החוצה ולידן בולט גם פנס / פלאש, בעוד בדגם הקודם בלטו 2 עדשות והפנס ועדשה נוספת שולבו בגוף המכשיר.
ההגנה על המכשיר גם עברה שדרוג מינורי, עם הגנה מפני מים ואבק בתקן IP54 (לעומת IP53 בשנה שעברה), אבל זה עדיין אומר שלא כדאי להסתובב איתו בגשם ואין מה לדבר על טבילה במים. ההגנה על המסך נשארה ללא שינוי עם גורילה גלאס 5, למרות שיש כבר דגמים חדשים וחזקים יותר. הגב של ה-X6 מחופה בפלסטיק שמרגיש איכותי, אבל מהר מאוד אוסף טביעות אצבע ומריחות שלהן.
סורק טביעות האצבע עבר למסך המכשיר, כמו שמקובל ברוב הדגמים ולעומת סורק ששולב בכפתור ההפעלה של ה-X5. בשורה התחתונה הוא עושה את העבודה בצורה טובה ומאפשר להלביש על ה-X6 כיסוי מגן שמכסה את כולו, בלי להשאיר פתח מיוחד לכפתור ההפעלה. וכרגיל אצל שיאומי, הערכה כוללת מגן כזה (שפותר גם את עניין טביעות האצבע על גב המכשיר). הכיסוי לא כולל גם פתח לשקע אוזניות, כי הפעם אין כזה - שיאומי ויתרה עליו בדגם החדש ויישרה קו עם התעשייה. על תכונה אחרת שיאומי לא מוותרת: נורת אינפרא-אדום ואפליקציית שלט שמאפשרת לשלוט על הטלוויזיה ומכשירים אחרים.
חומרה: מפרט שנמצא במכשירים יקרים בהרבה
קל להתלונן על היעדר חדשנות בסמארטפונים, ועשיתי את זה לא פעם, אבל גם אם זה נכון חיצונית, בתוך המכשיר זה לא המצב.
בהתאם למעמדו כמכשיר ביניים, ה-X6 לא כולל מעבד Snapdragon 8 כמו שתמצאו במכשירי הדגל, אלא מעבד Mediatek Dimensity 8300 Ultra שהושק לקראת סוף 2023. הזיכרון ונפח האחסון הוכפלו לעומת הדגם הקודם: ה-X6 מגיע עם 12 גיגה בייט של זיכרון (מרשים בשביל מכשיר ביניים) ו-512 גיגה לאחסון. ה-X6 לא מרגיש סופר מהיר, אבל הוא התמודד בלי בעיות גם עם משימות כבדות, ואפילו לא התחמם.
גם הבהירות המקסימלית של המסך הוכפלה, לעוצמה של 1,800 ניט וזה מורגש - התצוגה ברורה וקריאה יותר, ואין בעיה להשתמש במכשיר כשהוא תחת אור השמש. ושוב, המסך לא מתחרה באלה שתמצאו במכשירי דגל, אבל מספק תצוגה טובה מאוד. הרמקולים מספיק חזקים ומפיקים צליל סביר פלוס. אפשר לשפר את זה קצת, אם תיכנסו בהגדרות לתפריט "אפקטים של צליל" ותפעילו את "צליל מקיף" - תכונה שמשום מה כבויה כברירת מחדל.
הסוללה נשארה ללא שינוי, וזה טוב כי מדובר בסוללה של 5,000 מיליאמפר. היא מספיקה ליום וקצת - תלוי באופן השימוש במכשיר. ה-X6 לא תומך בטעינה אלחוטית אבל כן מציע טעינה מהירה ושיאומי, כרגיל, שילבה בערכת הטלפון מטען מהיר של 67 וואט. נכון שגם טעינה ב-25 או 45 וואט היא מספיק מהירה, אבל כאן הפער מורגש: חיברתי את המכשיר כשהסוללה הגיעה ל-15% ובתוך 3 דקות היא כבר התמלאה ל-25%. אחרי 10 דקות הסוללה הגיעה ל-50% וכעבור קצת יותר מחצי שעה מתחילת הטעינה היא הושלמה והסוללה הראתה 100%.
תוכנה: מערכת חדשה-ישנה
ה-X6 מגיע עם אנדרואיד 14 ועם ממשק חדש של שיאומי - HyperOS. במבט ראשון ושני קשה להבין מה השתנה כאן, אבל יש כמה הבדלים. אחד הבולטים לעין הוא מסך קיצורי הדרך לשליטה במכשיר, שמופיע לצד וילון ההתראות - התצוגה שונה, אין כיתוב מתחת לכל אייקון ויש מיני נגן להצגה ושליטה של המדיה שמתנגנת.
בדומה לממשק MIUI, אפשר לבחור אם להציג את מסך הבית במראה "קלאסי", כלומר שכל האפליקציות מוצגות במסך הבית ובמסכים נוספים, או להציג "מגירת יישומים", שנפתחת כשגוררים את האצבע מתחתית המסך כלפי מעלה. אפשר בכל רגע לשנות את התצוגה הזו.
הבדל נוסף - HyperOS תופסת פחות מקום. המערכת החדשה לוקחת 8.8 גיגה בייט מנפח המכשיר, לעומת 11.85 גיגה בייט שתופסת MIUI במכשיר אחר של שיאומי, והרווח כולו שלכם.
מעבר לכך, מי שהשתמש במכשיר של שיאומי לא ייתקל בהבדלים משמעותיים ולא יתקשה לעבוד עם הממשק החדש.
והשינוי בממשק עדיין לא פתר את הבלבול בתצוגת ההתראות בעברית - הן מופיעות למעלה בפינה הימנית של המכשיר, אבל אם תחליקו עליהן אצבע ייפתח מסך קיצורי הדרך של ההגדרות. כדי להגיע אל ההתראות צריך להחליק עם האצבע מהצד השמאלי של המסך.
עוד עניין שנשאר ללא שינוי: שפע האפליקציות שמגיעות עם המכשיר. גם בלי להעתיק אפליקציות ממכשיר קודם, מגירת האפליקציות של שיאומי עמוסה, עם יישומים שונים שלה, משחקים ועוד.
מצלמה: צעד אחורה בכמות, והאיכות לא הכי טובה
בשנה שעברה שילבה שיאומי בפוקו X5 פרו מצלמה עם חיישן של 108 מגה פיקסל, שלא הופיע כברירת המחדל במסך הצילום. הפעם החברה כאילו מודה שלא צריך ללכת שולל אחרי המספרים הגדולים והפוקו X6 כולל חיישן של 64 מגה "בלבד" לצילום רחב וזום אופטי X2.
הוא לא נשאר לבד, כמובן: יש גם חיישן 8 מגה פיקסל לצילום רחב במיוחד, חיישן 2 מגה לצילום מאקרו ומצלמת סלפי עם חיישן של 16 מגה.
התוצאות לא שונות במיוחד מהדגם הקודם: התמונות מספיק טובות לשיתוף בווטסאפ ורשתות חברתיות, אבל לא תמיד הכי חדות. גם בלי להגדיל את התמונות אפשר לראות שחלק מהפרטים קצת מרוחים או מטושטשים. המצלמה עוברת אוטומטית למצב לילה בהתאם למצב התאורה, וכאן בעיית החדות בולטת קצת יותר.
הפעם אין אפשרות לבחור במסך הצילום את חיישן הצילום, אלא רק את פורמט התמונה. בנוסף, האפשרות הזו לא מוצגת בתפריט הראשי של המצלמה, אלא בתוך תת-תפריט ששיאומי ממשיכה לקרוא לו "יחס המימדים", ניסוח לא מובן שכבר נתקלתי בו בדגמים אחרים.
בהגדרות המצלמה נמצאת גם האופציה המוכרת של מצלמת AI, שמזהה לבד את הסצנה ומבצעת את ההתאמות הדרושות. הפעם יש AI גם בעריכת התמונות - אפשר למחוק אנשים ופרטים מתמונות, להחליף את צבע השמיים, להבליט מצולמים ולטשטש את הרקע ועוד. אלו אפשרויות שמוכרות גם ממכשירים ואפליקציות אחרות, וכמו אצל חלק מהמתחרים זה בדרך כלל לא חלק לגמרי.
איך זה עובד? בוחרים תמונה, נכנסים למצב עריכה ואז מופיע תפריט AI. כאן יש כמה אפשרויות ובחלק מהמקרים הן אוטומטיות: אם תבחרו למחוק מישהו מתמונה, האפליקציה תנסה לזהות לבד איפה מופיעים אנשים בתמונה. זה תלוי בהרכב התמונה: אם כל אדם מופיע בנפרד ובאופן ברור הזיהוי האוטומטי יעבוד, ואם לא - אז לא. אפשר גם לסמן ידנית את מי רוצים למחוק, ואותו עיקרון פועל גם עם חפצים. והמחיקה? גם היא תלויה בתמונה ובמורכבות שלה, כשבדרך כלל נשארים סימנים של מה שהיה בתמונה המקורית.
החלפת השמיים בתמונות עובדת טוב יותר, תלוי בשמיים החדשים שתבחרו. ברקעים הבסיסיים יותר קשה להבחין מה המקור ומה עבר טיפול, ויש רקעים מוגזמים ומופרכים שקל לראות שהם לא אמיתיים.
מה המקור ומה ערוך?
סיכום
פוקו X6 פרו הוא אחד המכשירים המוצלחים בקטגוריית הביניים. הוא לא מציע יכולות יוצאות דופן, אבל את כמות זיכרון ונפח האחסון שלו אפשר למצוא במכשירים יקרים משמעותית, הוא לא מתחמם גם כשמעמיסים עליו ויש לו מסך מוצלח. נקודות החולשה העיקריות הן איכות ההגנה מפני מים והמצלמה, למרות שהיא מספיקה כאמור לשימוש בסיסי.
ויתרון נוסף נמצא במחיר, שעומד רשמית על 1,950 שקל אבל אפשר למצוא אותו גם ב-1,700 שקל. זה אומר שגם המחיר "שודרג" ותפח ב-200-500 שקל לעומת הדגם הקודם, אבל זה תואם את המפרט החדש. מכשירים מתחרים עם מפרט דומה יכולים לעלות עוד אלף שקל (לפחות), וזה פער משמעותי.