הקטר של המשק עולה על הפרקט
הקטר של המשק עולה על הפרקט
עובדי חברות ההייטק והטכנולוגיה יצאו מהמשרדים ועלו להתחרות על פרקט מגרש הכדורסל בהיכל קבוצת שלמה בתל אביב. למקום הראשון בליגת ההייטק בכדורסל של כלכליסט בשיתוף Hibob הגיעה קבוצת התעשייה האווירית, ולמקום השני מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח
קבוצת התעשייה האווירית היא המנצחת בליגת ההייטק בכדורסל (NDA) של "כלכליסט" בשיתוף Hibob. בליגה התחרו שמונה קבוצות כדורסל, שמורכבות מעובדי החברות המובילות במשק.
עובדי חברות ההייטק והטכנולוגיה יצאו מהמשרדים ונפגשו בהיכל שלמה בתל אביב, כדי לעלות על פרקט מגרש הכדורסל. בפתיחת האירוע אמר אוריאל דסקל מ"כלכליסט": "אנחנו יום אחרי האולימפיאדה, ואנחנו שומעים הרבה את כל הקלישאות ש'צריך להשקיע יותר בהתעמלות מאשר בכדורסל וכדורגל'. אז קודם כל, כדורסל הוא הענף השני הכי פופולרי בישראל. ישראלים מן היישוב משחקים את המשחק הזה יותר מאשר בהתעמלות אמנותית".
דסקל פנה לנוכחים והסביר כי בכוחם לא רק לשחק את הספורט, אלא גם לתמוך בו. "חלקכם בכירים בחברות הכי מוצלחות בישראל, יש עוד שלוש שנים לאולימפיאדה הבאה", אמר דסקל, "יש הרבה ספורטאים שסיוע שלכם, משכורת של 7,000 שקל בחודש, תאפשר להם להתרכז בענף שלהם ולהתחרות על מדליה בפריז. אז תחשבו על זה. זו השקעה ששווה הרבה לחברות — גם חברתית, גם לאומית ובסוף גם שיווקית כלכלית".
רוני זהבי, מנכ"ל Hibob, אמר כי הפלטפורמה לניהול משאבי אנוש של החברה משרתת חברות ברחבי העולם וכי הפידבק שהם מקבלים מכ־300 אלף עובדים הוא שהדברים החשובים להם הם איזון בין בית לעבודה, גיוון והיכולת לשלב בין אנשים שונים מקבוצות שונות. "יש פה יוזמה מבורכת, גברים ונשים משחקים יחד. בשבת בצהריים ללינוי אשרם נפל הסרט. לכולנו נופלים סרטים בחיים, מה שחשוב זה להרים אותם ולהצליח", אמר.
לפני פתיחת המשחקים שוחח עם השחקנים המאמן המנטלי איתן עזריה ואמר כי הוא מאמין שהמגרש הוא ראי של מי שאנחנו מבפנים. "עולמם של ספורטאים הוא עולם חסר פשרות בו אתה נמדד רק על התוצאות. כשאתה מנצח אתה מלך העולם, וכשאתה מפסיד אתה האפס הכי גדול. בעולם תחרותי, ברמה לא מודעת אתה מתחיל לבנות את השווי שלך כבן אדם רק על התוצאות", אמר.
לדבריו, ישנם שלושה סוגי שחקנים או שלוש רמות תודעה וכולם חיים בתוכנו. רמת התודעה הנמוכה ביותר היא השחקן שמשחק כדי לא להפסיד: "המוטיבציה שלו היא רק לא לעשות טעויות. זה אותו מנהל שלמרות שהוא יודע מה לומר, לא אומר את מה שיושב על לבו. שחקנים שמשחקים כדי לא להפסיד לא מפסידים – אבל גם לא מנצחים. אלה שחקנים שלא טועים, אבל גם לא מגיעים רחוק".
רמת התודעה הגבוהה יותר היא שחקני “הכל או לא כלום”, אלה שמשחקים רק כדי לנצח. "עבורם כל עוד יש תוצאות, הביטחון העצמי עולה, אבל אחרי שהם קולעים לסל מה עובר להם בראש? הם כמו איש מכירות שיודע להביא 5,000 דולר לחברה, בחודש שלאחר מכן יביא יותר, ולאחר מכן 20 אלף דולר יהיו המינימום. אם התוצאה החיצונית בונה את השווי שלי כבן אדם, תמיד אחיה בעליות ומורדות — ב־Up ו־Down. ראינו עכשיו באולימפיאדה שדווקא אלופים היו אלה שהתקשו לשמר את התואר", אמר.
הרמה הגבוהה ביותר, השחקן, או האדם השלם הוא "אותו אחד שנותן מאה אחוז למען התוצאה, אבל לא נותן לתוצאה להיות מי שהוא כבן אדם. קובי בריאנט נשאל פעם מה הוא יותר אוהב לנצח או שונא להפסיד. הוא ענה – לא זה ולא זה, אני משחק כדי להבין דברים (To figure things out). הוא ידע להיות מרוכז בביצוע מקסימלי ולא בתוצאה המושלמת. המאמן ג'ון וודן אמר שניצחון אמיתי הוא ביום שתחזור הביתה אחרי משחק, ואשתך או האנשים הקרובים אליך ביותר לא יוכלו לשים לב אם ניצחת או הפסדת – זה היום בו תחזור וינר. יש לנו שליטה רק על רמת המאמץ והאקסטרה שאנחנו נותנים בתוך היום – ולא במה התוצאות אומרות עלינו", אמר.
במשחק הראשון התעשייה האווירית ניצחה את איביי 20-7; במשחק השני ניצחה Hibob את cobwebs בתוצאה 23-13; במשחק השלישי ניצחה SQLink את JoyTunes בתוצאה 16-15; ומיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח ניצחה את HoneyBook בתוצאה 21-4.
במהלך ההפסקה התקיימה תחרות קליעות של נטע@, ארגון טכנולוגי מבית עמותת תפוח, הפועל לעידוד מצוינות טכנולוגית ומנהיגות חברתית של ילדים ובני נוער החל מכיתה ה' ועד יב'. לנטע@ 18 סניפים, מקריית שמונה ועד אילת, וחברים בו 1,800 חניכים וחניכות בכל שנה.
במהלך תקופת הלימודים רוכשים החניכים ידע עיוני ומעשי בחום של תכנות, עיצוב גרפי, דיגיטל, טכנאות מחשבים, רשתות, בניית אתרי אינטרנט, פיתוח אפליקציות ועוד. ארגון נטע@ הוא היחיד בישראל שמשלב חניכים מכל הדתות והמגזרים, ומהווה מנוע חיובי לקבלת השונה מגיל צעיר. אורי פוני מתנועת הנוער של עמותת נטע זכה בתחרות הקלע המצטיין של העמותה.
בחצי הגמר ניצחה קבוצת התעשייה האווירית 36-14 את עובדי Hibob, והעפילה לגמר. במשחק השני ניצחה מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח 23-15 את עובדי SQlink. לפני הגמר נערכה תחרות שלשות בין נציגים מכל הקבוצות, שבפתיחתה אמר דורון ג'מצ'י לנציגי הקבוצות: "הטיפ היחיד שיש לי לתת לכם זה לא למהר יותר מדי, גם על חשבון כך שתפספסו את הזמן. להתחיל ולסיים ואז לעבור לזריקה השנייה". בתחרות השלשות זכה גיא כץ מ־Hibob. טרם הגמר העניקו גור שלף ודורן ג’מצ’י מנטורינג לפיינליסטיות התעשייה האווירית ומיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח.