סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
קורטיקה מקימה מיזם AI עם ג'ונסון אלקטריק בתחום הייצור התעשייתי בהשקעה של 8.5 מיליון דולר

הקבוצה שגייסה יותר מ-220 מיליון דולר מאז שהוקמה ב-2007 מפתחת מערכות של בקרת איכות אוטומטית, מבוססות בינה מלאכותית. ג'ונסון אלקטריק הסינית, שנסחרת בהונג קונג, פועלת בתחום המערכות משולבות והרכיבים האלקטרו-מכניים

קבוצת קורטיקה מקימה מיזם AI חדש בתחום הייצור התעשייתי בשיתוף עם קבוצת ג'ונסון אלקטריק הסינית. המיזם, המכונה Lean AI, יתמקד בפיתוח של מערכות בקרת איכות אוטונומיות למוצרים בקווי הייצור. על פי הודעת החברות היום (ה'), ישנם כיום שני פתרונות לבקרת האיכות בשוק הייצור התעשייתי: הבדיקות הידניות שמתבססות על העין האנושית ופתרונות אוטומטיים המבוססים על בינה מלאכותית, שרובם מושתתים על למידה עמוקה.
המיזם החדש יפתח פתרון שלישי המבוסס על למידה וזיהוי תקלות אוטונומי ללא צורך בהתערבות אנושית. לפי הערכות החברות, שוק ראיית המכונה בעולם מוערך כיום בכ-11 מיליארד דולר וצפוי לגדול לכ-15.5 מיליארד דולר עד 2026.
קורטיקה, שנוסדה ב-2007 על ידי קורינה אודינייב, וגייסה עד כה יותר מ-220 מיליון דולר, פיתחה טכנולוגיית בינה מלאכותית אוטונומית המאפשרת זיהוי וניתוח של אותות טבעיים, המדמה את תהליכי הלמידה של המוח האנושי. "זוהי מערכת שיודעת להתאים את עצמה בצורה דינמית לכל שינוי הקורה בפס הייצור", אומרים בחברה.
הקבוצה מקימה חברות AI ייעודיות ומיזמים משותפים בתחומים שונים הנשענים על הטכנולוגיה שלה, ביניהן חברות בתחום זיהוי הפנים (Corsight AI), הרכב האוטונומי (Autobrains), סריקת כבודה אוטומטית (SeeTrue), פינטק (Fintica) וניתוחי לב (Cordiguide). משרדי החברה נמצאים בתל אביב, ניו יורק, בחיפה ובציריך וכיום היא מחזיקה בפורטפוליו של יותר מ-250 פטנטים.

1 צפייה בגלריה
קרינה אודינייב מייסדת קורטיקה
קרינה אודינייב מייסדת קורטיקה
קרינה אודינייב, מייסדת קורטיקה. שמה עין על מערכות שמדמות את העין
(צילום: אוראל כהן)
את הקמת המיזם החדש תממן ג'ונסון אלקטריק, הנסחרת בבורסה של הונג קונג, בהיקף של 8.5 מיליון דולר וקורטיקה תספק את הטכנולוגיה להפעלתו. קבוצת ג'ונסון אלקטריק פועלת בתחום המערכות המשולבות והרכיבים האלקטרו-מכניים. הקבוצה משרתת מגוון רחב של ענפים - רכב, מדידה חכמה, מכשור רפואי, ציוד עסקי ועוד. הנהלת הקבוצה יושבת בהונג קונג ומועסקים בה יותר מ-35 אלף עובדים ב-22 מדינות.