בלעדי
"כלכלת יוצרים היא אחד התחומים המרתקים": הסטארט-אפ החדש של יובל טל נחשף
טל, שעומד מאחורי פיוניר ובורדרפרי הקים לאחרונה את לינגואנה (Linguana) חברה של 26 עובדים שמפיצה ומייצרת הכנסות עבור יוצרי תוכן. החברה גייסה עד היום 8.5 מיליון דולר משורה של יזמין בולטים. "יש היום יוצרי תוכן שיש להם יותר צפיות מ-CNN. חיפשתי דרך להיכנס לתעשיה הזו ולהיות חלק ממנה", הוא אומר
יובל טל, מהיזמים הבולטים בתעשייה שעומד מאחורי פיוניר (Payoneer) ובורדרפרי (Borderfree) הקים את לינגואנה (Linguana) שמפיצה ומייצרת הכנסות עבור יוצרים. החברה גייסה עד היום 8.5 מיליון דולר משורה של יזמים בולטים ביניהם, אורן זאב, זוהר גילון, אייל ולדמן ואורן דוברונסקי, וכן קרן ההון סיכון 2LVC.
טל משמש כמנכ"ל החברה ולצידו בתפקיד CTO נמצא עודד שפרן, בכיר לשעבר בטכנולוגיות וידאו במדיה IMGN (שנרכשה על ידי Warner Music Group) ו-TVinci (שנרכשה על ידי Kaltura). שפרן מוביל את החדשנות של לינגואנה בתחום התאמת תוכן באיכות גבוהה.
צוות ההקמה של לינגואנה כולל גם את Team8, אייל באומל, נשיא Yoola מומחה עולמי ב-YouTube ובוגרי פיוניר - סקוט גאליט (לשעבר מנכ"ל PAYONEER), גלית אסף (COO) וג'וני סטיל (CMO).
"כלכלת היוצרים זה אחד התחומים הכי מרתקים בעיני", אמר טל לכלכליסט "אנשים נמצאים היום רק במקומות שבהם יש יוצרי תוכן. יש יוצרים שמקבלים יותר צפיות מ-CNN. יש כאלה שמלמדים ספרות או פיזיקה ועושים את זה הרבה יותר טוב ממורים".
לדבריו, "חיפשתי דרך להיכנס לתעשיה ולהיות חלק ממנה. ראינו שהחלק הגלובלי הוא החלק הקשה. כשאתה עושה סרטון מדהים בעברית זה טוב אבל אבל אף אחד לא יצפה בו באיטליה לעולם. או למשל אישה שמספרת על מקומות לנצרות בישראל ואנשים בולעים את זה. יש אינסוף של תכנים שכל העולם רוצה לראות ולמרות שכל המרכיבים קיימים, זה מאוד יקר ומסובך לעשות את זה. מה שאנחנו עשינו זה לחבר כלים טכנולוגיים יחד עם כלים שפיתחנו למודל עסקי שהוא מאד פינטקי. אנחנו לא מחייבים את היוצר אלא שותפים שלו ליצירה - אנחנו נספוג הפסד אם הסרט לא מצליח אבל חולקים איתו הכנסה".
הוא מסביר, "אנחנו לוקחים קטעים מ-youtube שיש להם הרבה צפיות ומפרקים אותם לקולות שונים. אנחנו מתאימים את קצב הסרטון לשפה ומייצרים קול שדומה ליוצר המקורי ויודעים להעביר גם את הרגש שזה החלק הכי קשה. ההסכם שלנו מול היוצרים הוא שכל הסרטים עוברים להיות תחת המטריה שלנו, ואנחנו מעבירים להם כסף פעם ברבעון. אנחנו פועלים כיום בתשע שפות וממשיכים להרחיב אותן. מימנתי את החברה עד שהייתי בטוח שיש לנו מוצר שמתאים לשוק. לא רציתי לקחת כסף לפני שאני רואה אימוץ אצל לקוחות ורק אז פנינו למשקיעים".
החברה מעסיקה 26 עובדים מרביתם בישראל . "החברה גדלה ב-30% כל חודש בזכות ההצלחה של המודל שלנו", הוסיף טל.
לינגואנה מתקשרת עם ערוצי יוטיוב ומגדילה את קהל הצופים הגלובלי. החברה מנהלת את כל התהליך - תרגום, דיבוב, הפצה ומונטיזציה - באמצעות שילוב של הרבה כלי AI, טכנולוגיה קניינית ובקרה אנושית מקצועית.
"לינגואנה פתחה בפניי דלתות לקהלים חדשים לחלוטין - הסרטונים שלי זמינים כעת בספרדית, פורטוגזית, צרפתית, איטלקית, פולנית וגרמנית, והצופים אומרים שזה נשמע כאילו אני מדבר בשפה שלהם", אמר צ'ארלס דאודינג, מומחה בינלאומי לגינון ומוביל ערוץ יוטיוב פופולרי. "אני נדהם מאיכות הדיבוב ומהדיוק בשמירה על הטון והמסר שלי. אנחנו רואים יותר מ-250,000 צפיות בחודש בערוצים המקומיים החדשים, שהביאו לצמיחה משמעותית בהכנסות - והכול מבלי להוסיף עומס עליי".